Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

SLD: List kondolencyjny po śmierci Chaveza

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Tymi kondolencjami potwierdził swoja lewicowość.

Parę dni wcześniej potwierdził ją również swym stanowiskiem wobec krętactw Kalisza. To cieszy, że SLD ma takiego Generalnego Sekretarza.

autor: steff, data nadania: 2013-03-07 20:16:06, suma postów tego autora: 6626

Nóż

się w kieszeni otwiera...

autor: bolo, data nadania: 2013-03-07 20:48:45, suma postów tego autora: 4522

Chavez

pewnie się w grobie przewraca jak takie prawicowe bandziory chcą się podczepić ze swoimi kondolencjami.
Niech lepiej się modlą do jakiegoś ubeka, a człowieka, który był w przeciwieństwie do nich lewicowcem niech zostawią w spokoju.

Spoczywaj w spokoju Hugo.
Mam nadzieję, że nie upadnie to co on zapoczątkował.

autor: Getzz, data nadania: 2013-03-07 21:24:30, suma postów tego autora: 3554

Ło...!

Tylko pogratulować pierwszego w istnieniu tej partii lewicowego kroku...!

autor: Ar, data nadania: 2013-03-07 21:25:06, suma postów tego autora: 79

Ło... matkoboskoelesdowsko!

Pewie myśleli, że to z okazji 60-lecia zejścia Stalina? Tylko nazwiska podmienili?
.
Umarł Chavez, niech żyje Chaves!
[!]

autor: Hyjdla, data nadania: 2013-03-07 21:49:22, suma postów tego autora: 5956

Pewie myśleli, że to z okazji 60-lecia zejścia Stalina? Tylko nazwiska podmienili?

Heh... Nie zdziwiłbym się:)

autor: Getzz, data nadania: 2013-03-07 22:02:32, suma postów tego autora: 3554

Czy pod listem podpisał się Leszek, "Jankeska Wiertarka", Miller

?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2013-03-07 22:24:28, suma postów tego autora: 6199

Chavez w Polsce

W Polsce Chavez dostałby pewnie 1 proc. w wyborach.

Steffie nie przesadzasz z tą lewicowością SLD?
Miło z ich strony, że napisali kondolencje, ale kiedy rządzili to ich polityka była bardzo odległa od tej Chaveza. Poza tym od tego czasu wcale nie widać skrętu w lewo. SLD to partia kapitalistów, a nie ludzi pracy.

autor: Bartek, data nadania: 2013-03-08 08:43:41, suma postów tego autora: 2550

jak to się ma

do wysłania przez Millera wojsk do Iraku i więzieniach CIA w Polsce i przyjaźni przewodniczącego SLD z BCC...

autor: AntykapitalistA, data nadania: 2013-03-08 08:45:33, suma postów tego autora: 306

Bartek

Nie przesadzam lecz cieszę się z każdego jej przejawu w tej partii. Sprzyjam w ten sposób wzmacnianiu lewicowości. Tylko pluciem tego się nie dokona.

autor: steff, data nadania: 2013-03-08 13:09:42, suma postów tego autora: 6626

Tak to się ma, AntykApitAlisto,

że Miller wysłałby wojska nawet do Caracas, gdyby tego sobie Jankesolandia zażyczyła. Więzienia byłyby "po sąsiedzku" - w Guantanamo, a nie w jakichś Klewkach...
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2013-03-08 13:21:11, suma postów tego autora: 5956

Steff... ty się nie myj przez jakiś czas,

to nacieszysz się każdym przejawem jej przejawu. Cały czas plwociny cię dosięgną, zamiast przejawu lewicowości przejawionej 24 lata temu przez lewicowych hochsztaplerów. Wypachniony będziesz jak w saloonie...
Że też cię kto nie puknie w tę objawioną lewicowość, choćby i plwocinami. Mnie się nie chce, bo Cię lubię... Taki niepełnosprawny lewicowo jesteś. Mam wprawę w kochaniu lewicowych inaczej...
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2013-03-08 13:52:44, suma postów tego autora: 5956

Może jeszcze prościej, steff...

za życia Chaveza, LSD odżegnywało się odeń jak od hiwa szczepionego aidsem. Po śmierci robią se na nim pijar, bo wraz z nieboszczykiem umarł im też (wg ich mniemania) radykalny, latynoamerykański, egzotyczny - mówiąc eufemistycznie - "socjalizm"...
TFU... rzeknę za dzeusem...
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2013-03-08 14:03:51, suma postów tego autora: 5956

Hyjdla

Wchodzą na dobrą drogę, przynajmniej ich młody sekretarz... Czy mimo to mam ich opluwać? Nienawiść, jak doświadczenie uczy, oślepia ze złymi następstwami dla sprawy. Szkoda, że w swych opiniach, o tym zapominasz... A jestem przekonany, że chcesz jej dobrze służyć.

autor: steff, data nadania: 2013-03-08 16:58:48, suma postów tego autora: 6626

Steff spoko ...... jak mówią młodzi

Nie zauważyliście, zę takie pseudolewicowe trolle jak
SN, Hyjdla, Bartek, jakiś Antykapitalista, Geetz i jeszcze paru innych
istnieją na tym portalu głównie po to by dopieprzać
polskiej lewicy parlamentarnej ......
czytaj SLD.

SN i Hyjdla to jeszcze czasami przypomną o Śląsku tyle, że w klimacie RAŚ :( zaś SN puszy się jeszcze przynależnością do aparatu tzw. Ślepej Sprawiedliwości III RP.

Przepraszam :) ...... ale Bartek jeszcze próbuje reanimować Stalinizm o odchyleniu polpotowskim :(.

Zdziwi Was, ale uważam, że SLD nie jest bez grzechu, ale to jest obecnie jedyna lewica parlamentarna w III RP,....... tak i my członkowie, SLD nie jesteśmy bez grzechu :(

Żeby nie było wątpliwości to nie byłem i nie jestem fanem Ryszarda Kalisza a uważam też, że powinien być usunięty z partii.

Do szatańskiego śmiechu pobudza mnie jego twierdzenie
.......
SLD to JA

Uważam, że R. Kalisz nadaje się jedynie na grabarza SLD.
Dla mnie ten Pan to człowiek o mentalności chłopczyka z autkiem zabawką Jaguarem lub
adwokat, który chyba dla żartu
określa się jako człowiek o poglądach lewicowych
taki kochający Lud :) ...... z daleka :).

jacekx marksista chrześcijański
z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-03-09 11:54:02, suma postów tego autora: 3088

"Wchodzą na dobrą drogę"...

Taaa... jak onegdaj Kwachu po drabinie sejmowej (*_*)
Nienawiść? Na nich można się jedynie napatrzeć jak na menażerię pełną małp, świń, insektów, płazów i gadów. I śmiać się i dziwić zarazem, że się jeszcze całkiem nie stratowały w walce o koryto...
Nie cierpię ich i nie wierzę im. Po prostu.
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2013-03-09 12:19:21, suma postów tego autora: 5956

jacuś... wolę być pseudolewicowym trollem

niż marksistką chrześcijańską (*_*)
A propos Kalisza. W tej menażerii jest on właśnie takim super prosiakiem. Nie mylić z knurem!
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2013-03-09 14:44:06, suma postów tego autora: 5956

Hyjdlo, mam dylemat

Czy od razu komentować bełkot Pajacka, czy też zaczekać do czwartej erraty ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2013-03-09 15:58:46, suma postów tego autora: 6199

Do trzeciej styknie, Sumień.

.

autor: Hyjdla, data nadania: 2013-03-09 16:45:50, suma postów tego autora: 5956

SN i Hyjdla ......

wasz bełkot nie wymaga errat ......

bo jest pusty w środku ...... :(
pseudoproletariackie burżua :)

Z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-03-10 00:56:48, suma postów tego autora: 3088

Tia ..... Hyjdla

a może jednak warto byłoby Tobie wrócić do źródeł, czyli chrześcijaństwa, którego istotą jest Człowiek Bóg Chrystus.

Może wówczas pokochała byś czy polubiła byś bliźnich w tym takiego np. jackax i innych jak np. L.Millera :) .....

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-03-10 01:37:01, suma postów tego autora: 3088

SN ......

czytałem, że tu na lewica.pl niektórzy występują w kilku osobach :)
czytaj pod kilkoma nikami czyżbyś i TY?

SN = Rebel2

Tia ...... ciekawe, że określenie mnie jako cytuję SN
>>>>>>>>>
pajacyk
>>>>>>>>
jest jedną ze szczytujących na moje posty replik Rebla2 :)

OK :) a TY SN i Hyjdla to jesteście takie prawicowe koziołki matołki
udające od czasu do czasu ultralewicę.

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-03-10 01:10:25, suma postów tego autora: 3088

Tusk lub Komorowski powinni pojechac na pogrzeb

Dobrze ze Krzysztof Gawkowski wyslal list kondolencyjny. Ale dlaczego nie zrobil tego Miller?

autor: axiom1, data nadania: 2013-03-10 07:43:32, suma postów tego autora: 101

Sumień, Ty to widzisz?

Ta chrześcijańska errata najpierw wyzywa mnie po francusku, a potem każe mi wracać do źródeł i siebie kochać...
Przecież ja go jakoś tam kocham! Jak bym go nie kochała, tobym go wyzwała po marksowsku, czyli po niemiecku, no nie? Ale Millera nie dam rady. Chyba, że szybko skończy...
(*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2013-03-10 10:45:00, suma postów tego autora: 5956

_

Oni już w ogóle nie maja pomysłu jak zaistnieć.
Jakieś kuriozalne pomysły w stylu roku gierkowskiego (z pewnością najważniejsza rzecz np. dla pracowników tesco czy pielęgniarek), podczepianie się pod Chaveza (chociaż za jego życia to największymi idolami eseldowców były osoby wręcz przeciwne - Bush i Chenney), a jak się dorwie do rządzenia ta "jedyna lewica parlamentarna" to skrajny neoliberalizm, największe podlizuchy USA i afera za aferą.
To już chyba naprawdę przedśmiertne podrygi SLD (i dobrze, może w Polsce w końcu powstania lewica choćby socjaldemokratyczna, bo o skrajniejszej nie ma co marzyć) i nawet "chrześcijańscy" "marksiści" już tej bandzie nie pomogą.

autor: Getzz, data nadania: 2013-03-10 11:31:35, suma postów tego autora: 3554

A jakie już na tego zmarłego pomyje wylali

w merdiach.
Jeden cymbalista w polsacie albo tvnie (nie wiem, nie rozróżniam tego, chyba polsat, bo bardziej przaśno-sierżmiężnie w studiu było) powiedział, żę "wenezuelska biedota dostawała jałmużne w zamian za głosowanie na tego dyktatora". Nieźle, co?
A Stasiński z gazwybu pewnie szampana otworzył, bo ten stalinohitler umarł i wreszcie jakiś lubiany przez gazwyb liberał zostanie tam wybrany. Żeby się tylko nie zdziwili, bo Wenezuelczycy chyba też nie "dorośli do demokracji" jak to jakiś uwolski "autorytet" powiedział i raczej linia Chaveza będzie kontynuowana przy kwiczeniu różnych stasińskich (Wenezuelczycy na szczęście mają gdzieś co gazwyb pisze).

autor: Getzz, data nadania: 2013-03-10 11:43:31, suma postów tego autora: 3554

PS

Jak widać według polskich mediów nie można być lewicowym i antyamerykański. Tylko gdzie ta "wolność" i "niezależność" mediów, jak tylko prawicowy światopogląd jest przedstawiany, a biedni, bezrobotni niech zdychają jak są tacy niezaradni.

autor: Getzz, data nadania: 2013-03-10 12:18:46, suma postów tego autora: 3554

Hyjdlo, dajmy już spokój tej moherowej atrapie lewicowca

Miejmy nadzieję, że przynajmniej modlitwę za SLD jest w stanie sformułować bez czterech errat.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2013-03-10 13:14:57, suma postów tego autora: 6199

Lewicowe krzesełka płacza bo SLD obrał im Chaveza

Lewicowe krzesełka płacza bo SLD odebrał im Chaveza. A kogo obchodza wasze placze? Jezeli wystartujecie w wyborach to nie przekroczycie 0,5%. Czyli wielkie nic. Zamiast obrazac sie na SLD zacznijcie współpracować z SLD.

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2013-03-10 15:33:33, suma postów tego autora: 569

Mróź,

zapisz się do PO to dostaniesz 30% nie 9% z SLD. Dobry interes.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2013-03-10 18:39:57, suma postów tego autora: 2743

"A kogo obchodzą wasze płacze?"

Na pewno nie was, was nie obchodzą płacza ani nieszczęścia ani "lewicowych krzeseł", ani ludzi, którym powodów do płaczu nie brakuje (np. tych eksmitowanych na ulicę).

Nie musisz nam tego mówić, dobrze wiemy że was ludzki płacz i ludzkie nieszczęście nie obchodzi.
Obchodzi was koryto dla Millera.

autor: Getzz, data nadania: 2013-03-10 19:29:49, suma postów tego autora: 3554

Lewicowe krzesła w rozpaczy

Wsciekajcie sie lewicowe krzeselka tylko ze sami macie poczucie beradnosci i swiadomosc swojej przegranej.

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2013-03-10 20:02:38, suma postów tego autora: 569

>Krzysztof Mróź

Żeby się tylko nie okazało, że lewicowe kanapy staną po właściwej stronie, a SLD pójdzie na dno broniąc do ostatka, w jednym szeregu z PO, "naszej młodej demokracji".

autor: west, data nadania: 2013-03-10 20:41:56, suma postów tego autora: 6717

To Rysiek Kalisz już jest lewicowa kanapa?

Wstydźcie się Mróź - z Kwaśniewskiego alkoholika robicie, a jak go papież do papamobilu zaprosił to łkaliście z radości ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2013-03-10 20:54:18, suma postów tego autora: 6199

Zachecam krzesla lewicowe tylko z dobrego serca

Zachecam krzesla lewicowe tylko z dobrego serca ,zeby poszly z SLD bo mi troche tych krzesel żal. Im mniej znacza tym wiecej marudza. Poniewaz poruszono mimochodem tzw. Euorpe Plus to powiem tak. Bardziej SLD da krzeselkom - przez chwile - pocmokac politycznego cycka niz Europa plus. To jest zabawa dla Kwasniewskiego i jego chłopców no może Palikota i 2-3 osoby z RP sie jeszcze zalapie. Ale to nie miejsce dla politycznych krzesełek. Badzcie powazni.

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2013-03-10 21:04:56, suma postów tego autora: 569

Aż mnie serce po lewej stronie zabolało

...Dobrze, że nie napisał do bUlu, to już krok w dobrą stronę. No i powinien zaznaczyć, że kondolencje "baronowie SLD" pisali tanimi, "robolowymi" piórami Parker czy jakiś inny Waterman...

autor: Dracul, data nadania: 2013-03-10 21:20:06, suma postów tego autora: 341

Lewicowe kanapki czas na kolacje

Lewicowe kanapki, żegnam Was bo te przeurocze rozmowy tylko wmogly mój apetyt. Czas na prawdziwa kolację. Wy drogie lewicowe kanapki byłyscie tylko świetna przekaska. Wybaczcie pewna frywolnosc, ale takie rozmowy zawsze wprawiaja mnie w dobry humor.

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2013-03-10 21:34:36, suma postów tego autora: 569

Mróź! Nie pij przed kolacją!

I przede wszystkim nie biesiaduj o tej porze! No... chyba że to tartinki z Millerem?
Nie pij, bo zwidy masz. To nie wy bijecie, to was leją, Mróź! To tak a propos Kalisza i tych krzesełek, którymi gardzicie, ale je przyciągacie...
Siwiec całujący ziemię kaliską u boku utykającego na golenie, zmożonego chorobą filipińską Olka - to żmije, które wyhodowaliście na własnych piersiach. To już nawet szorstka przyjaźń nie jest, ale nienawiść. I bardzo dobrze!
Z tej Europy Plus tylko minus zostanie, jak kiedyś z Lidu, ale was znowu przy okazji przerzedzą niemiłosiernie. Że też ten Olek nigdy do końca nie wytrzeźwieje. On nadal myśli, że charyzmę ma, i nazwisko ma, a nawet żonę prawie Clintonową?
Przyjemnie patrzeć jak "lewica" zbudowana za moskiewską pożyczkę żre się i opluwa.
(*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2013-03-11 07:09:30, suma postów tego autora: 5956

Jacku przyjazny

Nie przejmuj sie głupawymi docinkami. jak widać z piaskownicy nie wyrasta się przez przypadek,ale z wiekiem i z doświadczeń w kontaktach z Ludźmi.Szacunek dla innych,często niemiłych nam Ludzi, jest miarą człowieczeństwa,a bycie "po lewej stronie", jest tego potwierdzeniem. Nie dziwią mnie napastliwe 'odzywki " bo to już norma w naszym społeczeństwie,które zagubiło się w jakimś nierealnym,prawicowo-roszczeniowo-katolicko-paralewicowo-socjalistycznym medialnym świecie ułudy ,stworzonym ku ogłupieniu tych, którzy nie maja czasu i możliwości zweryfikowania swych poglądów z prawdą i wiedzą udokumentowaną niekoniecznie przez medialne koncerny.Rolą Lewicy, nie powinno być zwalczanie innych (frakcji lewicowych), o trochę innych poglądach na wybór drogi do tego samego celu,ale stworzenie wspólnego frontu w walce z "obłędnym tańcem na tonącej łajbie" pod banderą UE,z dowództwem,które jako wybrańcy posiadają łodzie ratunkowe ,a pomocnicy kapoki i jakąś tratwę. reszta zatonie powolutku,cicho i bezimiennie...

autor: bambosz0, data nadania: 2013-03-11 15:49:38, suma postów tego autora: 1835

Belfer specjalnej troski

Jacek pisze, że jest belfrem, a niemal każdy wpis poprawia x razy. Chyba najpierw pisze, a później myśli.

autor: Bartek, data nadania: 2013-03-12 09:03:53, suma postów tego autora: 2550

Bartusiu, Bartusiu ......

lepiej poprawiać błędy niż w nich trwać :) tak jak np. Ty :(

Bambosz ultralewica cóż jest to taki kwiatek co zwiędnie
...... i owocu nie wyda :(.

Pozdrawiam.

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-03-13 20:57:21, suma postów tego autora: 3088

A na Hyjdlę i SN mam jak wodę święconą na ......

>>>>>>>>>>
"Hymn o Miłości" -Święty Paweł z Tarsu 1Kor, 1-13

Gdybym mówił językami ludzi i aniołów,
a miłości bym nie miał,
stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący.

Gdybym też miał dar prorokowania
i znał wszystkie tajemnice,
i posiadał wszelką wiedzę,
i wszelką możliwą wiarę, tak iżbym góry przenosił,
a miłości bym nie miał, byłbym niczym.

I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją,
a ciało wystawił na spalenie,
lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał.

Miłość cierpliwa jest,
łaskawa jest.

Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
nie dopuszcza się bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego;
nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli się z prawdą.

Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
we wszystkim pokłada nadzieję,
wszystko przetrzyma.

Miłość nigdy nie ustaje,
nie jest jak proroctwa,
które się skończą,
albo jak dar języków,
który zniknie,
lub jak wiedza, której zabraknie.

Po części bowiem tylko poznajemy,
po części prorokujemy.
Gdy zaś przyjdzie to, co jest doskonałe,
zniknie to, co jest tylko częściowe.

Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak dziecko,
czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko.

Kiedy zaś stałem się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecięce.
Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś zobaczymy twarzą w twarz:

Teraz poznaję po części, wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany.
Tak więc trwają wiara,
nadzieja,
miłość - te trzy:

z nich zaś największa jest miłość.

>>>>>>>>>>.

Pozdrawiam.

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-03-13 21:07:31, suma postów tego autora: 3088

errata jackax :)

Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
nie dopuszcza się bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego;
nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli się z prawdą.

Pozdrawiam.

z SLD

Ps. Miłujcie nawet swych nieprzyjaciół czy jak Mohandas Karamchand Gandhi ......

autor: jacekx, data nadania: 2013-03-13 21:33:58, suma postów tego autora: 3088

Dodaj komentarz