został wpisany na listę narzędzi niebezpiecznych.
Ho, ho, ho... Witam!
.
Za co te osoby zostały zatrzymane? Brakuje tej informacji w tekście.
Oj wąska ławeczka. Wąska.
Poczytaj sobie ostatnie numery Kurkiewiczowego Przekroju i zobacz ile miejsca poświęcali obronie Cafe Powiśle a ile obronie eksmitowanych lokatorów.
o atak na "prawicowe feministki i feministów" pod PKiN. Pokazano to w TV?
to prawda, że na warszwaskiej manifie grupa kobiet z kontrowersyjnymi ale ciekawymi hasłami w sprawie aborcji została zaatakowana przez mężczyzn, deklarujacych się jako...sympatycy ruchu feministycznego?
Skoro ma Pacewicz i Zawadzka to i Kurkiewicz.
Szkodzenia lewicy nigdy dość.
Na blogu Pacewicza jest film z dyskusji w Gazecie Polskiej
Dawid Wildstain na samym wstępie mówi o lewackich bojówkach uzbrojonych w kastety i łomy atakujących bezbronnych Patryjotów wracających z marszu Żołmierzy Wyklętych.
Za kilka tygodni strajk generalny na śląsku.
Tam dopiero policaje się wykażą swoimi kompetencjami.
jak znam życie za pomocą karabinów maszynowych, bo to i ich tradycja, i jakże władzy się to spodoba.
Ciekawy jestem co wtedy liberalni towarzysze powiedzą o tej władzy.
Oj, jestem bardzo ciekawy.
Tak tylko zapytałem, zdając sobie, że obywatele w tym totalitarnym państwie nie mają nic do powiedzenia.
Patrząc na nowe ustawy wychodzące np od MSW , widać gołym okiem że władza mocno się przygotowuje do tej transformacji.
Zresztą to nie pierwsza na jej drodze do brunatnej ojczyzny .
Czy Kurkiewicz to nowy Ikonowicz?
Po tym bezwarunkowym poparciu Palikota chyba już czas na polityczną emeryturę. A Palikot i tak wybrał Kwaśniewskiego.
Jak tym razem będzie z kolejnym spadem z kawiorowej lewicy?
Kiedy Ruchu Lokatorskie a zarazem łamy tego portalu otworzą się dla Radykałów?
2 osoby zatrzymane za niszczenie mienia- mazanie po bilbordach markerem, a Ci wznoszą okrzyki typu miasto to nie firma.
No nie wytrzymam z beki...
Kto popiera?
Wpisujcie miasta !
Dla czego nie ma żadnych informacji na stronie lewica.pl ?
nawet zdołałeś zadać z sensem jedno pytanie. Ostatnie. Też żądam odpowiedzi.
A Ikon pisze teraz w FiM.
Wcale się nie zdziwię, gdy ci z pełnymi brzuchami kapitalizmu bronić będą jak swej ojcowizny. Z socjalizmem było gorzej, bo wszyscy mieli mniej więcej po tyle samo.
Cud publikując tutaj jest w pracy czy na służbie?
To fajnie się dowiedzieć, że można spędzić noc w areszcie za posiadanie flamastrów. Muszę zrobić córce porządki w piórniku.
Reichstag , chciałem powiedzieć cyrk na wiejskiej?
Bo to że policaje to sprowokują nie mam najmniejszych złudzeń.
mówimy stanowcze i zdecydowane NIE!
Po mandacie i spokój.
co tak walczysz o blog na Lewicy? twoje prawaki mają cie w dolnej części pleców,czy może masz zamiar występować w nowej żałosnej roli V kolumny i siać wrogą propagandę? ..trzeba przyznać,że to labidzenie i skamlanie o bloga jest co najmniej niehonorowe,ale zapomniałam przez chwilę,że prawaki nie mają poczucia godności..
jak to jest,ze tzw. dygnitarze w PRL, nie bali sie "ulicy" i W.Gomułka chodził po zakupy bez "obstawy", nie mówiąc o Cyrankiewiczu, który jeździł kabrioletem po W-wie sam, urywając sie borowikom,a ta wybrana przez "katolików solidurnościowych "(podobno 95 %Polaków)władza boi się i obstawia ochroną jak mafia amerykańska.Całe zmieniane od 22lat prawo karne i Cywilne ma chronić tylko interesy bonzów i ich popleczników, a zwykły zjadacz chleba jest pozbawiany wszelkich praw. ...Władza boi sie flamastrów ? zadanie dla każdego z Lewicy :każdy zaopatruje sie w choćby jeden flamaster i do boju !!!!
Na służbie. Na służbie Rewolucji !!!
bambosz, Ty psie łańcuchowy imperialistycznych kłamców!
fryzury mu nijak popsuć nie mogło. W Warszawie było sporo aut zachodniej produkcji i wcale nie były to egzemplarze ze złomowisk, jak obecnie. Jeżdżenie folkswagenem nie było doprawdy żadnym przestępstwem. Polacy marzyli o zagranicznych samochodach, dlaczego nie? ale stali mocno na ziemi nogami i wiedzieli, że nie jest to żaden warunek do bycia szczęśliwym człowiekiem. Obecnie oszukują się ludzie bez przerwy i usiłują a to przy pomocy plazmy na ścianie a to przy pomocy owego folkswagena jakoś poczucie szczęścia w sobie wzbudzić. I nic! Większa plazma i nowszy samochód też nie zapewniają euforii na dłuższą metę. Więc to jednak nie o to chodzi. Więc skoro jeszcze 25 lat temu ludzie potrafili być szczęśliwi, to znaczy, że wtedy było lepiej.
..jak zwykle nie masz nic "do powiedzenia" ale swoim zwyczajem pewnie dlatego coś produkujesz na kompie. Idź sobie z Cudokiem na spacer,to może dotlenisz tę resztkę szarych komórek, niezainfekowanych prawicową chorobą nienawiści i obrzydliwej nietolerancji...p.s. Cudok jak kania dżdżu pragnie "posiadać" własnego bloga na Lewicy PL pewnie dla tego, że u swoich nie ma szans na taki "awans",to pcha sie wszędzie,więc zewrzyjcie siły ,weźcie Westa bogacza pracodawcę(?)do kupy i zróbcie sobie własna stronę, to może dla rozrywki niektórzy z nas skoczą po porcję śmiechu do was.
o zatrzymaniu ludzi za posiadanie flamastrów pisze o kabriolecie Cyrankiewicza.
To może pod newsem o śmierci Chaveza napisz coś o futrach noszonych przez Ninę Andrycz ...
juz mamy panstwo policyjne. policjanci w polsce maja duzo przywilejow im zyje sie dobrze dlatego murem stoja za tym nierzadem.
Człowiek inteligentny,to osobnik który potrafi kojarzyć wiadomości pozyskane z różnych źródeł i na tej podstawie dochodzi do prawdy. Niestety Ciebie i paru równie "nie doposażonych" kusi do wyciągania mylnych wniosków z powodu niezrozumienia tekstów i braku umiejętności kojarzenia.Ponieważ nauczyłam się cierpliwości,więc podam Wam w przybliżeniu jak to działa. Władza PRL się nie bała "ludu"..dowód?..odp.W.Gomółka chodził po drobne zakupy sam bez (widocznej i nachalnej ochrony),a Cyrankiewicz nie jeździł opancerzonym pojazdem z plutonem ochroniarzy w pełnym rynsztunku,ale sam ,w otwartym pojeździe. Jak widzisz, nie chodziło o markę,ani cenę pojazdu ale o jego funkcjonalność ochronną, ale Tobie jak widać Bozia poskąpiła tego przydatnego "talentu" (kojarzenia) i dlatego twoje wysiłki aby "mi dokopać " sa mizerne. Mimo wszystko pozdrawiam i zdrówka życzę. p.s napisałam ten poprzedni post w związku ze ściganiem przez "władze" posiadaczy flamastrów....czyli jak to obecna ,podobno bardzo ceniona i popierana przez "lud" władza boi się jednego artykułu piśmiennego...kuriozalne, ale taka jest ta wasza ukochana władza.
wywodów z zatrzymaniem za posiadanie flamastra. Ale próbuj, próbuj ...