Powinno się zapamiętać nazwiska radnych (to że postkomuna była za wcale mnie nie dziwi) honorujących w ten sposób najgorszych bandziorów.
Warszawa, miasto które tyle przeszło, nie zasługuje, żeby poniżać ją honorowaniem takich osobników (chociaż raczej inaczej - to babsko nie zasługuje na honorowanie jej w Warszawie. Ani nigdzie indziej).
He, he. Tak się właśnie zastanawiałem, które z miejsc zostanie w ten sposób pohańbione. Roman Dmowski i Charles de Gaulle pewnie będą przewracać się w grobie z takiego towarzystwa (osobiście wolałbym chyba nawet jakiego tam Ben Guriona). I pomyśleć, że np. w Turynie jedna z głównych wjazdowych arterii to Corso Unione Sovietica. Cóż, Polaczki zawsze prawomyślni, zawsze przy aktualnie jedynie słusznym poglądzie, zawsze świętsi od papieża.
Najważniejsze aleje i ulice w Krakowie nosiły jakże wdzięczne nazwy podczas panowania jedynej słusznej ideologii.
Al. Planu 6- letniego, Przyjaźni polsko - kubańskiej, Aleja Włodzimierza Lenina, Manifestu Lipcowego, Koniewa etc.
Zapewne w innych miastach było podobnie.
Po cenach dumpingowych to się sprzedaje.
Jeśli kupowała węgiel po cenach niższych niż rynkowe to znaczy, że to PRL stosowała dumping.
A tym samym wspierała tłumienie strajków.
W niekontrolowanej akcji opluwania MT strzelanie sobie coraz częściej w kolano.
Patronką powinna zostać Jolanta Brzeska.
I nie mam wątpliwości, ze zostanie. Podobnie jak na swe miejsce - niedaleko - wróci pomnik upamiętniający Henryka Gradowskiego.
mózgów i mamy neoliberalny zombieland.Naprawdę co za zaścianek
Czy nie?
:-)
Chciałabym zauważyć, że Al. Niepodległości w Warszawie nijak nie krzyżuje ani nie styka się z Al. Jerozolimskimi i Al. Jana Pawła II. Autor newsa miał chyba na myśli ul. Tytusa Chałubińskiego? ;)
Ja 35 lat temu czulem sie jak wy dzisial.
Na szczescie wiatr od wschodu przestal wiac i dzisiaj wieje od zachodu.
Byc moze ze za 50 lat zacznie wiac od poludnia.
Narazie nie macie innego wyboru tylko zaakceptowac obecna sytuacje lub wyjechac tam gdzie bedzie wam pasowalo
więc czemu drą japy?
Czym warszawiacy zasłużyli na tę niewystygłą jeszcze "bohaterkę"?
.
jest rola M.Thatcher w historii Wielkiej Brytanii? Niech sądzą o tym Brytyjczycy.
Rola Thatcher w historii Polski natomiast wynika glównie z jej współudziału w polityce Stanów Zjednoczonych z lat 80-tych XX wieku, ktora znaczaco przyczyniła sie do rozpadu imperium radzieckiego. Czy warto zrewanżować się za to nadaniem imienia Thatcher jednemu z licznych stołecznych rond?
Wydaje mi się, ze tak.
Aleje Jaruzelskiego
Ul. Pinocheta
Plac Balcerowicza
Pomnik Bolesława Tępego
Adolf Hitler Platz
A co - czcijmy zbrodniarzy!!!
że publicysta obozu nomenklaturowo-służbowego czci "Żelazną Damę", która "zrobiła porządek z robolami"?
Zabawna jest reakcja części komentatorów, zdają się myśleć, że państwo to jakaś ponadklasowa organizacja kierująca się rozumiem i poszukiwaniem prawdy. Jak zwrócił uwagę jeden z forumowiczów inne nazwy ulicom nadawano za Polski socjalistycznej inne nadaje się za Polski kapitalistycznej. Hegemonia kulturowa klasy sprawującej władzę.
Al. Niepodległości tam nie dochodzi. Chałubińskiego zaś to ulica idąca dołem, estakadą leci JPII (100% pewności nie mam, ale chyba tak to formalnie wygląda). W każdy razie Niepodległości zaczyna się ciut dalej. Swoją drogą trochę ciekawe, że w sumie jednak dość niepozorny radomski lekarz Chałubiński ma ulicę w tak reprezentatywnym punkcie.
zmarła w momencie, w którym zaczął on wraz z Józiem Brzytwą odwiedzanie w szpitalach morderców górników.
walkę z Ruskimi z walką z komuną i wsadzić Thatcher zamiast Starynkiewicza!
Solidarni z zachodnimi kapitalistami celowo uprawiali polityke dezinformacji wsrod polskich robotnikow pod haslami "Dziennik Telewizyjny klamie". Dzisiaj wypierdki polityczne Solidarnosci dalej kontynuuja polityke dezinformacji, tylko przestali kryc tamta prawde, bo juz nie ma takiego zlecenia, ale za to jest zlecenie na dalsze utrwalanie neoliberalnego dziadostwa. Kolejny etap to kanonizacja =:D.
nazwane od imienia polityków prawicy, należy mieć pretensje do - mówiąc hasłowo - Władysława Gomułki.
Bo, gdyby Gomułka lepiej rządził, wdzięczny lud już by o to zadbał, żebyśmy chodzili aleją Envera Hodży z ronda Ho Chi Minha na plac Ericha Honeckera.
przyczynili się do "odzyskania niepodległości" przez Polskę, dzięki czemu Zachód zyskał nowe terytorium do eksploatacji. Wdzięczni tubylcy w rewanżu stawiają kolonizatorom pomniki.
dzisiaj Regan. Thatcher na Krakowskie!
http://m.youtube.com/#/watch?v=vvN804dEKWI&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DvvN804dEKWI
Pochować ją na Wawelu, Anglicy i Polacy będą zadowoleni.
zredukował liczebność zatrudnienia w brytyjskim przemyśle wydobywczym węgla kamiennego?
Thatcher?
Czy ropa naftowa, odkryta na Morzu Północnym?
http://lfc.pl/50492/minuta-ciszy-tylko-ku-czci-96