po prostu patriotyczna młodzież grecka trafnie odczytuje lewackie zagrożenie.
LEWICOWY PATRIOTA
bolo, ty masz jeszcze jakieś inne hobby oprócz walki z ">>lewicą patriotyczną
Nb. nie wiem, czy zauważyłeś, ale wspomniany JZ od dawna nie określa się już jako "lewicowy patriota".
Może się i nie określa.
A jeśli tak, to wiesz, dlaczego? Bo nigdy nie publikowal - do dziś dostępnych w internecie - tekstow o pozytywnych wartościach europejskiego, polskiego i śląskiego faszyzmu, nigdy nie był cytowany na portalu "nazistowskich bolszewikow" jako ekspert i guru, słowem - zazwyczaj mówi to, co myśli, bo w przeciwieństwie do niektórych innych nie ma czego ukrywać. W dodatku nie podejmuje (we wspomnianym przed chwilą wypadku, beznadziejnych ze względu na w tych akurat klimatach dyskredytującą przeszłość), opartych zaś na indolentnym kamuflowaniu faktycznie posiadanego światopoglądu i życiorysu prób entryzmu na lewicę radykalną. Nie JZ zablokował drogę jednego z takich entrystów do polskiego ATTAC, nie on spowodował, ze awanse tegoż pod adresem PPP zostały zignorowane, i nie on winny, że owegoż starania o zjednywanie sobie lewicowych radykałów kwitowane są od wielu lat mało parlamentarnymi prosbami o poszukanie sobie miejsca gdzie indziej. Widocznie kamuflażu, nieszczerego serwilizmu i pozyskiwania sobie ludzi przez nieproszone przylączanie się do nagonek, na radykalnej lewicy nie lubią.
Chciałeś dobrze...;)
"Nie JZ zablokował drogę jednego z takich entrystów do polskiego ATTAC"
Chodzi ci o R.? Bo ja byłem członkiem założycielem ATTAC i, co więcej, nigdy z tego stowarzyszenia nie zostałem usunięty. :)
Natomiast JZ jako przykład stałości poglądów to rzeczywiście kawał dekady. :))) Wspominałem ci poprzednio o przypadkowo poznanym gościu, który znał JZ od czasów studenckich? Opowiadał ciekawe rzeczy o JZ - ciekawe zwłaszcza w kontekście jego obecnego bezkompromisowego antykomunizmu. Muszę do niego napisać, pewnie znów czegoś ciekawego się dowiem. Może warto tej postaci poświęcić więcej uwagi np. w prawicowych mediach typu OBSERWATOR ;)
EOT
bolo, chciałem dobrze i wyszło dobrze. ;) Przynajmniej widzisz, że różnice są tak wielkie, że nie ma czegoś takiego jak wyimaginowana przez Ciebie "lewica patriotyczna" w składzie PN+AL.
że przypisuję ciebie do tej ekipy?:)
ATTAC - o ile wiem - jest organizacją alterglobalistyczną. Nie bardzo wiem, co możesz mieć z nią wspólnego Ty, filar autorski pism "Odmrocze" (na którego okładce umieszczona była swastyka) i "Warun-Nowa Prawica" (które podawało linki do stron sympatyków hitleryzmu).
egzotyczna mieszanką wydaje się kombinowanie ATTAC z np. francuską Nową Prawicą oraz ideologią nordyckiego odrodzenia:
adnikiel.republika.pl/nowaprawica.html, adnikiel.republika.pl/nordlandia.html
entrystowska Angka Leu jest w zasadzie taka, jak opisałem. Warto zwrocić uwagę na serwilistyczny ton, przyjety wobec pojedynczego i niekoniecznie bardzo merytorycznego dyskutanta.
Stały ten u "AL" manewr zostaje uzupelniony jakimiś mglistymi pogrozkami wobec "PN". Zabawne, że formuluje je czlowiek, ktorego zwiazki z organizacjami i pismami skrajnej prawicy zostały w swoim czasie udokumentowane w dość poczytnym dzienniku, więc na zamiecenie ich pod dywan anonimowości raczej trudno liczyć.