Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

NC+ się kaja. Polsat zyska?

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Pracowałem u podwykonawcy N

na obsłudze infoliniii wychodzącej. Co ja myślę to:

- N od dłuższego czasu stosowała taktykę salami tj. co nowa umowa to wyższa cena i obcinanie kanałów. Swego czasu pakiet z HBO kosztował 68 zł (Hollywood dla Abonentów) teraz bodajże pakiet z Cinemaxem i HBO to koszt 199 zł,

- N systematycznie mimo iż technicznie miała najlepsze dekodery bijące te CP i C+ nie chciała ich wymieniać itp. itd.,

- W końcu autorskie programy N jak: N film, potem N Premium to takie dziadostwo że szkoda. W 2012 mieliśmy zachęcać do zakupienia N Premium bo będzie tam premiera.... Taxi 1

Ale podejścia AntyNC+ też do końca nie rozumiem. Z tego co pamiętam duża część klientów ma b. duże wymagania i mniemanie o sobie. Rozumiem że zmiany są niekorzystne ale reakcja jest taka: za drogo mi, źle mi uciekam (zwłaszcza że N tak samo NC+ daje wiele razy okazje do rozwiązania umowy bez konsekwencji) a tutaj robi się jakąś grupę na zasadzie "mi się należy" , "mnie okradają" , "płacę i wymagam" nie do końca to rozumiem.

A sprawa jest dość niewielka i jednak interesują się nią tylko media nie związane z ITI Neovision żeby im dołożyć a Ci pierwsi nabrali wodę w usta.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2013-04-15 06:00:29, suma postów tego autora: 2743

Najważniejsza rzecz jest

Jak UOKiK pozwolił na fuzję C+ i N tak że teraz mamy tylko 3 platformy cyfrowe NC+ i CP? Reszta to albo rachityczne albo ograniczone do konkretnego terytorium kablówki które nie zawsze są konkurencyjne.

Na rynku cyfrowym ewidentnie spadnie liczba abonentów (chodzi o najmniejsze pakiety kanałowe z których zrezygnują Ci co przejdą do darmowego DVBT) a ze średnimi abonamentami wzrośnie liczba abonentów CP. Ludzie z droższymi pakietami NC+ raczej nie będą masowo odpływać bo jednak CP mierzy w inne grupy docelowe klientów.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2013-04-15 06:04:31, suma postów tego autora: 2743

A.Warzecha

do wypowiedzi 1.: bo ich okradają, no może nie okradają, ale robią im fisting niewidzialną ręką rynku.
do wypowiedzi 2.: naucz się liczyć do 3...

autor: poziomka, data nadania: 2013-04-15 09:25:52, suma postów tego autora: 576

ale

Ale co ta wiadomość ma wspólnego z tematyką portalu?

autor: 1234, data nadania: 2013-04-15 11:12:33, suma postów tego autora: 873

Ale co to ma wspólnego z tematyką portalu

Czy teraz każdy swoje prywatne sprawy będzie wywlekał na lewica.pl

autor: czerwony93, data nadania: 2013-04-15 12:45:35, suma postów tego autora: 2783

Dzieki

za merytoryczne uwagi Poziomka. Faktycznie rąbnąłem się że były 3 platformy teraz są 2.

Twój wkład jest nieoceniony.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2013-04-15 14:02:44, suma postów tego autora: 2743

Prawdziwie lewicowy news

Coś w stylu: "Der Sturmer" łączy się z "Völkischer Beobachter" ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2013-04-15 20:25:05, suma postów tego autora: 6199

Przyznawać się lewary

Kto ogląda T-Mobile Ekstraklasę na Canal + i wspiera monopolistyczny kapitał, a kto rewolucyjnie podpieprza sygnał na streamie ;)

autor: socjalpatriota, data nadania: 2013-04-15 23:11:39, suma postów tego autora: 471

A jakie kanały

miałaby komunistyczna kablówka? Takie jak za PRL?

autor: jliber, data nadania: 2013-04-19 14:39:43, suma postów tego autora: 4329

Liber,

Ogarnij się a jak by miała wyglądać kablówka w feudalizmie? W "Kochaj albo rzuc" w USA mówi się że jest 13 (bodajże kanałów) na co Pawlak pyta na jednego człowiek? Teraz w Polsce jest więcej kanałów w darmowym naziemnym.

Co może Gomułka był gorszy od Tuska bo mniej E-phonów było za jego czasów?

autor: A.Warzecha, data nadania: 2013-04-19 22:53:12, suma postów tego autora: 2743

w latach 70-tych

kablówka była już rozpowszechniona w normalnych krajach, w USA startowały HBO i Showtime

w Polsce czas oczekiwania na telefon wynosił kilka-kilkanaście lat

autor: dr(e)s, data nadania: 2013-04-20 20:18:41, suma postów tego autora: 1539

@dres

To wtedy Pink Floyd śpiewał, że ma 13 kanałów gówna w tv?

autor: poziomka, data nadania: 2013-04-24 07:53:29, suma postów tego autora: 576

Dodaj komentarz