Ciekawe ile głosów dostałby komunista.
A tęsknią, tęsknią. Najbardziej tęsknią za monarchią Austro-Węgier i cesarzem FJ1, a nie za komunką, jak to sobie pewnie wyobrażasz :)
Masz rację. Po prostu Czechom dobrze życzę a komunista przynajmniej by ich nie okradał, czego doświadczają ze strony władz od dwudziestu lat.
podziel się stefciu wiedzą tajemną :)))
A dlaczego wymieniasz Klausa? Czy coś wiesz na jego temat? Ja wskazałem władze. Na nie wszak Czesi nieustanie złorzeczą. I to nie jest Żadną tajemnicą!
nie bierzemy oczywiście pod uwagę krajów typu III Rzesza, ZSRR, Korea Północna...
Wymieniłeś kraje, których władze nie ograniczają /ły/ swych funkcji tylko do obowiązków stróża nocnego. Może dlatego w tych wszystkich pozostałych często tego stróża zmieniają w złudnej nadziei, że następny nie będzie ich okradał? Bo większość Polaków nawet tą nadzieje straciła, ponieważ nie wybiera.
nie było albo nie ma okradania własnych obywateli?
Swoją drogą takiej definicji totalitaryzmów jeszcze nie widziałem - "kraje, których władze nie ograniczają /ły/ swych funkcji tylko do obowiązków stróża nocnego". Bez komentarza.
jesteś tępy z natury czy też rżniesz głupa?
artykuł traktuje o Klausie, a ty piszesz, że komunista by ich nie okradał (jakby komuchy nie kradły hehe)
zapytałem się więc co ukradł Klaus?
Oczywiście, bo jaki może być komentarz do nocnego stróża, który prowadzi nas na manowce, bo do upokarzającego bezrobocia, poniżającej pracy za kromkę chleba i ciągłego leku mieszkania pod chmurką.
niż do Oświęcimia albo na Kołymę.
Ja tam nie wiem, co ukradł Klaus, ale wiem, że na odchodnym zarządził amnestię obejmującą aferzystów którzy wzbogacili się w trakcie jego rządów. Dziwne? Ho ho ho ho, wcale nie takie dziwne! (że zacytuję klasyka)
więc ja bym się na Twoim miejscu tak nie dziwił.