?
Może nie na temat, ale jest to ważna informacja, bo związana z kolejnymi postępami socjalizmu na świecie.
"Wenezuelski rząd chwali się aktywną walką z brakiem papieru toaletowego w sklepach. W trybie nadzwyczajnym nakazano zaimportowanie 50 milionów rolek, aby zaspokoić "nadmierne zapotrzebowanie generowane przez nerwową ludność". To część szerszego problemu, z którym boryka się kraj."
A oto link do całego tekstu: http://www.tvn24.pl/brakuje-papieru-toaletowego-rzad-interweniuje,326241,s.html
a więcej kretyńskich pytań nie było?
papier kupują ci, którzy mają na chleb mają. Tam wszyscy na chleb mają, dlatego wszyscy kupują papier... U nas tak niestety nie jest, czego prawdopodobnie nie wiesz..
Innym sposobem ograniczenia problemu byłoby zmniejszenie produkcji żywności. To taka metoda północnokoreańska.
Ludzie siedzą tyle czasu w celi przed wyrokiem aby rozwiać wszelkie, nawet najmniejsze wątpliwości, aby nie było miejsca na pomyłki. Tak jest przynajmniej w teorii.
Kolejne apelacje, dołączone dowody, czas na ich znalezienie etc.
Ale gdyby kary śmierci nie było, przesiedziałby całe życie w więzieniu więc po co rozczulać się nad okrucieństwem tych czterdziestu lat?
A gdyby był niewinny pomimo braku kary śmierci też przesiedziałby tyle samo w wiezieniu, do czasu znalezienia dowodów potwierdzających jego niewinność.
a nie zauważyłeś przypadkiem, że ograniczasz sprawę do jednego aspektu i wypaczasz sedno problemu?
brakuje papieru? Jejku, to rzeczywiście straszne. Co tam, że jedzenia, dachu nad głową, bezpłatnej edukacji i służby zdrowia pod dostatkiem... PAPIERU BRAKUJE!!! To nie żarty, od tego mogą przecież umrzeć miliony!
A nie nie zauwazyles przyypadkiem ze znowu dyskutujesz na temat na ktory nie masz zielonego pojecia?
Wyrok smierci w sadzie pociaga za soba automatyczna apelacja i kolejny proces ktory odbywa sie kilka lat po pierwszym. Pozniej nastepuja kolejne odwolania.
Poczytaj sobie jak dlugo Mumia miga sie sie od stryczka
uważam za bardzo prawdopodobne, że wkrótce świat obiegną wieści, iż spekulanci pragną właśnie w ten sposób zdestabilizować sytuację w kraju. Śmieszne? Jakiś czas temu znaleziono w Wenezueli pełne magazyny bodajże żywności trzymane tam przez spekulantów, by podnieść w ten sposób jej cenę.
moze ty mi wyjasnisz, skoro tez nie rozumiesz, dlaczego wszystkim nagle zaczelo sie wydawac, ze autor komentowanego tekstu domaga sie przyspieszenia wykonywania kary smierci?
Brak papieru jest dowodem przejścia Wenezueli do wyższej fazy socjalizmu. Obywatele mają taki dobrobyt, że jedzą ponad miarę i s...ją bez opamiętania :)))
rozumiem ze lewica jest za metoda: wyrok smierci - 30 min pozniej wykonany.
Niestety w USA zawsze tak bylo ze pierwsze odwolanie jest automatyczne a kazde nastepne juz na prosbe skazanego tylko przedluza proces. Tradycja jest ze jezeli skazany dostanie date wykonania wyroku to kilka dni wczesniej sklada odwolanie i wszystko zaczyna sie od poczatku. Przygotowanie procesu, nowe dochodzenie, zawiadamianie swiadkow itd. A to zajmuje czas
Ja tez jestem za jaknajszybszym wykonaniem wyroku, Oszczedza to pieniadze na niepotrzebne wiezienie.
A z drugiej strony nie mam nic przeciwko zeby potrojny morderca zyl przez wiele lat w strachu i stresie - KIEDY?
"rebel
moze ty mi wyjasnisz, skoro tez nie rozumiesz,"
Jak mam ci wytlumaczyc skoro tez nie rozumiem. Dla mnie jest to nielogiczne zadanie
I tu lezy sedno prowadzonych przez ciebie dyskusji.
Nie rozumiesz, nie masz zielonego pojecia ale wszystko jestes w stanie wyjasnic.
Nikity, jestes geniuszem madrzejszym od telewizora
powtarzam pytanie:
"dlaczego wszystkim nagle zaczelo sie wydawac, ze autor komentowanego tekstu domaga sie przyspieszenia wykonywania kary smierci?"
to co napisales:
"rozumiem ze lewica jest za metoda: wyrok smierci - 30 min pozniej wykonany"
nie jest odpowiedzia na moje pytanie
to co napisalem:
"moze ty mi wyjasnisz, skoro tez nie rozumiesz"
jest nawiazaniem do Witkacego: "zaraz wam wszystko wytlumacze, a moze przy okazji sam zrozumiem"
z Witkacego pasuje w temacie kary smierci w stanach: "Nawet matka by mi wybaczyla, chociaz byla swieta"
powtarzam pytanie (nikyty):
"dlaczego wszystkim nagle zaczelo sie wydawac, ze autor komentowanego tekstu domaga sie przyspieszenia wykonywania kary smierci?"
Tak sie sklada ze ty sam to napewno nie jestes wszyscy, prawda jest ze ci sie tylko bezpodstawnie wydaje ze autor domaga sie pryspieszonego wykonania kary smierci.
Jezeli tradycyjnie masz zamiar walczyc do ostatniej kropli krwi to juz dzisiaj ustepuje ci pola, zanim mnie zmeczysz swoimi bezsensownymi argumentami
moje pytanie jest proste, przeczytaj je - odpowiedzi mi dałeś na nie dwie - sprzeczne
Nikt oprocz ciebie nie doczytal sie ze autor chce przyspieszania kary smierci a wiec twoje pytanie jest z zalozenia bzdurne.
A biale myszki w tekscie tez widziales?
dobrze, prosto, powoli i dokładnie, skoro nie dociera:
z twoich własnych komentarzy:
1. "rozumiem ze lewica jest za metoda: wyrok smierci - 30 min pozniej wykonany."
2. "Ja tez jestem za jaknajszybszym wykonaniem wyroku"
ps. napisałeś: "prawda jest ze ci sie tylko bezpodstawnie wydaje ze autor domaga sie pryspieszonego wykonania kary smierci."
w którym miejscu napisałem że tak rozumiem jego tekst?
Wreszcie po wielu wykretach, przekretach i probach zaprzeczania przyznales to co ja twierdze od dawna:
"w którym miejscu napisałem że tak rozumiem jego tekst? "
I tak jak napisalem wczesniej jest to meritum twoich tzw dyskusji czyli trollowania
"wytlumacze ci chociaz sam nie rozumiem"
madrzejszy od sladu po traktorze
dalej dyskutuj juz sam ze soba. Daj znac kto wygral : twoje 1 ty czy 2?
:)))
co ty bierzesz przed pisaniem postów, że tak ci zaburza komunikację pomiędzy tym co czytasz, a tym co myślisz, że czytasz, oraz tym co piszesz, a tym co myślisz, że piszesz?