Przypominam, że na ostatni Kongres Kobiet zostało zaproszonych kilku mężczyzn ( o ile dobrze pamiętam nawet Tusk przemawiał. Czy - idąc za logiką Damiana Chodorka - należałoby zmienić nazwę na Kongres Mężczyzn?
Ostatnio robi się tu coraz śmieszniej.
Komentator wyraźnie się pogubił, zresztą nie tylko on. Przypomnieć więc warto, że partia znana jako SLD nie jest partią anty-systemową i to czy zaprosi inne polityka systemu na kongres czy nie zaprosi nie zmienia jej istoty.
Rękę czy nogę?
Dość perfidnego józiolenia!Brawa dla Barbary Jaruzelskiej za proste i jasne stanowisko !Mój mąż jest ciężko chory, jedną nogą jest na tamtym świecie, a politycy odbijają go jak piłeczkę. Chcę, żeby mąż trzymał się jak najdalej od polityki i nie brał udziału w żadnych kongresach - mówiła gazecie Barbara Jaruzelska. Zaznaczyła, że jej marzeniem jest, by mąż wyzdrowiał. - Dajcie mu wreszcie spokój - zaapelowała" Tylko Palikot i jego Ruch jest w stanie podnieść lud Polan z kolan!Jasne?-:))
Jaruzelska to była tancerka, co tam ona może wiedzieć
"Warunkiem obecności Aleksandra Kwaśniewskiego na Kongresie Lewicy było zaproszenie Ruchu Palikota. Tak w oświadczeniu twierdzi rzecznik tej partii Andrzej Rozenek. Polityk zaznacza, że ten komunikat został uzgodniony z byłym prezydentem i zaprzeczające temu informacje są manipulacją."
Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, a może z frustracji strzelić sobie w głowę. Za jakie grzechy pan bóg kara Polskę taką lewicą. .
a siebie nie ośmieszaj-:)Co ma tancerka do wiatraka? Natomiast sojusz Leszka&Bolka oplułem natychmiast po poczęciu.Na proze Wałęsowej się nie powołam bo nie czytałem i nie mam zamiaru czytać.Daje wiare tym "czytelnikom",którzy obdarowani tym wiekopomnym dziełem na Gwiazdke 2011 gremialnie zwracali go po świetach jako "nietrafiony prezent".-:)
osoba lecha walesy, on moze se wyklady u siebie w piwnicy wyglaszac stary pijak.
Dariusz Joński: "Palikot udaje zaproszonego"
Udający lewicowego polityka Janusz Palikot udaje, że Aleksander Kwaśniewski jest tak bliskim jego przyjacielem, że nigdzie się bez niego nie rusza. Powołując się na tę udawaną bliskość, udaje, że został zaproszony na kongres lewicy.
Fakty są następujące:
Aleksander Kwaśniewski przyjął zaproszenie na nasz Kongres Lewicy nie stawiając żadnych warunków.
Janusz Palikot nie otrzymał zaproszenia na Kongres Lewicy.
Janusz Palikot to postać bez większego dorobku politycznego, nie piastował nigdy ważnej funkcji w państwie. Ludzie kojarzą go przede wszystkim z happeningów z udziałem wibratorów czy świńskich łbów, prawicowym czasopismem OZON czy głosowaniem za wydłużeniem wieku emerytalnego. By otrzymać zaproszenie na kongres, trzeba reprezentować sobą coś więcej niż tylko udawanie lewicowości.
Nie chcąc kolejnych nieporozumień dodam jeszcze, że Janusz Palikot nie jest też zaproszony na Radę Krajową, moje urodziny, ani na obiad.
zwracanie uwagi na to co weastek pisze ma tyle sensu co reagowanie na posty abcd
jedyne, co warto zrobic to podnieść brwi lekko, uśmiechnąć się i wrócić do normalności :)
Czyli będzie prezydęt, który zlikwidował socjalizm
i prezydent, który zlikwidował emerytury.
Zamierza tylko wskazać, że to można by zrobić lepiej a tamto należałoby poprawić. A poza tym wszystko jest OK. mlm słusznie przypomniał, że SLD jest dzieckiem systemu. Nie będzie więc pluć na swego rodzica, bo to po prostu nie wypada. Wezwie zatem do dalszego maszerowania ku lepszemu kapitalizmowi oczywiście pod sztandarami odnowionej lewicy, czyli takiej, która dojarzom każe kochać dojonych a dojonym każe kochać dojarzy. Popłyniemy przeto korytem, którym już płyniemy.
Chce zwrocic uwage , rowniez na sprawe nastepujaca. Bede troche cyniczny. W tej chwili granat zostal wrzucony na strone E+ i Palikota. To tamta strona teraz denerwuje sie, zastanawia co Kwasniewski i jego koledzy wymysla itp. itd. Polityka to awers i rewers. Zreszta czy w Waszych organizacjach wszyscy sie kochaja? Czy nie zwalczacie siebie nawzajem? Rzecz w tym , że na male organizacje (pisze to bez cienia zlosliwosci bo jest to krotka ale sadze , że trafna analiza) media nie zwracają uwagi. Koncentrują sie na wielkich. Jezeli faktycznie jesteście bez winy to rzućcie kamieniem.
chrzanię to, czy palikota żeśta zaprosili na wasz festyn - ale niesamowicie wścieka mnie to, że na niby lewicową impreze zaprosiliście tego katofaszystowskiego buca wałęsę.
z lewicowością ma on tyle wspólnego, co janusz kórwin mikke.
prosze nie ośmieszać też osób identyfikujących swe poglądy z lewą stroną sceny politycznej. pisanie, jakoby sld było partią ideowo i w działaniu lewicową jest szyderstwem z lewicowości w ogóle.
że Miller wdepnął na... minę, chyba, że ja czegoś tak jak Oleksy nie rozumiem.
Zresztą Wałęsa zwykle jest za a nawet przeciw więc może jest także prawakiem, a nawet lewicowcem. Poza tym Wałęsa może się przetransformować na lewicowośći, może to nastąpić nagle tylko doprawdy nie wiem na jak długo.
Może Miller kierował się proweniencją, w końcu to klasa robotnicza.
:)
uzyskał w najnowszym sondazu katastrofalny wynik!Tylko 2% poparcia,a LSD aż 8% !! Ale w trwajacym jeszcze cały czas sondażu wynik RP może zaMrozić Krzysztofowi krew w żyłach!-:) Którą partię popierasz?
PO
21%
Liczba oddanych głosów: 1309
PiS
15%
Liczba oddanych głosów: 939
SLD
8%
Liczba oddanych głosów: 516
PSL
1%
Liczba oddanych głosów: 61
Solidarną Polskę
2%
Liczba oddanych głosów: 114
Nową Prawicę - Janusza Korwin Mikkego
22%
Liczba oddanych głosów: 1363
Ruch Palikota
24%
Liczba oddanych głosów: 1384
Jeszcze inną partię
Grzecznie sie zapytam czy zatkało jeszcze komuś kakao?-:)))
i nieładnie to wygląda, kiedy mu żona mówi co ma robić (a zwłaszcza kiedy robi to publicznie). Jaka jest np. Kwaśniewska wszyscy wiemy, ale po Jaruzelskiej można by się spodziewać większej klasy. Chyba że to już demencja...
będzie nadal, czy już się spalił ze wstydu za swoją band... znaczy partię?
Szczupaku, trzeba sie wstydzić tylko głupoty. Zamiast mna powinienes zajac sie sondaami lewego -sierpowego. Kazdy rozgarniety lewicowiec wysmialby sondaz w ktorym na Nową Prawicę - Janusza Korwin Mikkego przypada 22%. Liczba oddanych głosów: 1363
A to w kontekście 24% glosow oddanych na Ruch Palikota. Czy taki sondaz jest wiarygodny? Na liscie powinno sie zagrzac od komentarzy wysmiawajacych ten sondaz.
Szczupaku, jest jedna rzecz ktorej sie wstydze. Otóź jak dyskutuje z niektórymi tzw. ostrymi lewicowcami to ogarnia mnie poczucie wyższości. A przeciez ze wzgledow czysto humanistycznych - aczkolwiek to uczucie jest bardzo ludzkie- takie poczucie przewagi intelektualnej nie powinno mnie ogarniać.
A w którym miejscu Jaruzelska mówi męzowi co ma robić?Ona nie APELUJE do swojego męża czego ma nie robić.Ona apeluje do takich dwóch mend eseldowskich,aby dały mężowi spokój i nie ciagały go po zadnych kongresach,bo on jest na prawde bardzo chory.A te bezczelne typy po wyjściu z domu Jaruzelskich jeden przez drugiego gadały do kamer w jakiej świetnej kondycji zastali generała.
Oczywista oczywistość,że nie! Ale najważniejszy jest "trynd" Krzysztofie!Podobnie jak sondaż poparcia robiony w nastepnym dniu po słynnej konferencji ogłaszającej PROJEKT ! E+ który wywołał panike w wszystkich mendiach.Z ponad 12.000 oddanych głosów 48% !! zagłosowałoby na Europe Plus.Dla porównania:Na PO 15 %,PiS 9%,Prawice Koorwina 20 %,SLD 9%.Ale o tym sondazu ani mru mru!!Potrzebny był miesiac bezpardonowego polowania z nagonka na Paliokota,Kwaśniewkiego,Śiwca aby ogłosic nowy sondaż w którym E+ ma ok 23 % poparcia.Propaganda kapitan Stokrotki i spółki przyniosła sukces!A dla przypomnienia.Sondaz przeprowadzony wsród licealistów,gimnazjów na dwa tygodnie przed ostatnimi wyborami RP miał 37 % poparcie!!Słysał ktoś o tym?A to też jest trend panie Krzysztofie!!To idzie młodośc panie Krzysztofie!
pomyślałbym, że to prima aprilis.
bo nie lubi "mniejszości seksualnych" (znaczy lubi i nie lubi bo już mówił że popiera związki partnerskie) ale już Kwaśniewski nic wspólnego z prawicowością nie ma.
Stara linia niektórych szczekać na wszystko co nie z SLDowskiego koryta wyszło że nielewicowe podczas gdy SLD jest bardziej antylewicowe.
"poczucie przewagi intelektualnej nie powinno mnie ogarniać."
Ma Pan rację Panie Mróź, czytając teksty typu: "dostaniecie lepsze miejsca wyborcze" , "media zwrócą na nich a na nich nie" SLD jest mało lewicowe ale Palikot gorszy to nie powinna Pana ogarniać żadne "poczucie przewagi".
W 1980 absolwent szkoly podstawowej w Popowie przyuczony do zawodu elektryka mial 9 osobowa rodzine, nie pracujaca zone i 7 dzieci.
"Komuna" ktorej nienawidzil o niego dbala. Dawala mu prace, zasilki i zakwaterowanie. Na taka ekstrawagancje i brak elementarnej ludzkiej odpowiedzialnosci nigdzie na swiecie elektryk Walesa nie moglby sobie pozwolic.
Teraz po transformacji elektryk na umowie smieciowej jezeli wogole mialby prace nie moze sobie pozwolic ani na zone ani na dziecko. Nie moze nawet zaadoptowac psa a za swa pensje nie kupi nawet 1 m2 mieszkania.
Po co zaproszono tego blazna na kongres SLD. Mam nadzieje ze tylko po to by go publiczniue rozliczyc.
i wpada na ścianę.
To powinno myć hasło przewodnie !!!
TFU!!!!!
Jak się zaprasza Wałęsę to dlaczego nie Palikota? Niech będzie śmiesznie i wesoło, śmiech to zdrowie. Można i często trzeba krytykować Palikota ale to on odchylił troskę te nasze polityczne okno i przez jakiś czas wdarło się świeże powietrze, mamy Nowicką, Biedrona, Grodzką, Kotlinskiego w sejmie a SLD poczuła rywala i była zmuszona kilka fajnych lewicowych punktów wpisać sobie do partyjnego programu.
@tymas: W przypadku SLD nie mówimy o kilku rodzynkach jak było to w przypadku Kongresu Kobiet, ale o większości. Lewicowcy w SLD stanowią mniejszość.
Każdy może mieć poglądy jakie chce i może je zmieniać, ale jeśli ktoś ma poglądy ewidentnie nielewicowe to nie nazywajmy go lewicowcem czy centrolewicowcem. Lech Wałęsa ma jak do tej pory poglądy ewidentnie nielewicowe. Dlaczego mamy oceniać ludzi czy działaczy politycznych wyłącznie po pełnionych funkcjach (prezydent itp.)? Czy nie ważniejsze jest to co pełniąc te funkcje robili, w jakim kierunku działali? W przypadku Lecha Wałęsa trudno mówić nawet o zbliżeniu do centrum.
Nie, nie "po to by go publicznie rozliczyć". Absolutnie. Oni są po pachy utytłani są w wałęsim łajnie, to musieliby się kajać wspólnie. Takie walki w błocie...
LSD chce mieć kabaret na miarę swojej "lewicowej" partii, gdzie im więcej klaunów, tym większa publika. A Wałek to łyknął, bo pewnie mu jaką śmieciówką sypną... stracił przecie tyle po antygejowskich pierdach i teraz go jankeskie uniwersytety olewają...
.
Lewy_sierpowy chcesz rozmawiać o „tryndach” to porozmawiajmy. Będzie to tez pouczające i szkoleniowe dla innych czytelników.
Otóż jeżeli chodzi o ten sondaż który dawał E+ -23% to było w tej sprawie tylko jedno pytanie czy indagowany glosowałby na E+. Nie było pytania o ŻADNA INNA PARTIE. Ten sondaż został już odpowiednio skomentowany i powoływanie się na niego jest nieporozumieniem.
Chciałbym zwrócić natomiast uwagę na sondaże/prognozy NIEZALEZNEJ GRUPY SONDAZOWEJ która jeszcze w marcu działała na fejsie i publikowała tam swoje wyniki. Ponieważ wyniki które publikowała Niezależna grupa Sondażowa były bardzo korzystne dla E+ (w okolicach 20% i więcej a marne dla SLD) to te dane były publikowane na stronach zwolenników E+ i Ruchu Palikota oczywiście z odpowiednimi komentarzami.
Pod koniec marca br. zarówno ja jak i Kolega zainteresowaliśmy się ta NIEZALEZNA GRUPA SONDAZOWA (NGS)i zaczęliśmy zadawać pytania dot. adresu, nr KRS, nazwisk ekspertów itp. Po naszych pytania i odpowiedziach NGS, ta grupa zniknęła z fejsu i chyba zaprzestała swojej działalności.
Poniżej treść artykułu opublikowanego na blogu który pokazuje jak często opieramy się – bez cienia refleksji - na różnych przypadkowych sondażach czy prognozach o ile jest nam to wygodne. I niech to zachęci do refleksji Lewego_sierpowego.
Z felietonem można zapoznać się na blogu: http://krzysztofmroz.blog.onet.pl/2013/03/31/jak-to-jest-z-sondazamiprognozami-przedstawionymi-na-stronach-ruchu-poparcia-palikota-i-europy-plus-dot-sukcesow-europy-plus-2/
Jak to jest z sondażami/prognozami przedstawionymi na stronach Ruchu Poparcia Palikota i Europy Plus dot. sukcesów Europy Plus? (31 MARCA 2013)
Na stronach Ruchu Poparcia Palikota, Europy Plus i niektórych innych stronach zwolenników Ruchu Palikota i Europy Plus ukazała sie informacja , że według Niezależnej Grupy Sondażowej Europa Plus uzyskała wynik 20,5% .
Zarówno ja, jak i Kolega zainteresowaliśmy się Niezależną Grupą Sondażową i zapytaliśmy w dniu 31-03-2013 na Portalu Europa Plus o nazwiska ich ekspertów, KRS , poprosiliśmy o bliższe dane czy to jest fundacja, stowarzyszenie itp., i w dniu 31-03-2013 otrzymaliśmy następującą odpowiedź:
„Niezależna Grupa Sondażowa: Niezależna Grupa Sondażowa jak na razie „raczkuje”. Istniejemy dopiero od 7 stycznia 2013 roku. Można nas zleźć na Facebooku i Twitterze. Stronę internetową wciąż budujemy. W KRS nie figurujemy, ponieważ nie jesteśmy podmiotem gospodarczym itp. Jesteśmy grupą osób, które prognozują (do tego nie trzeba zakładać stowarzyszenia, działalności gospodarczej, fundacji itp.). Przypominamy też, że nie przeprowadzamy sondaży, a prognozy wyborcze. Nie chodzimy po ludziach i pytamy na kogo zagłosują. Prognozy są oparte na analizowaniu nastrojów społecznych, wynikach w poprzednich wyborach otp. Zresztą na podobnej zasadzie jak prognozy PALADE. Nie można nam zlecić prognozy, to łamałoby zasadę niezależności.”
W dniu 31.03.2013 r. w grupie Niezależni dl@ lewicy – Platforma Programowa SLD , Niezależna Grupa Sondażowa tak poinformowała nas o sobie, cytuję:
1)”Niezależna Grupa Sondażowa: Drodzy Panowie. Przeprowadzamy prognozy wyborcze, a nie sondaże, jak podawano na profilu Ruchu Palikota. Ta pewnego rodzaju infografika nie jest przygotowana przez nas. Pisanie, że przeprowadzamy sondaże jest mijaniem sie z prawdą. Odcinamy się również od tego, iż współpracujemy z Ruchem Palikota. Na dowód tego, że mówimy prawdę chętnie przyjmiemy ekspertów również z SLD. Analizowalibyście nastroje społeczne, poparcie dla partii w poprzednich wyborach, frekwencję itp. Co do prokuratury, to w Polsce chyba nie ma zakazu przeprowadzania prognoz i publikowania ich na Facebooku”.
2) „Niezależna Grupa: Bardzo Państwa szanujemy. Co do badań, to: nie pobieramy wynagrodzeń, nie dzwonimy „po ludziach” pytając na kogo zagłosują, zlecić badania nam nie można, nie przeprowadzamy sondaży, więc nie wyłaniamy grupy reprezentatywnej. Najprościej mówiąc jest grupa osób, która śledzi politykę, działania liderów partyjnych, wiadomości z Polski etc. Sprawdzamy jaka partia miała jakie poparcie w poprzednich wyborach, później analizujemy ile dana partia mogła zyskać w danej sytuacji etc. Na tej podstawie powstaje prognoza. Nie są to metody super nowoczesne, ponieważ nas na to nie stać. Tak jak Pan pisze koszt badania jest ogromny, dlatego postanowiliśmy zrobić prognozy za darmo. poświęcamy tylko swój czas. Myślę, że sprawdzenie, czy prognozujemy dobrze można dopiero po wyborach, gdy będziemy mieć oficjalne wyniki wyborów. Co do nazwisk, to nasi eksperci wolą nie ujawniać danych osobowych. Funkcjonujemy dopiero od stycznia, nie ma wybranych jeszcze liderów. Jeśli macie Państwo jakieś pytania proszę pisać”.
3) Niezależna Grupa Źle zrobił RP i E+, ze dodawali tam nasze prognozy.
Komentarz
Pominąłem tutaj „przekomarzanki” pomiędzy NGS a internautami bo to, jak sądzę, niczego nie wnosi do sprawy
ale także tylko niespełna rozumu optuje za partią, honorującą cepa Wałka, trepa Jaruzela i podobnych osobników.
Janusz Palikot miota się jak ryba wyciągnięta z wody, na zmianę obraża Leszka Millera, a następnie apeluje do niego o zgodę i porozumienie. Jak można uznać tak niepoważnego człowieka jakimkolwiek liderem? A pijąc szampana w rocznicę śmierci wielkich ludzi lewicy zachował się niczym cmentarna hiena.
Co do lewicowości to w Januszu Palikocie nie ma za grosz lewicowości, ten człowiek i jego ugrupowanie nie troszczą się o los i godne życie ludzi pracy, ubogich, potrzebujących bezrobotnych czy seniorów, lekceważą problemy z jakimi społeczeństwo musi borykać się na co dzień. RP i jego lider otwarcie stoją po stronie kapitalistów i wyzyskiwaczy co pokazują choćby poprzez:
- poparcie wydłużenia wieku emerytalnego
- odmowę poparcia 40% stawki podatku dla najlepiej zarabiających
- odmowę ozusowania umów śmieciowych
- propozycję powołania Rzecznika Praw Przedsiębiorców
Przecież to właśnie problemy społeczne najbardziej dręczą Polaków, to właśnie wyzysk poprzez umowy śmieciowe i upodlanie ludzi pracy są jednymi z największych problemów obok biedy i bezrobocia, a Janusz Palikot zamiast stanąć po stronie słabszych i potrzebujących w walce o sprawiedliwość społeczną zajmuje się takimi sprawami jak obniżenie wieku wyborczego czy przeglądy techniczne rowerów. Są to tematy zastępcze ponieważ Janusz Palikot jako liberał i zwolennik kapitalistów nie może sobie pozwolić na poparcie rozwiązań pro-pracowniczych. I dlatego nie ma miejsca na lewicy dla Janusza Palikota!
Osobiście chciałbym aby Pan Palikot (liberał i kapitalista) przestał już apelować do ludzi lewicy ponieważ nie jest dla lewicy żadnym autorytetem, a ja jako człowiek lewicy nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę jego sojusznikiem, a tym bardziej kolegom. Jego zwolennicy tyle razy mnie obrażali, a sam RP tyle razy udowadniał, że jest przeciwko ludziom pracy i ludziom słabszym, że nie widzę możliwości porozumienia się z tym liberalno-kapitalistycznym środowiskiem.
Łukasz Kubiak - Wiceprzewodniczący Koła SLD nr 1 w Zgierzu
taj jak ja przymróżam.-)) Również na ten najświeższy. "W kwietniowym sondażu spadło też poparcie dla Sojuszu Lewicy Demokratycznej, który może teraz liczyć na głosy 13 procent Polaków. O dwa punkty procentowe mniej niż przed miesiącem.
Po punkcie procentowym zyskały Ruch Palikota - 8 procent oraz PSL - 5 procent. Poniżej progu wyborczego są Nowa Prawica - 3 procent,Solidarna Polska - 2 procent i Polska Jest Najważniejsza - 1 procent.
W dalszym ciągu blisko co piąty Polak nie chce iść głosować (21procent), a co trzeci (33 procent) nie wie, której partii udzielić poparcia.
Badanie przeprowadzono w dniach 10-11 kwietnia na reprezentatywnej grupie 1000 dorosłych mieszkańców Polski.
bo dzięki nim robi za lewicę i wciąż nabiera wielu osieroconych przez PRL moherów.
Łyso ci teraz?
"Będzie to tez pouczające i szkoleniowe dla innych czytelników."Czyżby również dla Ciebie żaden z wykładów nie był "pouczający i szkoleniowy"? -:)))Ani ten kó(o)łka mokotowskiego ani ten zgierskiego?-:))
że zostanę pouczony i przeszkolony jeśli zainteresuję się zjazdem?
Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w pierwszej połowie kwietnia, wygrałaby je PO z 28 procentami poparcia. Na drugim miejscu znalazłoby się PiS z 24 proc. głosów. Wyniki powyżej 5-proc. progu wyborczego uzyskałyby również SLD (7 proc.), Ruch Palikota (6 proc.) i PSL (6 proc.).
Wnioski nasuwaja sie same Krzysztofie.Miler,Gawkowski i Joński opowiadali bzdety.Żaden promil Kwaśniewskiego nie podniesie żadnego procenta zwyzki notowan LSD.Koniec.Kropka.-:))
Podobnie kilku moich znajomych. Dostaliśmy ankietę, mnóstwo głupich pytań na temat jakiś serków czy innych fiksów. Nikt przy zdrowych zmysłach nie miałby ochoty siedzieć i przez godzinę odpowiadać na monotonne pytania. Wypełnialiśmy więc je sami, zostawiając ewentualnie nr kontaktowy do jakiejś osoby.
Zdarzały się oczywiście sondaże polityczne, mierzące poparcie dla poszczególnych partii czy konkretnych politykierów. Wyglądało to dokładnie w ten sam sposób...
Każdy dostaje po 100 ankiet oraz target, np. kobiety w wieku 27-35 lat bez dzieci zarabiające powyżej 3k na rękę. Czas wykonania: 3 dni. Przecież wszyscy wiedzieli, ze to jest fikcja, niewykonalne. Nasz koordynator nawet nie próbował udawać, że oczekuje od nas rzetelności, wspominał raczej żeby za bardzo "nie przeginać".
Zrobiłem kilkanaście tysięcy ankiet prze ponad 2 lata, 99% fikcyjnych. Podobnie znajomi. Wszystkie były wysyłane do warszawki, opracowywane i publikowane w formie prawdy objawionej.
Najgorszy (z punktu widzenia rzetelności - nam bardzo to odpowiadało) było to, że wszyscy wiedzieli o tej fikcji.
Zaczynając od siedziby w Warszwie która wysyła ogromne ilości ankiet do zrobienia w przeciągu kilku dni, naszego koordynatora a kończąc na nas.
Zawsze gdy widzę jakiś sondaże ogarnia mnie śmiech.
Lewy _siepowy musisz jeszcze troche potrenowac jezeli chcesz ze mna startowac w ringu. Otóź badania TNS Polska opublikowane na ewybory.eu dla TVP Info w dniach 10-11 kwietnia, na reprezentatywnej grupie 1000 dorosłych mieszkańców Polski daja SLD 13%. A w sondazu Homo Homini zrobionego 12 kwietnia dla Rzeczpospolitej (opublikowany w Rzepie z 16.04.2013) SLD tez ma 13% a Palikt 4%. PO i PiS maja po 29%. Zeby byc uczciwym to powiem, że zamieszanie wokół b. prezydentów nie słuzy SLD. Ale juz wyciagnieto z tego wnioski. Jeżeli dołożymy do tego olbrzymi jak na polskie warunki - bo bedzie ponad 25 tys.uczestnikow - pochod 1 majowy i Kongres Polskiej Lewicy to SLD pójdzie zdecydowanie w gore. Kto sie nie zalapie to jego problem. Jako ciekawostke dodam, że prof. Szamalek ktory mial byc pelnomocnikiem regionalnym E+ na Mazowsze wycofał sie. Z jego wypowiedzi dla Rzeczypospolitej wynika ze mogl zostac wprowadzony w blad. Napisał w tej sprawie list do M.Siwca. Spokojnie.
W sobotę 13 kwietnia 2013 roku zawarto pisemne porozumienie pomiędzy pomorskim SLD a 23 organizacjami społecznymi z terenu Pomorza. Sygnatariusze porozumienia, w tym związki zawodowe, stowarzyszenia, fundacje i inne zadeklarowali chęć współpracy w celu stworzenia płaszczyzny porozumienia programowego „Pomorskiej Lewicy”.
"Dają SLD 13 %, kto się nie załapie, to jego problem" - podkreślił swą "przewagę intelektualną" eseldziadowski stręczycieli pośledniego gatunku.
Tej menażerii pomyliły się chyba daty, paradować powinni pierwszego kwietnia, a nie maja.
---
Swoją drogą, ciekawe czy zawiązało się już "Porozumienie 1 maja", które pod hasłem np. "Razem przeciwko kapitalizmowi i imperializmowi" zorganizuje blokadę przemarszu tych neoliberalnych ekstremistów przez centra miast?
"Polska Socyalna" oczywiście w to nie wchodzi, organizuje własną procesję ;-)
nie jest ważne z kim, jeśli chodzi o WAŻNĄ sprawę,a jeśli "procesje" połączą się, to tylko z korzyścią dla wielu. Nie chcesz, nie umiesz pomóc , to przynajmniej nie krytykuj,chyba że zależy Ci na czymś wręcz przeciwnym .
Bambosz. Jest taka jedna WAŻNA sprawa, eseldziadostwo, czy palikociarnia nie powinny podszywać się pod lewicę.
A co się tyczy krytykowania władzy, bądź grup ubiegających się o tę władzę, to przypominam nieśmiało, że ocena tych naszych "przedstawicieli" jest ponoć bardzo ważną funkcją tej całej demokracji.
W ogóle dziwaczne jest podejście zakładające, że krytyka to rzecz niepożądana, a wręcz szkodliwa, tak jakby jej przeciwieństwo dla odmiany wnosiło coś pozytywnego. Poza miłym dla niektórych fetorkiem bezmyślnej gnuśności, oczywiście. Ciekawym też zjawiskiem, a właściwie próbą upupienia, jest sugerowanie, że publiczne wygłaszanie krytycznych opinii jest wyrazem jakichś własnych wad, malkontenctwem, objawem frustracji z powodu własnych niepowodzeń i tak dalej. Wychodzi na to, że właściwy światopogląd zdrowego psychicznie osobnika jest idealnie wręcz oportunistyczny, bądź alternatywnie to lewicowe ideały są w obecnej rzeczywistości realizują się w stopniu bliskim doskonałości.
Swoją drogą, jakież to w ogóle korzyści wynikać miałyby z tego, że sobie neoliberały poparadują na Święto Pracy, czy też pokonferują ze swoim honorowym gościem "Bolkiem"?
Krytyka ,tak,ale nie w każdym momencie i jako dyskusja,jest bardziej docierająca do przeciwnika,niż "wyższość Moich argumentów, bo są moje". ..Akurat manifestacja 1-Majowa, to w o0becnej "dobie" protest tych, którzy nie zgadzają się z polityką rządu i sytuacją pracowników,a co ważniejsze, tych którzy tej Pracy są pozbawieni. Nie wyobrażam sobie, by można było nie dopuścić (legitymować,czy przesłuchiwać z preferencji partyjnych ?) wszystkich którzy zechcą w tym pochodzie uczestniczyć. Wyjątkowo aspołeczne jest utożsamianie tego Święta ze skrajnymi dogmatycznymi teoriami. Jest to przecież Międzynarodowy Dzień Święta Pracy,z konsekwencjami co prawda różnymi w dziejach,ale to powinno jednoczyć,a nie dzielić na lepszych ,prawdziwszych,czy jedynych godnych...Im więcej NAS, tym lepiej nas widać i lepiej słychać... Ci którzy źle czynią, powinni się bać Sprawiedliwości Dziejowej, o której chyba zapomnieli, więc warto o Niej przypomnieć.
Aaa, to w takim razie również i Autonomiczni Nacjonaliści zapraszają Cię serdecznie na swój pochód pierwszomajowy. To też będzie "protest tych, którzy nie zgadzają się z polityką rządu i sytuacją pracowników".
W/g mnie to równie dobre towarzystwo jak i eseldziadowskie liberały...