na obsłudze infoliniii wychodzącej. Co ja myślę to:
- N od dłuższego czasu stosowała taktykę salami tj. co nowa umowa to wyższa cena i obcinanie kanałów. Swego czasu pakiet z HBO kosztował 68 zł (Hollywood dla Abonentów) teraz bodajże pakiet z Cinemaxem i HBO to koszt 199 zł,
- N systematycznie mimo iż technicznie miała najlepsze dekodery bijące te CP i C+ nie chciała ich wymieniać itp. itd.,
- W końcu autorskie programy N jak: N film, potem N Premium to takie dziadostwo że szkoda. W 2012 mieliśmy zachęcać do zakupienia N Premium bo będzie tam premiera.... Taxi 1
Ale podejścia AntyNC+ też do końca nie rozumiem. Z tego co pamiętam duża część klientów ma b. duże wymagania i mniemanie o sobie. Rozumiem że zmiany są niekorzystne ale reakcja jest taka: za drogo mi, źle mi uciekam (zwłaszcza że N tak samo NC+ daje wiele razy okazje do rozwiązania umowy bez konsekwencji) a tutaj robi się jakąś grupę na zasadzie "mi się należy" , "mnie okradają" , "płacę i wymagam" nie do końca to rozumiem.
A sprawa jest dość niewielka i jednak interesują się nią tylko media nie związane z ITI Neovision żeby im dołożyć a Ci pierwsi nabrali wodę w usta.
Jak UOKiK pozwolił na fuzję C+ i N tak że teraz mamy tylko 3 platformy cyfrowe NC+ i CP? Reszta to albo rachityczne albo ograniczone do konkretnego terytorium kablówki które nie zawsze są konkurencyjne.
Na rynku cyfrowym ewidentnie spadnie liczba abonentów (chodzi o najmniejsze pakiety kanałowe z których zrezygnują Ci co przejdą do darmowego DVBT) a ze średnimi abonamentami wzrośnie liczba abonentów CP. Ludzie z droższymi pakietami NC+ raczej nie będą masowo odpływać bo jednak CP mierzy w inne grupy docelowe klientów.
do wypowiedzi 1.: bo ich okradają, no może nie okradają, ale robią im fisting niewidzialną ręką rynku.
do wypowiedzi 2.: naucz się liczyć do 3...
Ale co ta wiadomość ma wspólnego z tematyką portalu?
Czy teraz każdy swoje prywatne sprawy będzie wywlekał na lewica.pl
za merytoryczne uwagi Poziomka. Faktycznie rąbnąłem się że były 3 platformy teraz są 2.
Twój wkład jest nieoceniony.
Coś w stylu: "Der Sturmer" łączy się z "Völkischer Beobachter" ...
Kto ogląda T-Mobile Ekstraklasę na Canal + i wspiera monopolistyczny kapitał, a kto rewolucyjnie podpieprza sygnał na streamie ;)
miałaby komunistyczna kablówka? Takie jak za PRL?
Ogarnij się a jak by miała wyglądać kablówka w feudalizmie? W "Kochaj albo rzuc" w USA mówi się że jest 13 (bodajże kanałów) na co Pawlak pyta na jednego człowiek? Teraz w Polsce jest więcej kanałów w darmowym naziemnym.
Co może Gomułka był gorszy od Tuska bo mniej E-phonów było za jego czasów?
kablówka była już rozpowszechniona w normalnych krajach, w USA startowały HBO i Showtime
w Polsce czas oczekiwania na telefon wynosił kilka-kilkanaście lat
To wtedy Pink Floyd śpiewał, że ma 13 kanałów gówna w tv?