Ok. Protest był tylko media nie podchwyciły bo za bardzo w HGW uderzał.
Reasumując:
Poczytajcie KryPola tam piszą otwartym tekstem:
Najgorszy kapitalizm jest lepszy od PiSu.
Jak sierpień 80 taki mądry to niech dopłaci do biletów z własnej kasy. Bo bez podwyrzek będzie ta sam gierka co w waiwie tj. autobusy nie są po to żeby wozić roszczeniowy motłoch tylko po to aby zarabić lub/i przynajmiej nie przynosić strat.
Ad rem:
Albo podwyższki albo likwidacja nierntownych połączeń.
I co na to sierpień 80?
Przecież to K.... jest nie poważne.
Kanary (firmy zewnętrzne) są na procencie. Nie płacisz, dzwonią po psy bo one w zamian jeżdźą za darmo. Wpierda.... Ci karę. Nie płacisz to przychodzi komornik i siara na chacie. Jak tak miałem (bez psów) w 2001 tj. nie zapłaciłem opłaty manipulacyjnej tj. miałem bilet miesięczny imnienny ale nie przy sobie i z wiązku z czym nie zapłaciłem .... drobnej sumy nawet nie pamiętam ile ale grosze i wbił do mnie na chatę komornik z roszczeniem 65 zł.
A więc zkelejajta i nie płaćta a kapitalizm pierd.... się sam
piana + błędy ortograficzne i interpunkcyjne + przyznanie się do lektury KryPola (cokolwiek to jest, brzmi potwornie). Gdzie sens? Nie widzę. Amen, siostry i bracia.
...Myślimy również o zaklejaniu kasowników - oznajmił...
Czy to akcja mająca skompromitować ten związek?
Kompromituje polsko jezyczna agenture wplywu i ich wpisy na tej stronie tez!
czy jak to sobie panowie zbawiciele świata wyobrażają?
"Nie kasuj biletu, skasuj kanara!"
Kapitalizm = "motłoch" przeworzony/ przetworzony przez MZK ma nabijać kabzę... kapitałowi.
Socjalizm = komunikacja miejska (i nie tylko) ma za zadanie służyć człowiekowi...