No tak, tak. PPS, AK, sprawiedliwy wśród narodów - wszystko ładnie, pięknie (jak dziś należy). Ale może coś tak o jego lewicowej działalności po 1989. Np. obronie pracowników, lokatorów czy ogólnie sprzeciw wobec neoliberalnych tzw. reform (choćby i z racji wieku w wymiarze symbolicznym).
Cześć Jego pamięci !!
to nie żadne szklane domy ale betonowe smutne bloki w których ludzie mieszkają w klitkach jak szczury. Szklane domy przypominam dopiero nam dał kapitalizm w latach 90tych.
dzieciaku, może byś przestał pluć neoliberale,Umarł działacz PPS więc z.......
W demonstracyjnym pluciu na pogrzebach specjalizuje się akurat lewica, jak niedawno było z Thatcher. Kup sobie okulary albo odsłoń klapki z oczu, ja niczego o Prekielu nie napisałem.
Zapomniałeś swoje wypowiedzi na temat pochówku Lecha Kaczyńskiego w katedrze wawelskiej?
lepiej by zapoznał się historią socjalistycznej spółdzielczości, ale jak mówią czytajacy prawicowiec to oksymoron
Cześć pamięci tow.Profesora !!!
Masz już te informacje odnośnie lewicowej działalności zmarłego po 1989? Jak mówię, choćby w wymiarze symbolicznym. Np. jakieś oświadczenie potępiające neoliberalne przemiany lub nawet tylko jakąś ich cząstkę.
Tutaj profesor, w rozmowie ze mną potępił transformację, oraz działanie SLD- http://przeglad-socjalistyczny.pl/wywiad-tygodnia/571-dunin.html
Pewnie i tak Cię to nie zadowoli, ale trudno.
OK. Co prawda Przegląd Socjalistyczny czy rozmowa z tobą nie mają praktycznie żadnego znaczenia, ale w sumie chyba lepsze to niż zupełnie nic.
nie był politykiem, tylko historykiem, więc oddziaływał tylko na tym polu.
W tym właśnie rzecz, że historycy mają stosunkowo szerokie pole oddziaływania na społeczeństwo. Nb. niektórzy płacą za to wysoką cenę, a nawet najwyższą (Dariusz Ratajczak).
+ Polak + qurvarysta (jezeli sie zjawi)
Jestesci wyraznie bardzo czuli w przypadku smierci lewicowca
Nie byliscie tak czuli kiedy lewica wylewala tony gnojowki po smierci Thatcher.
I tu jest roznica pomiedzy lewica i prawica.
Zmarl Chavez czy Dunin-Wasowicz prawicowcy na tym forum wstrzymuja sie od agresywnych komentarzy.
W przypadku smierci przeciwnika dla lewicy to jest dopiero okazja pokazac na co ja stac.
I wicie towarzyszu jak to sie nazywa ?
KULTURA
A poniwaz lubicie oksymorony dodam wam jeszcze jeden
Kulturalny lewal to oksymoron
mogę się mylić, ale po śmierci Chaveza prawicowcy chyba nie powstrzymali się przed agresywnymi komentarzami, a o tym kto to Dunin-Wąsowicz mało który ma pojęcie.
A może po prostu po śmierci dobrych ludzi jak Chavez ciężko coś złego powiedzieć, a po śmierci przesiąkniętych złem jak Tchatcher, Reagan czy Pinochet łatwiej?:)
umiera Chavez, na mainstreamowych portalach euforia, zdycha to ścierwo Thatcher, to się tu cieszymy. Jedyne czego nie mogę zrozumieć, to prawicowców, którzy zbiegają się tutaj i dziwią się, że ktoś nie podziela ich odczuć (tak samo bym nie rozumiał lewaków, jeśli by przesiadywali na prawicowych portalach i tam szlochali z analogicznych powodów).