Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Centrum im. Daszyńskiego: OFE inwestują w polskie media

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Przecież

to są mało znaczące udziały. Spodziewałem się znacznie większych, zwłaszcza po słowach Jacka Żakowskiego, który w samej "Wyborczej" pisał tak:

"Pisząc w "Gazecie" o otwartych funduszach emerytalnych, muszę zacząć od ujawnienia konfliktu interesów. "Gazeta" jest własnością Agory, a Agora - jak podała "Gazeta" - w 47 proc. należy do różnych OFE."

autor: Mandark, data nadania: 2013-06-28 12:30:54, suma postów tego autora: 731

Daltego już warczą...

Wiedzą, że zmiany w OFE uszczuplą ich kieszenie. I jak tu im wierzyć. Wiarygodność współczesnych mediów jest zdecydowanie mniejsza niż peerelowskich, bo te jednak nie były tak jednoznacznie zależne od kieszeni. A niektórzy chcieliby się pozbyć publicznych ... No cóż, kieszenie dna nie mają!

autor: steff, data nadania: 2013-06-28 12:40:58, suma postów tego autora: 6626

A ja mam dyplom magistra zarządzania prywatnej WSBZP (Wyższej Szkoły Bulenia Za Papierek)

i jestem skonsternowany tym, że rząd Pana Premiera Donalda Cudotfurcy Tuska socjalistycznie ingeruje w rentowne, nowoczesne, europejskie, eleganckie, kolorowe, wiarygodne i wyzwolone OFE (w których pracują młode, zdolne, wykształcone, inteligentne, błyskotliwe, kreatywne, uczciwe, miłe, uśmiechnięte, piękne, seksowne, biuściaste, długonogie i wyzwolone kobiety spełniające najskrytsze życzenia każdego klienta - a nawet klientki). Dzięki owym doskonałym osobom prawnym mógłbym spędzać stare lata na Wyspach Bergamutach w towarzystwie młodych, zgrabnych, pięknych, seksownych, długonogich i biuściastych partnerek spełniających każde moje życzenie. Ponadto dzięki tym wspaniałym funduszom dzisiaj mogę se obejrzeć rozwijające intelektualnie programy takie jak: "Taniec z Gwiazdami", "W11-Wydział Śledczy", "Detektywi", "Rozmowy w toku", "Kropka nad i", "Kawa na ławę", "Szkło kontaktowe", "Dzień dobry Tefałen" a nawet "Ukryta prawda". A teraz co? Mam liczyć na nierentowny, obskurny, obleśny, socjalistyczny, archaiczny, siermiężny i szarobury moloch ZUS pełny karaluchów i prusaków, zatrudniający niedouczone, antypatyczne, niekulturalne, ciemnogrodzkie, skorumpowane, szpetne, niedomyte, bezzębne, grube, cuchnące, zezowate, owłosione moherobolszewiczki po komunistycznych zawodówkach noszące średniowieczne pasy cnoty i okulary z wiecznie brudnymi szkłami grubości denek słoików po musztardzie? Dzięki tej bolszewickiej instytucji będę mógł pojechać co najwyżej do...tfu... Wenezueli, KRLD bądź na Kubę i żywić się octem! Entuzjaści tego molocha mają swoje "Rozmowy niedokończone", a poza tym z łezką w zezowatym oku wspominają ohydne i nierentowne "Spotkania z Aleksandrem Bardinim".

Jestem zażenowany. PO okazała się kryptosocjalistyczną zbieraniną. Jej politycy tym jednym bolszewickim posunięciem zabrali mi radość życia, zburzyli mi mój świat, rozgargamelili mi moją smerfną wioskę!!! Nie pozostaje mi nic innego jak głosowanie albo na Ruch Palikota albo na KNP. Amęt.

autor: Paszport Tefałenu, data nadania: 2013-07-01 12:22:16, suma postów tego autora: 231

Paszport, czy uważasz, że w biurze można zrobić więcej biustem i nogami niż rekami?

a tak przy okazji, to interia puszcza komentarze, jakie na lewica.pl są blokowane jako niepoprawne. Ciekawe...

autor: nana, data nadania: 2013-07-02 11:00:02, suma postów tego autora: 4653

Paszport tefałenu dla nany

Nana . Bierz Paszport tefałenu póki pora .Czytaj pochwałę między wierszami . Jakim prawem żądamy od kapitalistów i liberałów socjalistycznego myślenia i działania ? Oni mają zarobić szmal DLA SIEBIE !
Inwestowanie w polską giełdę to tylko sztuczne i spekulacyjne zawyżanie wartości spółek , które niczego więcej za dodatkowe pieniądze nie wyprodukują . Ten cały PKB w Polsce to tylko statystyczna ściema , podobna do doliczania straty po pożarze do wzrostu majątku . Zapraszam na pl. Wilsona i ul. Kacprzaka w Warszawie . Tam widać PKB , zawarty w gmachach cudzych banków . Zobaczmy polskie fabryki samochodów , składające części sprowadzane z zagranicy . Zadziwiające , że nawet lewicowi ekonomiści nie zwracają uwagi , że produkcja jest na początku , a dystrybucja jej wynikiem .
Żadne OFE nie są zainteresowane produkcją , zwłaszcza w Polsce . Czy ktoś wpadnie na pomysł założenia przez polskie firmy OFE dla krajów Afryki , Azji czy Ameryki ? Czy , żeby trzymać pieniądze w skarbonce , muszę je wkładać do sejfu cudzoziemca , bo sam nie potrafię ? Genialny AWS wykiszkował cały naród , ale jego przemalowani na prawicowe partie działacza nadal mają się dobrze ! Dajmy im szansę przypomnienia obietnic ,jakimi karmili przyszłych emerytów , w tym komentatorów , jak najbardziej .

autor: qaduc, data nadania: 2013-07-08 07:19:00, suma postów tego autora: 296

Dodaj komentarz