http://natemat.pl/69329,swiadek-ksiadz-jean-ndorimana-mowi-o-ksiedzu-henryku-hoserze-w-rwandzie
Polski wymiar (nie)sprawiedliwości nie potrafi ukarać Kiszczaka, Jaruzelskiego ani sprawców afer Rywina i hazardowej, to dlaczego mam sobie poradzić z przestępstwami o charakterze rasistowskim?
Wzrost nienawiści jest wprost proporcjonalny do wzrostu poparcia dla Ruchu Narodowego.
http://sebastianszustak.blogspot.com/ - zapraszam mój blog.
Czyżby zalegali z alimentami?
Ale krytyczną ocenę wymiaru sprawiedliwości (pozdrowienia sumik) macochy III RP podzielam. Jeden aferał z Telegrafu ciągle na wolności, truchło drugiego leży na Wawelu.
- to się leczy.
Przez ostatnie 20 lecie poziom ksenofobicznej, rasistowskiej, ultraprawicowej,nacjonalistycznej,klerykalnej mowy nienawiści jest tak samo wysoki, po prostu ostatnio w ramach walki z PIS zainteresowała się tym TVN,GW.A zbrodnie nienawiści, w latach 90 było nawet więcej zbrodni na bezdomnych,obcokrajowcach, czy tzw. lewakach niż obecnie, ale media o tym nie mówiły.Ostatnio się tym zainteresowano, ale wzrostu niema, zawsze tak było. Wiec na cześć MANDELI we Wrocławiu rozbito w 1991, skinole i PWN tłukli pałkami i łańcuchami,w Gdańsku PWN i skinole w 1991 rozbili wiec związkowców i anarchistów ,w 1990 skinole z PWN i NOP zdemolowali siedzibę PPS-RD, w poł. lat 90 skinole z PFN podpalili bezdomnych w Legionowie itd itp
Bo co ono wyraż? Czym różni się od zwykłego przestępstwa. Dlaczego przestępstwo ma być inaczej kwalifikowane tylko dlatego, że ktoś np. pobił drugiego człowieka dlatego że jest czarny, żydem, gejem od tego, że ktoś pobił czlowiek z jakiego kolwiek innego powodu, np. dlatego że kibicuje innej drużynie czy po prostu mieszka w innej dzielnicy?
Nie wiem czy dostrzegacie ale to jest właśnie podział na ludzi lepszych i gorszych.
Więc czemu nie poddasz się terapii?
Nie ważne, czy Rom, Żyd, Polak lub Prawdziwy Polak. Wszystko wynika z ich zachowania...
głupie komentarze piszesz, nie będę ci tłumaczył czym się różni przestępstwo nienawiści (hate crime) od innych przestępstw, tak jak nie mam zamiaru nikomu tłumaczyć dlaczego 2 = 2 = 4
ze swojej strony spytam tylko, czemu się w dulską bawisz
ostatniego posta pisałem pod ostre słońce przy kawie na tarasie za domem - stąd literówka :)
z tego co zauważyłem to większość Twoich komentarzy sprowadza się do stwierdzeń: głupio piszesz, bredzisz, nie masz racji, itp. Żadko kiedy uzasadniasz swoje wywody. Jak się zajmuje stanowisko w jakiejś sprawie to dobrz by było go uzasadnić.
Ależ bardzo prosze wytłumacz mi dlaczego powinno sie rozróżniać przestępstwa (może również inaczej karać za nie) w zależności od ofiary?
Przed już oficjalnie zapowiedzianą wizytą szefa okupantów będzie zmiana medialna tytułu z "nienawiści" na "miłość" AMENT !