Należy więc spodziewać się podobnych zdarzeń bez imigrantów. Dlatego pewnie policja jest starannie dozbrajana i luzowana w swoich uprawnieniach.
W tym socjalistycznym raju nie ma żadnego bezrobocia. To nieprawda że wynosi ono w Szwecji wśród młodych 23.5%. Tak naprawdę wynosi zero procent. Socjaliści już dawno udowodnili że wysokie podatki i wydatki państwa podgrzewają gospodarkę likwidując na zawsze jakiekolwiek bezrobocie. System jest prosty: zabieramy ludziom pieniądze, zatrudniamy za nie urzędasów generujących makulaturę, i bogactwo i zatrudnienie od razu strzela w kosmos.
To ta skandynawska alternatywa dla komunizmu?
Co tu mają do rzeczy mają "wzrastające nierówności społeczne" - w Szwecji rozwarstwienie jest najmniejsze na świecie :).
http://c0834752.cdn.imgwykop.pl/01uFglO_2FAgnamZT5R1KLIo50GYEu9cdmyc2I22,ow.jpg?author=chanelzeg&auth=9f43a0ecdf02b047dd447ec22354ef31
Co za bzdury.
Poprostu praktyczny sojusz lewica-islam zabrania nazywać multikulturalne projekty po imieniu.
Nie pierwszy nie ostatni raz lewica staje na głowie by obwinić białego heteroseksualnego przedstawiciela klasy średniej za zło tego świata.
Dlaczego Ci młodzieńcy co im tak źle w Szwecji nie wyjadą do krajów pochodzenia (lub pochodzenia rodziców)?
Pozdroviny
JohREd
jak to jest, że najwięcej o rozwiązaniach szwedzkich problemów i szwedzkim społeczeństwie najwięcej wiedzą ci, którzy w życiu szweda na oczy nie widzieli?
swoją drogą - w społeczeństwach stworzonych pod potrzeby białego heteryka z klasy średniej już żyliśmy - było bosko
Ja akurat mam znajomych w Szwecji byłem tam wiele razy i wiem, że oni tam wręcz nienawidzą muslimów (co odzwierciedla się w wynikach Szwedzkich Demokratów) a lewica jak zwykle umywa ręce. Ciekawe jak chcą pogodzić "prawa" gejów i tolerancję dla islamu?
czy przez znajomych masz przypadkiem na mysli polskich rasistów - pracowałem ze szwedami i podrózowałem z nimi, żadnej nienawiści nie zauważyłem
Dlaczego uciskana młodzież we wszystkich kolorach tęczy pozbawiona szans przez egoistycznego okrutnika białego hetero szweda pali akurat szkoły w swojej okolicy?
Straszliwe bezrobocie o wysokości 9% to zaiste piekło na ziemi.
Bezrobocie w każdej wysokości jest piekłem, bo pozbawia godności.
A pracowales i podrozowales z polskimi rasistami czy znowu tak teoretycznie?
Robi się z tego telenowela.
Szczególnie że inna zdobycz klasy robotniczej, czyli publiczna tania komunikacja miejska powinna im umożliwić palenie szkół w bardziej oddalonych lokalizacjach prawda.
ale sam chyba przyznasz, że skoro zapraszasz obcych do swojego kraju, utrzymujesz ich poprzez swoje podatki (tych, którzy nie pracują tylko wyłudzają zasiłki) to chyba masz prawo wymagać od nich poszanowania jakichś norm i porządku prawnego?
więc nienawiść jest niczym innym jak domaganiem się przestrzegania pewnego porządku obyczajowo-prawnego? :)
objaw bezsilności wobec politpoprawności..
więc czym w końcu k...a jest ta nienawiść, zdecyduj się
byli sobie ludzie, którzy otwarcie nienawidzieć pedałów, żydów i czarnuchów i było im z tą nienawiścią dobrze
zła macocha zabroniła im nienawidzieć więc zaczęli twierdzić, że nienawidzą, bo nie wolno im nienawidzieć
więc dalej powinno być im dobrze - ale plotka po wsiach I miasteczkach głosi, że nie wystarcza im nienawidzieć - oni muszą tak otwarcie i bez konsekwencji
mogą się domagać poszanowania rzeczonego porządku skoro mają zj...y rząd (a policja zamiast tą hołotę to aresztuje ludzi, którzy chcą ich powstrzymać)
http://rebelya.pl/post/4101/islam-nie-jest-nowa-religia