Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

"Socjaldemokratyczna polityka społeczna" dostępna w wersji elektronicznej

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

wyrwać chwasta!

Socjaldemokracja to socjalzdrada!
To burżuazyjny trujący chwast.
Niewola zamaskowana socjalem. Socjal dla ludu pracującego, żeby grzecznie sprzedawał swoją siłę roboczą i nie zechciał się wyrwać z niewoli. Żeby tylko wyzysk mógł trwać dalej trzeba rzucić ochłapy. Oto socjaldemokracja.
Trzeba wyrwać ten trujący burżuazyjny chwast, który zatruwa proletariat.

autor: Bartek, data nadania: 2013-02-19 15:13:02, suma postów tego autora: 2550

Bartek wyluzuj ......

na komunę w świecie nie ma przyzwolenia zwykłych luzdzi a le na skandynawski kapitalizm tak.
Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę chyba, że widzisz się w roli Stalina :).

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-20 07:43:40, suma postów tego autora: 3088

Kiedyś ...... trochę już upłynęło czasu

Kilku wariatów tzn. zwykłych członków SLD
na dawnej oficjalnej stronie SLD podjęło się określić tzw. lewicową politykę społeczną której brakowało im w swojej partii.
Zrobili w formie X przykazań lewicowej polityki społecznej i tu poniżej podam efekt tej dyskusji .......
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
I przykazanie

Chronimy istniejące oraz inicjujemy i współtworzymy nowe miejsca pracy.

II przykazanie

Przeciwstawiamy się prześladowaniom, wykluczaniu i dyskryminacji obywateli.

III przykazanie

W sprawach społecznych wzbudzających kontrowersje państwo konsultuje się z obywatelami poprzez referenda.

IV przykazanie

Tworzymy równe szanse edukacyjne dzieciom oraz młodzieży bez względu na miejsce urodzenia i status społeczny .

V przykazanie

Pracownicy powinni uzyskiwać prawa pracownicze wynikające z charakteru zatrudnienia czy wykonywanego zawodu i każdy pracownik po zaliczeniu stażu jestł zatrudniany na umowę o pracę .

VI przykazanie

Posiadanie mieszkania jest prawem obywatela.

VII przykazanie

Godna starość jest prawem obywatela a najniższa renta czy emerytura jest odbiciem jakości i złożoności wykonywanej przed emeryturą pracy przez obywatela.

VIII przykazanie

Obywatele mają prawo do świadomego macierzyństwa i wychowania swoich dzieci bez indoktrynacji ze strony państwa czy religii .

IX przykazanie

Należy tworzyć sprawne państwowe służby socjalne których rolą byłaby likwidacja a w najgorszym wypadku marginalizacja nędzy i wykluczenia..

X przykazanie

Należy tworzyć służb socjalne przy placówkach dyplomatycznych na całym Świecie wspierające emigrantów których dotknęła na obczyźnie nędza czy wykluczenie.
>>>>>>>>>>>>>>>

I co naiwni napiszecie ......
Wkrótce stronę tą kierownictwo SLD zamknęło posługując się twierdzeniem o małym zinteresowaniu tą stroną i otworzyło nową stronę na modnym Feaceboku.

Pozdrawiam.

jacekx marksista chrześcijański
z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-20 07:55:57, suma postów tego autora: 3088

Proletariat marzy o socjalizmie

Klasa robotnicza i wszyscy ludzie pracy marzą o socjalizmie, tylko jeszcze o tym nie wiedzą.

autor: Bartek, data nadania: 2013-02-20 11:17:24, suma postów tego autora: 2550

bartek

tiaa

autor: nikyty, data nadania: 2013-02-20 18:46:10, suma postów tego autora: 3572

zacząłem od końca

I przeczytałem tekst Klebaniuka z książki. Pouczający, ale dlaczego tak krótki? Chętnie zobaczyłbym jakieś rozwinięcie tematu, zaprezentowanie większej ilości badań, koncepcji.

autor: Mandark, data nadania: 2013-02-21 00:35:47, suma postów tego autora: 731

SLD to (socjal)liberały

jacku twoje SLD to nawet nie socjaldemokracja tylko socjalliberalne trujące chwasty burżuazyjne. Burżuje tęsknią do Millera. Tak dobrze im robił.

autor: Bartek, data nadania: 2013-02-21 08:45:03, suma postów tego autora: 2550

Mandrak

Na taki dostałem zamówienie :)

autor: Jarosław Klebaniuk, data nadania: 2013-02-21 23:27:04, suma postów tego autora: 436

-

"
I co naiwni napiszecie ......"

To napiszemy że ten dekalog sobie można poczytać w autobusie na EC Siekierki. Bo zasady mogą być piękne ale gdy się ich nie stosuje to wtedy pismo pisze:
"Kto odwraca ucho swe, aby nie słuchał zakonu, i modlitwa jego jest obrzydliwością.

A wszystkie zasady SLD zlamal pamietamy Irak, FKO, akcje MSWiA przeciwko rolnikom za Janika.

Propaganda SLDowska Jacka i Krzysztofa to klasyczne beczenie przebranych za owce wilkow.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2013-02-23 08:54:26, suma postów tego autora: 2743

Pogięło Cię Panie Warzecha .....

jeśli stary schorowany belfer i to prosty członek SLD jest wilkiem w owczej skórze i to piszący prawdę o niszczeniu Edukacji w RP
to Ty chyba jesteś
co najmniej Smokiem Wawelskim :)
bądź jego ultralewicowym potomkiem, (co najwyżej anarchistą ) ziejącym siarką, ogniem i nienawiścią .....

To zaś jak nas zwalczasz świadczy o Tobie jako sługusie prawicy, bo ...... powtarzasz bzdury wyprodukowane w drużynach D.Tuska bądź Jarosława K.

z SLD

Ps. Gdybyście Panie Warzecha nie rozpieprzali rozproszonej lewicy w RP to może byłaby ona siłą i możliwa byłaby droga, jaką idą obecnie kraje Ameryki Łacińskiej ...... czyli droga rozwoju.
Nic Panie Warzecha poza jadem nienawiści nie macie do zaoferowania :(.

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-23 21:38:00, suma postów tego autora: 3088

jeszcze sobie myślę , że

do tańca z Panem Kwaśniewskim i Panem Palikotem by się Pan nadał.

Oni na takich naiwnych lewicowców jak Pan czekają z otwartymi ramionami.

Tak przy okazji to Pan Kwaśniwski rozpieprza znów lewicę parlamentarną ......

Jak już tu pisałem na lewica.pl ......

Pan Kwaśniewski wysiadł z rózowego tramwaju na przystanku władza :(.

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-23 21:52:55, suma postów tego autora: 3088

Pprzypomniałem ten nasz dekalog z ze starej oficjalnej strony SLD

by zapoznać Was o czym dyskutują bądź marzą prości członkowie SLD ......

Partie obecne w parlamencie RP to w gruncie rzeczy partie wodzowskie i zwykły członek takiej parti może często jedynie marzyć, że będzie wysłuchany przez elity partyjne.

Na przykład zapytanie członka partii o kierunek polityki partii czyli dlaczego ...... wzbudza co najmniej niechęć aparatu władzy partii .
Struktura parti w RP wygląda tak >>> Wódz i Dworzanie osłaniający szczelnie Wodza ...... a poza nimi w dużej odległości członkowie, którzy mają zaszczyt płacić jedynie składki :(.

Pozdrawiam.

jeszcze z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-23 22:15:41, suma postów tego autora: 3088

errata jackax

Pan Kwaśniewski wysiadł z różowego tramwaju na przystanku władza :(.

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-23 22:17:12, suma postów tego autora: 3088

:(

Przypomniałem ten nasz dekalog ze starej oficjalnej strony SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-24 13:03:55, suma postów tego autora: 3088

=

"co najmniej Smokiem Wawelskim :)
bądź jego ultralewicowym potomkiem, (co najwyżej anarchistą ) ziejącym siarką, ogniem i nienawiścią ....."

Puknij się w łeb. A pisanie o dekalogach podczas gdy SLD za władzy to skrajna prawica to co co wilce w owczej skórze.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2013-02-24 19:08:08, suma postów tego autora: 2743

SLD to pachołki burżuazji i imperializmu

SLD już miało szansę pokazać swoje "socjalne", socjaldemokratyczne oblicze, a pokazało liberalne. Do tego dodaj serwilizm w stosunku do USA (udział w wojnach i organizowanie katowni) i masz pełnię obrazu SLD, jako partii proburżuazyjnej i proimperialistycznej. Nie masz z tym problemu "chrześcijański marksisto"?

autor: Bartek, data nadania: 2013-02-25 14:05:32, suma postów tego autora: 2550

Oj Warzecha, oj Panie Warzecha

Cóż nie miałem racji ..... najpierw agresja słowna, potem opluty monitor ...... dalej Panie Warzecha .....

A ja cóż ...... nadstawię drugi policzek a Ty się Panie Czerwony Polityku Niszowy kompromituj :) ......

Pozdrawiam nienawistnika Warzechę :).

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-25 20:11:10, suma postów tego autora: 3088

Czy ja napisałem nieprawdę ..... Panie Warzecha

taki dekalog polityki społecznej na starej stronie SLD istniał
..... i było to dzieło jego zwykłych członków .

Więc jeśli nie skłamałem to, czemu mnie chłostasz słowem człowieku ......?

Co Tobie zrobiłem, że wylewasz na mnie swój jad ......?

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-25 20:19:24, suma postów tego autora: 3088

Bartusiu, Bartusiu ......

a Ty z Polpotem nie masz problemu ...... bo Twój socjalizm szybko by przyjął rozwiązania Czerwonych Khmerów :(

jacekx

autor: jacekx, data nadania: 2013-02-25 20:52:48, suma postów tego autora: 3088

Dodaj komentarz