Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

USA: Koniec wymogu udzielania płatnych urlopów zdrowotnych na Florydzie

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Nie pracujesz

to nie zarabiasz: czysta społeczna sprawiedliwość.

autor: jliber, data nadania: 2013-06-17 22:51:37, suma postów tego autora: 4329

jliber i republikanie znowu udowodnili ze chwila nieuwagi wystarczy do tego zeby sie cofnac do sredniowiecza

autor: nikyty, data nadania: 2013-06-18 00:17:32, suma postów tego autora: 3572

Masz rację, jliber

Ja też jestem za tym, żeby burżuje przestali brać pieniądze za pracę, której nie wykonują. Nie pracujesz - nie zarabiasz.

A Amerykanów nie lubię, więc mi ich nie żal.

autor: fancom, data nadania: 2013-06-18 01:32:03, suma postów tego autora: 1427

jliber

Po to było ubezpieczenie zdrowotne, żeby w przypadku choroby również otrzymywać wynagrodzenie. Ale tak było w Cywilizacji. Niestety, idą czasy Barbarzyństwa.

jliber zrozumiałby, gdyby zachorował i znalazł się poza strefą zarobków, a jego prywatna firma ubezpieczeniowa padła lub pod jakimś pretekstem nie wypłaciła pieniędzy jliberowi. Z raju do samego rynsztokowego piekła, gdyby okazało się (czego nie życzę), że jliber ma raka i nie ma środków na leczenie, bo firma ubezpieczeniowa, w której jliber płacił składki, właśnie zbankrutowała.

Robią z nas, jliber, niewolników. Proli, którzy będą harować, dopóki zdrowie pozwoli, na swoich panów. Ludzie się już do tego przyzwyczaili. Chłopak w USA ujawnił, że ludzie są poddani masowej inwigilacji, a ludzie sympatyzują z władzą, że niby ów chłopak to zdrajca ojczyzny.

Nowy Wspaniały Świat.

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2013-06-18 03:53:11, suma postów tego autora: 2157

Takie są ostatecznie prawa natury...

Gdy słabniesz, powinieneś zaszyć się w jakiś kącik, by tam po cichutku zdychać jak zwierzątko! Nasza transformacja też zmierza w tym kierunku... Tym właśnie różni się kapitalizm od socjalizmu. Słabszy ma tylko ubogacać silniejszego!

autor: steff, data nadania: 2013-06-18 12:46:42, suma postów tego autora: 6626

Zabrakło podstawowej informacji

co jest manipulacją.
Pracodawca nie ma OBOWIĄZKU płacić części wynagrodzenia pracownika na fundusz socjalny, jednak pracownik może zrobić to we własnym zakresie. Bądź pracodawca na wniosek pracownika.

Jeśli pracownik nie zdecyduje się na tę formę ubezpieczenia, następną wypłatę będzie miał powiększoną o kwotę przeznaczoną na ubezpieczenie.

Co w tym złego? Jeśli w Polsce ludzie mieliby również wybór, jestem pewien że wielu zdecydowałoby się zrezygnować z płatnych urlopów na rzecz większej kasy 'do ręki'.
Ja z pewnością.

autor: tymas, data nadania: 2013-06-18 22:32:29, suma postów tego autora: 330

tymas

Z czego jeszcze jesteś skłonny zrezygnować tylko po to, żeby dostać parę złotych więcej?

autor: V.C., data nadania: 2013-06-18 22:37:09, suma postów tego autora: 1136

V.C

To moja sprawa. Czemu chcesz decydować za mnie na co mam wydawać moje pieniądze?

Albo odwracając pytanie, jakie twoim zdaniem powinny być inne, kolejne przymusowe składki opłacane z wypłaty?

autor: tymas, data nadania: 2013-06-18 22:55:02, suma postów tego autora: 330

manipulacja

Albo autor nie umie po angielsku albo celowo klamie.

"Republikański gubernator Florydy Rick Scott podpisał ustawę znoszącą wymóg udzielania pracownikom płatnych urlopów zdrowotnych."

Nie ma wogole takiej ustawy !
Scott ZABLOKOWAL mozliwosc uchwalenia takiej ustawy, do przeglosowania ktorej przygotowywaly sie zwiazki zawodowe i demokraci w Orange County (siedziba Disney World)

Wiekszosc zakladow ma dla swoich stalych pracownikow rozne formy urlopow chorobowych.
W moim przypadku - 26 tygodni (w roku) 100 % platne, pozniej do 3 lat urlop z 80% platnymi. Po 3 latach renta

autor: Rebel2, data nadania: 2013-06-19 02:54:30, suma postów tego autora: 3910

za każdym razem trzeba prawakom tłumaczyć podstawowe sprawy, a i tak następnym razem zadają te same kretyńskie pytania

autor: nikyty, data nadania: 2013-06-19 09:12:27, suma postów tego autora: 3572

rebel

jesteś pewien że znasz angielski?

http://www.salon.com/2013/06/17/rick_scott_signs_alec_backed_ban_on_paid_sick_leave/

autor: nikyty, data nadania: 2013-06-19 10:35:05, suma postów tego autora: 3572

nikyty

Nie wymagam zebys rozumial angielski jezeli nie rozumiesz polskiego, drukowanymi literami i w dodatku tego co sam wymysliles

autor: Rebel2, data nadania: 2013-06-19 13:45:23, suma postów tego autora: 3910

do lewicowych anglistow

Florida Blocks Local Votes on Mandatory Paid-Sick-Time Measures

Florida Gov. Rick Scott signed a bill Friday that would block local governments from enacting mandatory paid-sick-time measures, such as the one pending in Orange County

http://www.governing.com/news/state/mct-florida-blocks-local-votes-on-mandatory-paid-sick-time-measures.html

autor: Rebel2, data nadania: 2013-06-19 15:02:33, suma postów tego autora: 3910

Dodaj komentarz