Ten stan rzeczy ma miejsce niemal na każdej budowie, w każdym zakładzie, i w każdym miejscu wymagającym wiedzy technicznej od kierownictwa tych przedsiębiorstw.
Tylko skąd oni mają się wziąć ?
Przecież nie z polskich politechnik, na których większość studentów ostatnich lat ma trudności z rozwiązaniem układu równań z dwoma niewiadomymi, lub wręcz z ułamkami.
Tak przynajmniej jasno wynika z badań jakie na polskich dziennych politechnikach przeprowadzono jakieś cztery lata temu.
A przecież dzisiaj jest tylko gorzej.
Moralność i etykę zawodową też ci studenci nabierają od swoich profesorów. A jaka jest ich etyka zawodowa i umiejętności najlepiej pokazuje katastrofa smoleńska.
Bardzo ładnie to odsłania poniższy film:
http://www.youtube.com/watch?v=5NWN6b01wBE
Po między cerkwią a dworcem wileńskim stał pomnik czerwono armistów czekających z bronią u nogi aż wykrwawi się Powstanie Warszawskie.
Byłem na spotkaniu konsultacyjnym z władzami Pragi tak, mniej więcej w wrzesień 2012 i tam padły postulaty nie tylko usunięcia na zawsze tego hańbiącego Bohaterską Stolicę Pomnika ale też (ja zabrałem głos !!!) usunięcia pomnika gen. Berlinga.
Prawdziwa dekomunizacja dopiero przed Nami !!!
Idzie na budowę metra i zobaczcie kto w kraju o 14% i stale rosnącym bezrobociu ma przy niej pracę.
Polscy robotnicy na pewno NIE !!!
Przecież nie z polskich politechnik, na których większość studentów ostatnich lat ma trudności z rozwiązaniem układu równań z dwoma niewiadomymi, lub wręcz z ułamkami.
---------------------------------------------------
Szczupak ma 2 fakultety (ponoć?) a nawet podwójnie zlorzonego zdania nie potrafi sformułować
Ofiary ponowoczesnej edukacji.
Jak ty zabrałeś głos (!!!), to Berling może już liczyć godziny.
Zygmunta Berlinga pomnik. Był ewidentnie wycykany.
może nie potrafi, ale za to ty jak złoRZysz zdanie "to nie ma ch...ja we wsi".