Od KILKU !!! lat staram się o bloga na tym portalu & nic.
Ad rem:
Każdy kij ma dwa końce czyli kto fanpeage wojuje ten od fanpeage ginie. Dzisiaj ktoś obraził JP2 ale obraz ma to do siebie, że wraca jak bumerang tj. umrze ktoś ważny dla Was np.: Ikonowicz to też mu dowalą. W odwecie. To się nazywa Palikotyzacja polityki.
Sam jestem antyklerykałem ale nigdy nie zniżałem sie do poziomu antyklerykalizmu tramwajowego.
mimo wszystko jest na wyższym poziomie, aniżeli działalność tych zagubionych i w gruncie rzeczy, bardzo biednych ludzi, pozdr.
nie czytając jej, albo nie zrozumiał treści. To już ostatnie stadium :O
Szanowne Państwo.! Nie od dziś powszechnie wiadomo kto w tym kraju trzyma stery władzy.! W Polsce narzucono obywatelom kaganiec na usta i wszelka krytyka kogokolwiek z duchowieństwa obcego mocarstwa Watykan od razu spotyka się z silnym odzewem z karą włącznie a to są znamiona państwa totalitarnego gdzie wszelka krytyka jest karana.. W Polsce musi się zmienić ustój z Kapitalistyczno-Wyznaniowego Na ustrój Wspólnoty-Gromadnej czy bardzo zbliżonego ustroju Komunistycznego! , Socjalizmu itd... I tu właśnie w tym kierunku powinna zmierzać Polska inaczej zginiemy marnie. Muszą pojawić się na scenie politycznej organizacje komunistycznej a jeszcze lepiej dla Nas jak by do władzy doszła POLSKA WSPÓLNOTA NARODOWA.. Polecam przeczytania książki Bolesława Tejkowskiego pt. '' W OBRONIE POLSKI W OBRONIE SŁOWIAŃSZCZYZNY ''..
Gdybyś się przykładał tak do matury jak do obrażania mnie w necie to już dawno miał byś średnie wykształcenie.
Stefan Wyszyński oraz Karol Wojtyła (w tej kolejności) to dwaj, najgorsi psuje w najnowszej historii Polski. Nigdy dość ich piętnowania, choć najlepiej z pozycji marksowskich.
Uwagi zaś ŁD przypominają mi szlochy nad ikonami (na marginesie ksiazku Sołouchina) i usprawiedliwianie zamordowania Tani Tokiny. (Żeby poprzestac na poziomie iknograficznym.)
Co jest złego, dzialaczu partii okreslajacej sie jako lewicowa(!) w ludziach używających takiego przydatnego narzędzia lokomocji, jak tramwaj, oraz ich poglądach?
nie rewiduje mojej oceny, ze atakowanie papieża jest obecnie rownie oportunistyczne, co średnio mądre.
miejscem zlotu dla konserwatystów i prawicowców, odechciewa się komentować gdy, pierwsze wpisy zawsze mamy od konserw.
Styl prymitywnego antyklerykalizmu nie podoba mi się.Antyklerykalizm powinien być oparty na faktach, tak aby klerykalni fanatycy nie mieli się do czego doczepić, głupkowate filmiki nie służą intelektualnemu oporowi przeciw klerykalizmowi.
rzecz nie w treści fanpage, ale w tym że podpisano ją nazwiskami ludzi, którzy nic z tym wspólnego nie mieli
wszystkie religie i kościoły to tylko marnowanie czasoprzestrzeni anyway
To hell with the pope!
A czy obraźliwe jest, że napisałem prawdę o twoim komentarzu?
jaki będzie czy był papież to rzecz drugorzędna, ponieważ chodzi o całą działalność tej instytucji - jej powołanie do życia i jej cel zasadniczy, a nie ten oficjalny dla owieczek i baranów. Już od dawna mogą to widzieć ludzie, ale tylko ci, co mają otwarte oczy, a nie spuszczone pokornie powieki, pochyloną głowę i pięść uderzającą w serce z wyjęczonym "moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina".
Nie ma potrzeby walczyć z kościołem katolickim, wystarczy go ignorować, rozpadnie się sam.
Ach Wy młodzi wykształceni z wielkich miast ! Któż Wam dorówna.
A tak z ciekawości u Was w Pułtusku czy innych Suwałkach to poza bezwzrokowym pisaniu PT przed nickami adwersarzy, terakotą & glazurą to co jeszcze wykłądają na tych Waszych wyższych uczelniach?
Dobrze, że jest to sprostowanie, bo to kompromitacja dla lewicy. Działalność antyklerykalna jest ważna ale nie takimi głupimi metodami.
Dyskusja musi być. Lud czeka na papieża reformatora.
zdemontował Eldorado na kartki.
Wizytówką stosunku polskiej lewicy do JP II jest rozradowana facjata Kwaśniewskiego w trakcji przejażdżki papamobilem.
niby to jak jakiś papina mógł zrobić cokolwiek :)
którzy twierdzą, że realny socjalizm był tak niewydolny, że zdechł sam z siebie, bez niczyjej pomocy?
.
moje pytanie brzmiało i brzmi nadal odbijając się echem o ściany:
jak papcio komunizm obalił?
po twoim ostatnim wpisie muszę wnioskować że ekonomię krajów socjalistycznych mistycznie rozwalił
PT Cudzie, czy mogę już nazywać cię JednaWielkaPomyłka?
trwa w najlepsze. Wyobraźcie sobie, że dziś nie było specjalnego wydania "Wiadomości" o abdykacji Ojca Świętego!
Nie może to być!
który pod koniec życia nie miał już nawet siły na soczystego całusa z Jaruzelem.
gdyby chodziło tutaj o profil, na którym w sposób chamski obrażano by gejów? Czy Szumlewicz też by wtedy bronił prawa do krytyki? Śmiem wątpić.
gdyby chodziło tutaj o profil, na którym w sposób chamski obrażano by papieża? Czy Oszczepalski też wyraziłby swoje zaniepokojenie faktem, że Szumlewicz broni papieża i nie pamięta o gejach? Zaraz, no tak tutaj chodzi o profil obrażający papieża, a Oszczepalski wzorem swoich kolegów z (nazi)Obywatela czepia się i udaje, że chodzi mu tylko o prawdę, zdrowy rozsądek i umiarkowanie, i wcale nie ma to nic wspólnego z ich fobiami dotyczącymi "kawiorowej lewicy w warszawki".
zieeeeew.
Obrażajo geja - zle
Obrażajo papieża - dobrze
proszę nie stawiać znaku równości między mną a papieżem
ja jakąś moralność mam
Benek Szesnaty nie chciał skończyć jak jego poprzednik, napędzany bateriami i lekami z abortowanych płodów ludzkich.
zapewne miał na myśli właśnie Breżniewa Watykanu...