http://wiadomosci.onet.pl/swiat/bialorus-premier-zapowiada-zwolnienie-25-proc-urze,1,5392207,wiadomosc.html
zdradził ideały lewicowe!
LEWICOWIEC OD POCZĘCIA
to dopiero Watykan mógł być dumny (a wzorce szły a rebours).
przypomnieniem Stalina i Hitlera. Tresura Agory robi jak widać swoje ...
trudno jednak wymagać od PT Suma, żeby PISał coś z sensem. Może kiedyś, jak dorośnie i rozumu nabędzie...
to u Ciebie ostatnio dość częste.
Nie wymagaj tego ode mnie, PT SN.
Natomiast żeby wyjaśnić, czego ty nie kumasz: po prostu uważam, że skoro III Rzeszę, Rosję Sowiecką i Państwo Kościelne (oraz inne podobne) łączy akurat bezwzględny zakaz aborcji, to nasz groteskowy dyktatorek z Mińska to przy nich pikuś. Mały pikuś.
Jendym słowem, informacja nic nie warta.
To tak na wypadek gdybyś bredząc ten fakt po prostu przeoczył.
bo dla mnie H. i S. są wyłącznie hasłami w leksykonach.
który zalegalizował aborcję na życzenie - od 1920 roku do 1936 a potem ponownie od 1955 r. aż do dzisiaj.
Przecież to jest morderstwo. Taki płód może samodzielnie egzystować poza organizmem "matki". To siódmy miesiąc...
Straszne.
.
Hyjdla, a ile musi mu tygodni brakować do "samodzielności", żeby to nie było morderstwo?
O, i tu się zgadzam z Hyjdlą, mimo ze jestem feministką i za aborcją, to tylko do pewnego miesiąca a później to już tylko z powodów zdrowotnych (i to tylko poważnych). 28 tygodni to stanowczo za dużo aby sobie przypomnieć ze tak naprawdę nie chcę się dziecka.
że do pierwszych ruchów (ok. 20-ty tydzień). Teraz uważam, że w wyjątkowych przypadkach - do 12-ego tygodnia.
.
22 tygodniowe zygoty, zwane wcześniakami, żyją i mają się dobrze. Nie dziw się zatem oburzeniu Hyjdli i szczupaka, któremu taki proceder od razu skojarzył się z III Rzeszą i ZSRR w czasach stalinowskich.
Białoruś jak wiele krajów postkomunistycznych jest krajem pewnych paradoksów, w gospodarce pozostał tam dość silny sektor państwowy, ale przy tym jest także np. dość niski podatek liniowy od dochodów i dla przedsiębiorców itp. id. A ostatnio zaprosili do siebie Depardieu (podobnie jak Rosja, a nawet rosyjska partia komunistyczna ;]). Co kraj to obyczaj.
Dobrze to mają się lekarze, którzy eksperymentują z 5-cio miesięcznymi płodami, które normalnie nie przeżyłyby, bo zostałyby poronione.
Może w tych eksperymentach jest metoda? Niedługo nasze życie poczynać i rozwijać się będzie w inkubatorach jak kurczaki Kurnikowej? Jedni będą hodować lewaków, inni prawaków, jeszcze inni trutni lub robotnice?
Ino co z seksem? Może jakaś pigułka? A co z telegonią? Rolę puloka i "pierwszego razu" spełniać będzie pęseta?
(*_*)
W ten sposób wyeliminuje się problem gwałtów.
A z tą hodowlą to ciarki po plecach przechodzą. No bo jak na pęsecie będzie jakiś paproch i potem 100 Kurnikowych w miocie się urodzi?
zawsze wpisane są w ryzyko eksperymentów naukowych.
Ten nowy "wychów wsobny", mimo paprochów i inszego syfu stworzy Nową Doskonałą Kobietę. Taką Super Kurnikową. Nie będzie jej dotyczyć Prawo Kurnikowe głoszące, iż
"NIE MOŻE BYĆ TAK, ŻE PRAWO W RÓWNYM STOPNIU CHRONIĆ MA DZIEWCZYNY SKROMNE I TE WULGARNE".
To będą Paprochowe Telegonki - Idealne Idiotki.
.
Tak się składa, że w Sowietach był wtedy najmroczniejszy okres dla ludzi. Dziwna zbieżność... O tym oczywiście też nie wiesz? Bo na to że PT SN użyje rozumu, przestałem już liczyć. Ale inni?
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, ale to zdaje się nie za sprawą zakazu aborcji tylko rządów pewnego polityka pochodzenia gruzińskiego :)