Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Grecja: Rząd zmobilizował nauczycieli, aby udaremnić strajk (akt.)

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Brawo bracia Grecy Belfrzy

Belfrzy całej Europy a może Świata czy nie czas zjednoczyć swe wysiłki i pognać obecne elity polityczne ......
Tam gdzie ich miejsce, czyli na śmietnik historii
lub niech mi będzie wybaczone do diabła ...... ?

Na całym świecie od USA, Nową Zelandię, Grecję, Polskę

Uderza się w podstawy edukacji publicznej, czyli w szkołę
i belfrów czyli przyszłe młode pokolenia ......

Pozdrawiam.

jacekx marksista chrześcijański
z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-05-12 22:47:47, suma postów tego autora: 3088

Kapitalizm i demokracja...

czyli feudalizm całą gębą.Grecy mają prawo do bycia niewolnikiem banków ,czyli Funduszu Walutowego,który wymaga bezwzględnego podporządkowania. Przymus "pożyczki" od MFW daje owoce.Zapamiętajcie drodzy SN,BO i inni,że to wkrótce i nas czeka.Pracownicy już mają mizerne resztki praw,a Tusk dąży do ich ostatecznej likwidacji,czyli do niewolnictwa,inaczej nazwanego. Pamiętajcie jeszcze i o tym,że gniew Ludu NIKOGO nie oszczędza.

autor: bambosz0, data nadania: 2013-05-13 10:03:48, suma postów tego autora: 1835

bambosz0

Cza się było nie zadłużać. No ale jak się państwo dobrobytu buduje, jeszcze za cudze pieniądze, to tak się kończy.

autor: jliber, data nadania: 2013-05-13 13:01:53, suma postów tego autora: 4329

Jliberku koliberku z Ochoty bądź innej Warszawki

..... Nie znasz innych świergotliwych melodyjek

jak Ta Twoja.

Cytuję >>>>>
Cza się było nie zadłużać. No ale jak się państwo dobrobytu buduje, jeszcze za cudze pieniądze, to tak się kończy.
>>>>>>>>>>>>

Wiedz, że te Twoje melodyjki czy jak wolisz liberalne marsze tchną taką nudą i takim bezsensem
a co najgorzej czy to wesele czy pogrzeb to Ty nas nimi częstujesz :)

Trochę inwencji i inteligencji
życzy Ci Twój Fan.

z SLD

Ps.Choć dobrze, że nie piszesz , że za Twoje pieniądze
Grecy budowali i budują Grecję bo Twe zarobki informatyczne są ponoć niebotyczne :)

autor: jacekx, data nadania: 2013-05-13 15:34:02, suma postów tego autora: 3088

Zawsze wiedziałem że demokracja kończy się wtedy

kiedy kończą się pieniądze na przekupywanie wyborców.

autor: Leopard, data nadania: 2013-05-13 21:54:35, suma postów tego autora: 431

wspaniale

Nauczyciele do klas uczyc mlode pokolenia
MARSZ !

autor: Rebel2, data nadania: 2013-05-13 22:48:11, suma postów tego autora: 3910

Rebelku teksański ...... muszko nowo orleańska

do szkoły ..... do tablicy i do książek leniuchu marsz :)

bo z polskim oj kłopoty :(

a Yankeski ...... to też można doszlifować :)

Mój ty gimnazjalisto wiekowy .....

z SLD
stary belfer

autor: jacekx, data nadania: 2013-05-14 08:13:32, suma postów tego autora: 3088

@jliber

Możesz nam przybliżyć temat zadłużenia greckich nauczycieli?

autor: poziomka, data nadania: 2013-05-14 08:24:08, suma postów tego autora: 576

jacekx

Za moje pieniądze by budowali gdybyśmy mieli euro. Już ci tłumaczyłem że marksizm chrześcijański to oksymoron. Jezus był komunistą religijnym, a Marks komunistą świeckim, nie możesz być jednocześnie komunistą religijną i świeckim.

autor: jliber, data nadania: 2013-05-14 08:58:53, suma postów tego autora: 4329

Mylisz się jliberku koliberku mogę być dwa w jednym ......

Powiem więcej ku Twemu zdziwieniu :) ...... ja jestem dwa w jednym ( Ja jestem członkiem kościoła i członkiem SLD ......
dziwi Cię to).

Wszechświat czasami niektóre koliberki swym poplątaniem zaskakuje :).

Wiedz koliberku, że miłość do bliżniego czy ma podłoże świeckie czy chrześcijańskie jest tą samą miłością a dwie nogi to zawsze stabilniej niż jedna.

Pozdrawiam.

z SLD
Ps. Albert Einstein miał też swego Boga zapoznaj się koliberku z jego biografią :)

autor: jacekx, data nadania: 2013-05-14 19:44:18, suma postów tego autora: 3088

No okey ......

byłem Rebelku złośliwy ......

ale Twe posty do tematów artykułów pasują ni z gruszki ni z pietruszki :) .
Mnie też się zdarzają wpadki ale pracuję nad sobą
nowoorleańska muszko :).

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-05-14 20:03:00, suma postów tego autora: 3088

jacekx

Jako członek to sobie możesz oczywiście przystępować do czegokolwiek, jak to z członkami bywa, ja mówię o oksymoronie ideologicznym.

Marksizm odrzuca krzyżyk na cześć sierpa i młota. Jasne że w istotnych sprawach nie ma żadnej różnicy między marksizmem a chrześcijaństwem, gospodarczo/wolnościowo i to komuna i to komuna, ale logo trzeba sobie wybrać jedno.

Poprawnie jednak zidentyfikowałeś miłość do bliźniego jako istotę komunizmu niezależnie od logo. Miłość czyli przekładasz interes bliźniego nad swój, co prowadzi do nieefektywnie ekonomicznych rezultatów, bo interes bliźniego znasz dużo gorzej niż własny. To własnie miłość do bliźniego przekraczająca więzy rodzinne skutkuje nędzą komunizmu. Mises nazywa to problemem kalkulacji ekonomicznej: miłością nie wycenisz produktów i usług na rynku.

autor: jliber, data nadania: 2013-05-15 12:14:20, suma postów tego autora: 4329

jliber

Zgadza się. Bo właśnie rzeczy najceniejsze w życiu mamy za darmo. Za kasę kupujemy gł. gadżety, bez których moglibyśmy się spokojnie obejść.

autor: V.C., data nadania: 2013-05-15 14:38:00, suma postów tego autora: 1136

"mises nazywa to"

Nie masz Boga prócz Misesa, a jliber jest jego prorokiem (w skali tutejszego portalu). Gdy słyszę o tym Misesie to już nawet mnie nie złości, lecz pusty śmiech ogarnia.

autor: Bury, data nadania: 2013-05-15 21:59:25, suma postów tego autora: 5751

Wspaniale Bury strzał w dziesiątkę ......

Koliberek ma też Boga

jego PaN to
Złoty Cielec

lub jak kto woli Mamona

on jego wyznawcą
i jego kapłanem :(

Pozdrawiam.

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-05-16 00:58:06, suma postów tego autora: 3088

Rząd grecki powinien

wziąć przykład z PRL'u i wysłać pałujących milicjantów, zomowców na demonstrantów. Tak się przecież robi w kraju stworzonym przez robotników dla robotników.

autor: tymas, data nadania: 2013-05-16 00:42:35, suma postów tego autora: 330

Hola Tymas co za bzdury piszesz .....

Przecież policja w krajach demokratycznych też rozprasza demonstracje i pałuje a nawet stosuje generatory dźwięku
przeciw demonstrantom.
Takie suki z super głośnikami, które powodują pękanie bębenków usznych u demonstrantów ...... to użyto nie tak dawno w USA przeciw "oburzonym " a policja nasza już takie cuda zakupiła na wszelki wypadek :) ......

>>>>>>>>>> cytat z Wiki

Początkowo urządzenie miało być używane na okrętach w celu ostrzegania przed zbliżaniem się bez pozwolenia innych statków. Znany jest przypadek luksusowego statku wycieczkowego - Seabourne Spirit, który w listopadzie 2005 skutecznie obronił się przed atakiem piratów somalijskich za pomocą LRAD[1]. Urządzenie może być również używane do rozpraszania manifestacji i zgromadzeń przez siły policyjne. Jednakże jego użycie budzi kontrowersje, ponieważ może prowadzić do uszkodzenia słuchu. Ponadto jego skuteczność jest wysoce dyskusyjna ze względu na proste środki jakie pozwalają uniknąć negatywnego działania LRAD (np. słuchawki ochronne).

Japońska flota wielorybnicza poławiająca na wodach Antarktyki jest jedną z organizacji która stosuje technologię LRAD, montując urządzenia na swoich statkach. W lutym 2010 roku urządzenie zostało użyte przeciw aktywistom Sea Shepherd Conservation Society, walczących przeciw polowaniom na wieloryby. Statek aktywistów został później staranowany oraz uszkodzony przez wielorybników. Aktywiści wcześniej sami zaatakowali statek wielorybniczy za pomocą środków takich jak: bomby z kwasem masłowym, plątanie lin wokół śrub japońskich kutrów oraz oślepianie marynarzy laserami. Japońska flota wielorybnicza użyła także LRAD przeciw helikopterowi towarzyszącemu statkowi aktywistów oraz filmującemu zdarzenie. Organizacja Sea Shepherd Conservation Society twierdzi, że sama posiada broń typu LRAD, jednak do początku 2010 roku jeszcze jej nie użyła.

W Polsce
W grudniu 2010 roku została zakupiona wersja LRAD-500X przez Komendę Główną Policji dla Oddziału Prewencji Policji w Warszawie[2][3]. Ponieważ stosowanie LRAD nie jest dopuszczane przez polskie prawo policja po zakupie musiała wyłączyć funkcjonalność ogłuszania. Ponadto NIK zarzucił policji nieprawidłowości w procedurze przetargowej.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> koniec cytatu

Takie info o takich cudach było na lewica.pl i ty Tymas o tym nie wiesz a wycierasz sobie gębę PRL ..... a występowanie MSW o zmianę przepisów tak by pozwalały one na np.

a) strzelanie do kobiet w ciąży
b) strzelanie do dzieci poniżej 13 roku życia

z SLD

autor: jacekx, data nadania: 2013-05-17 21:28:26, suma postów tego autora: 3088

Dodaj komentarz