Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Dave Zirin: Oscar Pistorius i globalny system zabójczej mizoginii

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

PT czytelników biegłych w feministycznej nowomowie

prosiłbym o przetłumaczenie artykułu na j. polski.
O co im tym razem chodzi?

autor: west, data nadania: 2013-03-01 11:26:12, suma postów tego autora: 6717

Kiedy dochodzę ;-)...

... do słów: mizogonia i patryjarchat przestaje dalej czytać.

Nowomowa jest integralną częścią każdego totalitaryzmu np.: w USA za gwałt uważa się położenie dłomi na kobiecym udzie bez jej pozwolenia.

autor: Cud2, data nadania: 2013-03-01 11:39:59, suma postów tego autora: 3207

O Bacy

Przychodzi policja do Bacy i mówi:
- będziecie sądzeni za bimbrownictwo.
- ale dla czego? Pyta Baca.
- Bo macie aparaturę.
Na co Baca butnie jak to góral:

To i za gwałt bo też mam aparaturę.

autor: Cud2, data nadania: 2013-03-01 12:32:51, suma postów tego autora: 3207

w dokumencie "This Film Is Not Yet Rated" analizowana jest polityka klasyfikacji filmów produkowanych w usa, przez jakiś czas poświęcony jest kwestii podejścia filmowców do przemocy wobec kobiet jako ogólnodostępnej rozrywki, na której można oprzeć cały film nie obawiając się że klasyfikacja filmu wpłynie niekorzystnie na dystrybucję

autor: nikyty, data nadania: 2013-03-01 12:41:41, suma postów tego autora: 3572

nikyty

Jakie jest Twoje zdanie o tzw. gwałtach naprawczych.
Czy w ten sposób można zmienić orientacje?
I czy to działa w drógą stronę tj. czy jak ktoś padł ofiarą gwałtu homoseksualnego to od razu staje się gejem?

Homeseksualizm przez uwiedzenie jest udowodniony naukowo tj. większość przebadanych gejów to osoby uwiedzione w młodości przez starszych gejów.

autor: Cud2, data nadania: 2013-03-01 13:18:18, suma postów tego autora: 3207

nikyty

Polecam film Monster oparty na faktach autentycznych (tak wiem wszystkie fakty są autentyczne) pokazujący homoseksualną przemoc wobec heteroseksualnych mężczyzn. Skazana na smierć za wielokrotne morerstwa i gwałty na heteroseksualnych mężczyznach lesbijka jest dla wielu feministek bohaterką.

Kupiłem płytę z tym filmem w Media Market (złodzieje) i film się zaciął po 15 - 20 min więc poszedłem wymienić. Druga płyta zacina się dokładnie w tym samym miejscu. nie uwzględnili mi reklamacji bo to błąd tłoczenia.

Co robić?

Poradźcie Towarzysze.

autor: Cud2, data nadania: 2013-03-01 13:25:14, suma postów tego autora: 3207

cudaku

to pewnie genezę zabójstw pamiętasz

wyliczyć ci filmy z przemocą heteryków względem gejów i lesbijek?

autor: nikyty, data nadania: 2013-03-01 16:50:12, suma postów tego autora: 3572

nikyty

Nie używa się słowa heteryk bo jest ono pejoratywne mówi się normalny.

Co do filmu Monster (tytuł mówi sam za siebie) to dołączasz się do huru feministek i stajesz po stronie morderczyni i gwałcicieli?

A z filmem to nie szarżuj bo ja jestem akurat wielkim wielbicielem kina i nigdy nie widziałem filmu ze scenami agresji wobec nowej nietykalnej rasy pań (less) i panów (gey).

autor: Cud2, data nadania: 2013-03-01 20:03:34, suma postów tego autora: 3207

cudak

właśnie kolejny raz udowodniłeś, że nie dość że nie wiesz o czym się mówi, to jeszcze nie potrafisz zrozumieć tego co widziałeś

autor: nikyty, data nadania: 2013-03-01 21:05:30, suma postów tego autora: 3572

Dołączam do HURU?

PT Cudokowi chodzi o Ben Hura?

autor: szczupak, data nadania: 2013-03-01 21:23:41, suma postów tego autora: 3747

szczypak

pewnie chodzi mi o "hur wojow" czyli lewice :))

autor: Rebel2, data nadania: 2013-03-02 03:00:08, suma postów tego autora: 3910

nikyty

"wyliczyć ci filmy z przemocą heteryków względem gejów i lesbijek?"

Wiem, ze propozycja nie była skierowana do mnie ale jednak proszę o wymienienie kilku filmów.

autor: tymas, data nadania: 2013-03-02 12:50:56, suma postów tego autora: 330

tymas

praktycznie każdy film wyświetlany w kinach w latach 70, 80 i początek 90 zawierał przynajmniej jedną scenę w której główny bohater jest atakowany bez powodu i bez uprzedzenia przez sadystę z LGBT, żeby po dłuższej walce przegrać ją zmasakrowany - po każdej z tych scen film wracał do normalnej akcji - tych filmów fizycznie wymienić nie mogę, bo jest ich za dużo, więcej o tym znajdziesz:

http://www.imdb.com/title/tt0112651/

tam jest z grubsza wszystko o wizerunku budowanym i rozwijanym przez Hollywood dekada po dekadzie z analizą przyczyn i skutków

autor: nikyty, data nadania: 2013-03-02 14:14:52, suma postów tego autora: 3572

Dodaj komentarz