Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Posłanka Pawłowicz dostała naganę

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Nie rozumiem:

kara za wyrażenie poglądu na aktualnie dyskutowaną kwestię społeczną?

autor: Porta Nigra, data nadania: 2013-04-05 09:21:43, suma postów tego autora: 1682

porta

a mogłeś zatrzymać się na "nie rozumiem", to nie problem nie rozumieć czegoś

autor: nikyty, data nadania: 2013-04-05 12:01:46, suma postów tego autora: 3572

@Porta Nigra

Tu nie znajdziesz zrozumienia.. lewicowcy (większość przynajmniej) uwielbiają karać za poglądy ;)

autor: Czaro, data nadania: 2013-04-05 19:19:14, suma postów tego autora: 201

To w końcu za słowa o Grodzkiej, czy za to co powiedziała

podczas debaty?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2013-04-05 20:51:37, suma postów tego autora: 6199

Czaro,

czyli rozumiem, że jeśli ktoś powie: "Czaro, jesteś cwelem", to przyjmiesz to ze stoickim spokojem, bo to tylko wyrażenie poglądów? Wg Twojej oceny znieważenie Grodzkiej było właśnie ekspresją przekonań.

autor: fancom, data nadania: 2013-04-06 04:49:08, suma postów tego autora: 1427

Zabawne

Ciekawe wnioski można wysnuć, porównując komentarze pod dwoma newsami; tym oraz dotyczącym tej dyrektorki teatru, co tak "mądrze" wypowiedziała się o Papieżu. Tam, w komentarzach ci z "lewej" bagatelizowali sprawę lub wręcz popierali taki językowy ściek, "prawaki" zaś słusznie mówiły, że to słownictwo brukowe. Tu jest dokładnie odwrotnie. Polskie społeczeństwo jest do bólu przewidywalne i w sposób przerysowany wręcz prezentuje moralność Kalego. Zabawne. Ciekaw jestem co na ukaranie Pawłowicz powie, broniący ch.....j pani dyrektor Ruch Palikota...? Dla mnie sprawa jest znów jasna. Pawłowicz swoim językiem prezentuje co najwyżej jakąś melinę "U Ziuty", a nie polskie Państwo. Przecież czym to się różni od słów przysłowiowego pana Mietka, że " ja tam k...a lesb nie lubię" albo od przysłowiowej Ziuty, krzyczącej z winiakiem w ręku, że "ch..a wybrali na Papieża, panie!"?

autor: Ar, data nadania: 2013-04-06 06:42:22, suma postów tego autora: 79

@Ar

Jak myślisz, papież już wie, co o nim napisała dyrektor teatru w Polsce?

autor: poziomka, data nadania: 2013-04-06 09:10:35, suma postów tego autora: 576

Ar,

ja przynajmniej jestem w stanie otwarcie powiedzieć, że nazwanie papieżem ch..em było nie na miejscu. To jest coś, czego nigdy nie usłyszysz od prawaków w odniesieniu do faszystowskich ekscesów Pawłowicz.

autor: fancom, data nadania: 2013-04-06 09:54:25, suma postów tego autora: 1427

poziomka - a jaki ma to wpływ na ocenę

wypowiedzi dyrektor Wójciak?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2013-04-06 11:06:35, suma postów tego autora: 6199

Poziomka

To odwracanie kota ogonem. Wypowiadam się wyłącznie o, nomen omen, poziomie języka. Jeśli już jednak odnosić dyskusję do tzw. informacji towarzyszących to jeden z argentyńskich księży, na których rzekomo Franciszek miał donosić, wypowiedział się, że nie jest to prawda. Słowa to słowa i zdaję sobie doskonale, że Anna Grodzka mogła mocno przeżyć słowa Pawłowicz toteż jej nie bronię. Wręcz przeciwnie, nagana to za mało - ktoś taki nie powinien być posłanką. Tak jak dyrektorką teatru nie powinna być osoba, która w ten sposób reprezentuje kulturę.

autor: Ar, data nadania: 2013-04-06 11:13:09, suma postów tego autora: 79

ar

oba przypadki nie są równoważne

autor: nikyty, data nadania: 2013-04-06 11:44:38, suma postów tego autora: 3572

To za głupotę będą karać?

PN i koledzy, miejcie się na baczności.

autor: szczupak, data nadania: 2013-04-06 22:46:21, suma postów tego autora: 3747

Czemu?

Nikity, a czemu są nierównoważne? Dlatego, że Papież najprawdopodobniej nie wie o wpisie na facebooku? Może nie wie, ale ja osobiście nie chcę żeby przez sferę publiczną płynęło szambo.
Fancom, oczywiście, że nie. Dziwnymi drogami chodzi w Polsce swoiście pojmowania "konsekwencja" w poglądach.

autor: Ar, data nadania: 2013-04-07 06:55:55, suma postów tego autora: 79

O czym się tu dyskutuje?

Przecież panna "poseł" Krystyna Pawłowicz została upomniana za niestosowną wypowiedź o posłance Annie Grodzkiej. A cytuje się jej, głupawą, jak zwykle, wypowiedź o związkach homoseksualnych. Co ma jedno do drugiego?! Winię za to autora notatki.
Ale dziarskim przeszkadzaczom nic to nie wadzi - wszystko jest okazją, żeby coś wrednego wpisać... A że bez sensu? Skąd ten sens mają wziąć?

autor: Ten sam staruszek, data nadania: 2013-04-07 20:36:09, suma postów tego autora: 4

To

dlaczego za swoje wypowiedzi o innych parlamentarzystach nigdy nie został ukarany Stefan (popularne kryptonimy: "Szczaw", "Pluskwa") Niesiołowski?

autor: Porta Nigra, data nadania: 2013-04-08 10:54:57, suma postów tego autora: 1682

ar

nie są równoważne, bo podpadaja pod te same kategorie, choćbyś nie wiem jak bardzo chciałbys tam znak równości widzieć

wypowiedź w posłanki sejmie była mało inteligentną próbą racjonalizowania dyskryminacji grupy społecznej, przez nietrafną ocenę potencjału emocjonalnego związków

druga wypowiedź dotyczyła konkretnej osoby i jej związku ze zbrodniami junty wojskowej

autor: nikyty, data nadania: 2013-04-08 20:44:25, suma postów tego autora: 3572

cholera jasna :)

bo NIE podpadają pod te same kategorie:)

autor: nikyty, data nadania: 2013-04-08 22:05:20, suma postów tego autora: 3572

Hm

No i dobrze

autor: Małgorzata Bratek, data nadania: 2013-04-24 18:34:26, suma postów tego autora: 13

Dodaj komentarz