Socjaldemokracja to socjalzdrada!
To burżuazyjny trujący chwast.
Niewola zamaskowana socjalem. Socjal dla ludu pracującego, żeby grzecznie sprzedawał swoją siłę roboczą i nie zechciał się wyrwać z niewoli. Żeby tylko wyzysk mógł trwać dalej trzeba rzucić ochłapy. Oto socjaldemokracja.
Trzeba wyrwać ten trujący burżuazyjny chwast, który zatruwa proletariat.
na komunę w świecie nie ma przyzwolenia zwykłych luzdzi a le na skandynawski kapitalizm tak.
Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę chyba, że widzisz się w roli Stalina :).
Kilku wariatów tzn. zwykłych członków SLD
na dawnej oficjalnej stronie SLD podjęło się określić tzw. lewicową politykę społeczną której brakowało im w swojej partii.
Zrobili w formie X przykazań lewicowej polityki społecznej i tu poniżej podam efekt tej dyskusji .......
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
I przykazanie
Chronimy istniejące oraz inicjujemy i współtworzymy nowe miejsca pracy.
II przykazanie
Przeciwstawiamy się prześladowaniom, wykluczaniu i dyskryminacji obywateli.
III przykazanie
W sprawach społecznych wzbudzających kontrowersje państwo konsultuje się z obywatelami poprzez referenda.
IV przykazanie
Tworzymy równe szanse edukacyjne dzieciom oraz młodzieży bez względu na miejsce urodzenia i status społeczny .
V przykazanie
Pracownicy powinni uzyskiwać prawa pracownicze wynikające z charakteru zatrudnienia czy wykonywanego zawodu i każdy pracownik po zaliczeniu stażu jestł zatrudniany na umowę o pracę .
VI przykazanie
Posiadanie mieszkania jest prawem obywatela.
VII przykazanie
Godna starość jest prawem obywatela a najniższa renta czy emerytura jest odbiciem jakości i złożoności wykonywanej przed emeryturą pracy przez obywatela.
VIII przykazanie
Obywatele mają prawo do świadomego macierzyństwa i wychowania swoich dzieci bez indoktrynacji ze strony państwa czy religii .
IX przykazanie
Należy tworzyć sprawne państwowe służby socjalne których rolą byłaby likwidacja a w najgorszym wypadku marginalizacja nędzy i wykluczenia..
X przykazanie
Należy tworzyć służb socjalne przy placówkach dyplomatycznych na całym Świecie wspierające emigrantów których dotknęła na obczyźnie nędza czy wykluczenie.
>>>>>>>>>>>>>>>
I co naiwni napiszecie ......
Wkrótce stronę tą kierownictwo SLD zamknęło posługując się twierdzeniem o małym zinteresowaniu tą stroną i otworzyło nową stronę na modnym Feaceboku.
Pozdrawiam.
jacekx marksista chrześcijański
z SLD
Klasa robotnicza i wszyscy ludzie pracy marzą o socjalizmie, tylko jeszcze o tym nie wiedzą.
tiaa
I przeczytałem tekst Klebaniuka z książki. Pouczający, ale dlaczego tak krótki? Chętnie zobaczyłbym jakieś rozwinięcie tematu, zaprezentowanie większej ilości badań, koncepcji.
jacku twoje SLD to nawet nie socjaldemokracja tylko socjalliberalne trujące chwasty burżuazyjne. Burżuje tęsknią do Millera. Tak dobrze im robił.
Na taki dostałem zamówienie :)
"
I co naiwni napiszecie ......"
To napiszemy że ten dekalog sobie można poczytać w autobusie na EC Siekierki. Bo zasady mogą być piękne ale gdy się ich nie stosuje to wtedy pismo pisze:
"Kto odwraca ucho swe, aby nie słuchał zakonu, i modlitwa jego jest obrzydliwością.
A wszystkie zasady SLD zlamal pamietamy Irak, FKO, akcje MSWiA przeciwko rolnikom za Janika.
Propaganda SLDowska Jacka i Krzysztofa to klasyczne beczenie przebranych za owce wilkow.
jeśli stary schorowany belfer i to prosty członek SLD jest wilkiem w owczej skórze i to piszący prawdę o niszczeniu Edukacji w RP
to Ty chyba jesteś
co najmniej Smokiem Wawelskim :)
bądź jego ultralewicowym potomkiem, (co najwyżej anarchistą ) ziejącym siarką, ogniem i nienawiścią .....
To zaś jak nas zwalczasz świadczy o Tobie jako sługusie prawicy, bo ...... powtarzasz bzdury wyprodukowane w drużynach D.Tuska bądź Jarosława K.
z SLD
Ps. Gdybyście Panie Warzecha nie rozpieprzali rozproszonej lewicy w RP to może byłaby ona siłą i możliwa byłaby droga, jaką idą obecnie kraje Ameryki Łacińskiej ...... czyli droga rozwoju.
Nic Panie Warzecha poza jadem nienawiści nie macie do zaoferowania :(.
do tańca z Panem Kwaśniewskim i Panem Palikotem by się Pan nadał.
Oni na takich naiwnych lewicowców jak Pan czekają z otwartymi ramionami.
Tak przy okazji to Pan Kwaśniwski rozpieprza znów lewicę parlamentarną ......
Jak już tu pisałem na lewica.pl ......
Pan Kwaśniewski wysiadł z rózowego tramwaju na przystanku władza :(.
z SLD
by zapoznać Was o czym dyskutują bądź marzą prości członkowie SLD ......
Partie obecne w parlamencie RP to w gruncie rzeczy partie wodzowskie i zwykły członek takiej parti może często jedynie marzyć, że będzie wysłuchany przez elity partyjne.
Na przykład zapytanie członka partii o kierunek polityki partii czyli dlaczego ...... wzbudza co najmniej niechęć aparatu władzy partii .
Struktura parti w RP wygląda tak >>> Wódz i Dworzanie osłaniający szczelnie Wodza ...... a poza nimi w dużej odległości członkowie, którzy mają zaszczyt płacić jedynie składki :(.
Pozdrawiam.
jeszcze z SLD
Pan Kwaśniewski wysiadł z różowego tramwaju na przystanku władza :(.
Przypomniałem ten nasz dekalog ze starej oficjalnej strony SLD
"co najmniej Smokiem Wawelskim :)
bądź jego ultralewicowym potomkiem, (co najwyżej anarchistą ) ziejącym siarką, ogniem i nienawiścią ....."
Puknij się w łeb. A pisanie o dekalogach podczas gdy SLD za władzy to skrajna prawica to co co wilce w owczej skórze.
SLD już miało szansę pokazać swoje "socjalne", socjaldemokratyczne oblicze, a pokazało liberalne. Do tego dodaj serwilizm w stosunku do USA (udział w wojnach i organizowanie katowni) i masz pełnię obrazu SLD, jako partii proburżuazyjnej i proimperialistycznej. Nie masz z tym problemu "chrześcijański marksisto"?
Cóż nie miałem racji ..... najpierw agresja słowna, potem opluty monitor ...... dalej Panie Warzecha .....
A ja cóż ...... nadstawię drugi policzek a Ty się Panie Czerwony Polityku Niszowy kompromituj :) ......
Pozdrawiam nienawistnika Warzechę :).
z SLD
taki dekalog polityki społecznej na starej stronie SLD istniał
..... i było to dzieło jego zwykłych członków .
Więc jeśli nie skłamałem to, czemu mnie chłostasz słowem człowieku ......?
Co Tobie zrobiłem, że wylewasz na mnie swój jad ......?
z SLD
a Ty z Polpotem nie masz problemu ...... bo Twój socjalizm szybko by przyjął rozwiązania Czerwonych Khmerów :(
jacekx