To by było na tyle, tej farsy.
tylko nie rządzą ci co zwyciężyli tylko ci co zawiążą koalicję... a centrolewica z komikiem to chyba odpada, więc co??? bo chyba nie ze sługusem brukseli???
Włosi już też wiedzą, że te wszystkie nazwy lewica, prawica, konserwatyści, liberałowie w praktyce znaczą to samo, bo bronią tego, żeby nieliczni srali złotem a pozostali, żeby nie zawsze mogli to robić choćby lebiodą. Dlatego coraz nie chętniej wybierają, bo wiedzą, że każdy wybór tym samym się skończy. My jednak dostrzegliśmy to już wcześniej... Okazuje się, że inni do nas dołączają. Może razem zaczniemy naprawdę coś zmieniać i tych nielicznych zmuszać też do srania tym co wszyscy?.. Dlatego wyniki tych wyborów przyjąłem z nadzieją.
nie naśladuj sierpa i młota ......
nie idź jego ścieżką nienawiści proszę cię o to jako chrześcijanin marksista ...... taka nienawiść niczego nie buduje a niszczy człowieka w człowieku :(.
Pozdrawiam.
jacekx marksista chrześcijański
z SLD
75% to niska frekwencja? Wobec tego życzę tak niskiej frekwencji Polsce.
W Polsce zaledwie 40 % frekwencja wyborcza a to oznacza że Polacy mają wszystko w dupie bo uważają kogo by nie wybrali to i tak jest ten sam syf. Poza tym ludzie się nie interesują polityką.
Polska to specyficzna kraina inne realia inne obyczaje itd tu nigdy nie będzie normalnej polityki tu na wet ludzie mają skłonności do zmian poglądów jak ci zasrani politycy którzy skaczą z jednej partii do drugiej szukają tylko gdzie będą lepiej dbać o jego dupę . I te różne szemrane układy , układziki, tylko pogoń za szmalem i lepszymi wpływami a bezrobocie rośnie i rośnie. Włochy to inna kultura tam mafia trzyma wszystko. Włosi żyją w tej tradycji od wieków .... Włoska polityka jest zupełnie inna to inny świat.....
Po drugie tam bynajmniej partie komunistyczne są widoczne a w Polsce KPP siedzi jak myszka w kącie żeby nie internet to Bym nie wiedział że taka partia istnieje.!!
Źródłem nienawiści jest prywatna własność, słowa stanowią tylko jej wykładnie. Jako marksista powinieneś to wiedzieć.
Przyznaję, 75% to wysoka frekwencja. Wczorajsze informacje mówiły o niskiej. Fakt jest faktem, że ci, którzy poszli do urn, nie byli przekonani, iż tym coś zmienią. I niebawem na własnej skórze to odczują. Pozostało im tylko jedno...
Z jacka jest taki marksista jak z koziej dupy trąba. Komunistów nazywa polpotystami (co można podciągnąć pod mówienie fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu) czym bardzo się podlizuje swoim burżuazyjnym panom. Z samego określenia "chrześcijański marksista" widać, że brakuje mu piątej klepki. Ten "chrześcijanin" popiera i agituje za partią SLD, która wspierała imperialistyczne, zbrodnicze agresje na Irak i Afganistan i urządzała katownie CIA w Polsce. Jak się to ma do miłości bliźniego, nie wspominając o nadstawianiu drugiego policzka? Jacek świetnie się z tym czuje, jak każdy pseudochrześcijanin.
Cała ta zaraza łącznie z Twoja eseldowską z pełną premedytacją i nienawiścia niszczą nasz kraj a Ty o mnie mowisz, o nienawiści? To Wy nienawidzicie i gardzicie 38 milionami ludzi żyjącymi w tym kraju, a ja tylko waszych 460 zdrajców, pasożytów i zwykłych świń.
To wy stworzyliście sobie system, w którym nic zmienić nie można, a od patrzenia na wasze mordy nadzorców całemu społeczeństwu rzygać sie chce. i jeszcze chcecie byśmy brali w tym udział jako jury, które ma zagłosowac, czy tym razem mordę w korycie ma trzymać jacekx i jego koledzy, Palikot, Tusk czy Kaczor. Co dla nas (38 milionów przeciwko wam nielicznym) nie stanowi żadnej zmiany. O czym Ty mówisz jajcarzu?
lepiej tego ująć nie można ;-)
a) Po pierwsze Bartku
jeśli definiujesz socjalizm jako dyktaturę to mylisz socjalizm ze stalinizmem bądź jego współczesną odmianą polpotyzmem.
Każda dyktatura prowadzi do degradacji.
b) Po drugie inwektywy o 4 literach mówią o Tobie Bartku jako nieokrzesanym politykierze jako o 6 wcieleniu posła Palikota. Sojusz między sierpem i młotem i Bartkiem jest dla mnie przekomiczny ......
Sierpie zapewniam Cię, że jak Bartek dojdzie do władzy to przeprowadzi twą reedukację na jakimś polu ryżowym :)
Pozdrawiam.
Walcie Panowie dalej w moje policzki Bartuś z lewej a sierp z prawej ...... jeśli wam to ulży :)
z SLD
Ps. Sierpowi a także Bartkowi nienawiść odbiera często rozum :(
a Polpot nie był komunistą ?
z SLD
ma być prywatna własność ...... to nie jest to nienawiść a zwykła
zazdrość :).
Jeśli byś napisał , że tworzenie z prywatnej własności złotego cielca jest przyczyną upodlenia człowieka to się z Tobą zgodzę.
z SLD
Dobry pomysł z tą reedukacją. Np na Żuławach mógłbyś zająć się czymś pożytecznym dla społeczeństwa, zamiast pisać banialuki.
Chrześcijanie mają na koncie masowe zbrodnie chrystianizacji, inkwizycji, krucjat oraz zbrodnie swoich wyznawców-kolonizatorów i imperialistów, więc odwal się od komunistów. Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem - mówi ci to coś jacku? Albo "widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz?"
Jacku Tobie naprawdę brakuje piątej klepki... chrześcijański marksista i to z SLD... toż to jakiś potrójny oksymoron ;-) żadnej z tych rzeczy nie da się ze sobą połączyć, by nie zrobić z siebie idioty. Każde połączenie jest przecież z gruntu fałszywe. I nie strasz mnie tu Bartkiem i jakimiś polococtowcami... bo ja dobrze pamiętam jak wy rządziliście... i to teraz całkiem niedawno. Na szczęście nigdy już rzadzić nie będziecie :-P
... miało być rządzić... ale rzadzić też bądź łaskaw przestać.
Krytyka SLD przez niektórych użytkowników jest określana jako "mowa nienawiści".
życie jest pełne paradoksów i sprzeczności to raz :)
i ja jestem chrześcijaninem - marksistą ...... a Ty sierpie może nie ?...... chrztu nie było.
Po drugie marksizm nie wyklucza się z pierwszym chrześcijąństwem to dwa - jest nawet komunizm o podłożu chrześcijańskim.
Walka klas to rzeczywistość a jest to podstawa marksizmu zaś to ,że ......
Bóg Człowiek wyznacza miłuj człowieka to moja idea.
Tak zaprawdę powiadam wam, że to wy nie macie 5 klepki :) jak musicie to możecie mnie określić jako zwolennika Teologii Wyzwolenia.
z SLD
szkalowaniem jest rów mariński :).
Panowie Bartku, Sierpie czy Warzecho jak ruszycie swoje szare komórki i przestaniecie bzdury powtarzać za prawicowym pomiotem a przedstawicie mi listę krytycznych uwag pod adresem SLD to podejmę się polemiki z Wami na poziomie faktów i logiki a nie poziomie inwektyw :(.
Pozdrawiam.
Chrześcijaństwo to pierwsze tuż po Chrystusie zakładało, że człowiek człowiekowi bratem czy siostrą a nie tak jak
część tu komentujących na lewica.pl zakłada, że ......
homo homini lupus :)
z SLD
Marksizm nie wyklucza się z pierwszym chrześcijaństwem to dwa - jest nawet komunizm o podłożu chrześcijańskim.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> z Wiki
Teologia wyzwolenia opiera się na związku między teologią chrześcijańską (głównie katolicką) i aktywizmem politycznym, szczególnie w kwestiach sprawiedliwości społecznej i praw człowieka. Ze względu na kontrowersyjną naturę tych zagadnień, ich miejsce w nauce Kościoła, oraz to, w jakim stopniu hierarchowie kościelni powinni się w nie angażować, zawsze była przedmiotem dyskusji.
Teologia wyzwolenia koncentruje się na osobie Jezusa postrzeganego jako wyzwoliciela. Nacisk kładzie się na te fragmenty Biblii, gdzie misja Jezusa jest opisana właśnie w rozumieniu wyzwolenia, i gdzie on sam przedstawiony jest jako ten, który przywraca sprawiedliwość.
Część ze zwolenników tej teologii dodawała do niej elementy marksizmu, wspierała sandinistów. Główną kontrowersją jest doktryna o odwiecznej walce klas. Watykańska Kongregacja Doktryny Wiary nakazała tym teologom zaprzestania takich publikacji.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
To Jan Paweł II wraz z Ronaldem Reaganem pojęli się moim zdaniem nieudanej próby zamordowania Teologii Wyzwolenia.
Pozdrawiam.
z SLD
Wiem czym jest teologia wyzwolenia... Ale powiem w tej sprawie krotko. Mam ja w dupie, tak jak i tego Waszego Boga i cala tą idiotyczną religie z bogiem w trzech osobach gdzie jego 1/3 modlila sie w Grójcu czy innym Radomiu do samej siebie czy tez pozostałych 2/3. W dupie mam czy ktos uwaza te brednie czy inne bajki o czerwonych kapturkach za niesprzeczne z marksizmem. To wszystko jakies brednie i jakie to ma znaczenie czy są sprzeczne z jakąś nauką czy nie? W ogole co te bzdury mają wspolnego z jakąkolwiek nauką? Harry Potter i nauczanie w Hogeardzie tez nie byly sprzeczne z marksizmen ani z instrukcją obsługi zapiekacza do kanapek... Ale co z tego?
Czy Ty naprawde powaznie pytasz co mamy do zarzucenia Millerowi i reszcie pasozytow, albo temu systemowi politycznemu, czy se jajca robisz?
Kogo obchodzi ta teologia wyzwolenia? Zauważ, że chrześcijanie są z reguły bardzo słabi z teologii, a w Polsce to już w szczególności. Nie znają podstaw swojej religii, co nie przeszkadza im uczestniczyć w tym cyrku, który został tu narzucony odgórnie i przy pomocy ognia i miecza. Poza wszystkim mieszanie wiary w brodatego dziadka z polityką to już anachronizm ze średniowiecza. Jeśli chcesz to wierz sobie w hipopotama, słonia i nosorożca w dodatku w jednej osobie, ale nie wciskaj go do polityki, bo tu toczy się realna, prozaiczna i przyziemna walka klas, w której interwencji sił nadprzyrodzonych nie stwierdzono.
Twój bóg jakoś nie garnie się do wyzwolenia swoich owieczek z wyzysku kapitalistycznego i imperialistycznego, który z resztą uprawiają twoi współwyznawcy i nie zamierzają z tym skończyć. Wręcz przeciwnie. Zrobią wszystko, żeby trwał w najlepsze. Najwidoczniej za słabo znają teologię wyzwolenia, bo gdyby ją znali to przekazaliby swoje narzędzia wyzysku - prywatną własność - na własność ogółu i wszyscy żyliby długo i szczęśliwie.
Twoja religia służy do konserwowania wyzysku, a nie jego zniesienia. Takie są fakty, a teologia wyzwolenia nie zmienia postaci rzeczy, bo stanowi margines, a nie oficjalną linię twojego kościoła.
Tobie już złoty cielec własności prywatnej odebrał rozum ......
A tobie Sierpie klepki z nienawiści się już nieco przypaliły
Cholera jasna to AWS, PIS i popLuczyna KLD czyli PO
rozpierniczają RP a wy wróbelki ultralewicowe szukacie chłopca do bicia w resztkach konstytucyjnej lewicy :(
to skończy się też dzięki Wam tym samym co na Węgrzech czyli polskim Orbanem wel Panem Kaczyńskim.
z SLD
i czystych rąk do polityki.......
a przecież to Ameryka Południowa i Środkowa jest kolebką Teologii Wyzwolenia i te kraje jak:
Brazylia, Ekwador,Wenezuela,Ekwador, Urugwaj,Argentyna ,Chile powoli wychodzą z zapaści gospodarczej a Brazylia to staje się nawet 5 potęgą gospodarczą świata :).
Pozdrawiam.
z SLD
"Brazylia, Ekwador,Wenezuela,Ekwador, Urugwaj,Argentyna ,Chile powoli wychodzą z zapaści gospodarczej a Brazylia to staje się nawet 5 potęgą gospodarczą świata"
To dzięki teologii wyzwolenia? A może samego boga? Alleluja i do przodu!
hallelujah .....
Bartku ale ty cudownie mylisz idee bo Ojciec Dyrektor to nie fan Teologii Wyzwolenia :).
Pozdrawiam i co dalej ......
Kiedy spotkamy się na polach ryżowych na Żuławach?
Do zobaczenia.
z SLD