Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Wzrosła liczba przestępstw z nienawiści

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

A propos:

http://natemat.pl/69329,swiadek-ksiadz-jean-ndorimana-mowi-o-ksiedzu-henryku-hoserze-w-rwandzie

autor: szczupak, data nadania: 2013-07-24 21:34:11, suma postów tego autora: 3747

Jeżeli

Polski wymiar (nie)sprawiedliwości nie potrafi ukarać Kiszczaka, Jaruzelskiego ani sprawców afer Rywina i hazardowej, to dlaczego mam sobie poradzić z przestępstwami o charakterze rasistowskim?

autor: Porta Nigra, data nadania: 2013-07-25 08:38:52, suma postów tego autora: 1682

Wzrost nienawiści

Wzrost nienawiści jest wprost proporcjonalny do wzrostu poparcia dla Ruchu Narodowego.
http://sebastianszustak.blogspot.com/ - zapraszam mój blog.

autor: sebastianszustak, data nadania: 2013-07-25 14:47:32, suma postów tego autora: 3

Sądzić Jaruzelskiego i Kiszczaka?

Czyżby zalegali z alimentami?

Ale krytyczną ocenę wymiaru sprawiedliwości (pozdrowienia sumik) macochy III RP podzielam. Jeden aferał z Telegrafu ciągle na wolności, truchło drugiego leży na Wawelu.

autor: Stirlitz, data nadania: 2013-07-25 20:00:31, suma postów tego autora: 1578

Nienawiść

- to się leczy.

autor: Porta Nigra, data nadania: 2013-07-26 14:58:59, suma postów tego autora: 1682

To brednie

Przez ostatnie 20 lecie poziom ksenofobicznej, rasistowskiej, ultraprawicowej,nacjonalistycznej,klerykalnej mowy nienawiści jest tak samo wysoki, po prostu ostatnio w ramach walki z PIS zainteresowała się tym TVN,GW.A zbrodnie nienawiści, w latach 90 było nawet więcej zbrodni na bezdomnych,obcokrajowcach, czy tzw. lewakach niż obecnie, ale media o tym nie mówiły.Ostatnio się tym zainteresowano, ale wzrostu niema, zawsze tak było. Wiec na cześć MANDELI we Wrocławiu rozbito w 1991, skinole i PWN tłukli pałkami i łańcuchami,w Gdańsku PWN i skinole w 1991 rozbili wiec związkowców i anarchistów ,w 1990 skinole z PWN i NOP zdemolowali siedzibę PPS-RD, w poł. lat 90 skinole z PFN podpalili bezdomnych w Legionowie itd itp

autor: polak17, data nadania: 2013-07-27 10:16:06, suma postów tego autora: 1323

samo pojecie przestępstwa z nienawiści jest bez sensu.

Bo co ono wyraż? Czym różni się od zwykłego przestępstwa. Dlaczego przestępstwo ma być inaczej kwalifikowane tylko dlatego, że ktoś np. pobił drugiego człowieka dlatego że jest czarny, żydem, gejem od tego, że ktoś pobił czlowiek z jakiego kolwiek innego powodu, np. dlatego że kibicuje innej drużynie czy po prostu mieszka w innej dzielnicy?
Nie wiem czy dostrzegacie ale to jest właśnie podział na ludzi lepszych i gorszych.

autor: samson_miodek, data nadania: 2013-07-27 12:27:55, suma postów tego autora: 288

Trafna uwaga, PN

Więc czemu nie poddasz się terapii?

autor: szczupak, data nadania: 2013-07-27 22:36:57, suma postów tego autora: 3747

Ale to brzmi !

Nie ważne, czy Rom, Żyd, Polak lub Prawdziwy Polak. Wszystko wynika z ich zachowania...

autor: Dracul, data nadania: 2013-07-28 09:29:11, suma postów tego autora: 341

samson

głupie komentarze piszesz, nie będę ci tłumaczył czym się różni przestępstwo nienawiści (hate crime) od innych przestępstw, tak jak nie mam zamiaru nikomu tłumaczyć dlaczego 2 = 2 = 4

ze swojej strony spytam tylko, czemu się w dulską bawisz

autor: nikyty, data nadania: 2013-07-28 17:46:08, suma postów tego autora: 3572

:)

ostatniego posta pisałem pod ostre słońce przy kawie na tarasie za domem - stąd literówka :)

autor: nikyty, data nadania: 2013-07-29 09:48:15, suma postów tego autora: 3572

nikyty

z tego co zauważyłem to większość Twoich komentarzy sprowadza się do stwierdzeń: głupio piszesz, bredzisz, nie masz racji, itp. Żadko kiedy uzasadniasz swoje wywody. Jak się zajmuje stanowisko w jakiejś sprawie to dobrz by było go uzasadnić.
Ależ bardzo prosze wytłumacz mi dlaczego powinno sie rozróżniać przestępstwa (może również inaczej karać za nie) w zależności od ofiary?

autor: samson_miodek, data nadania: 2013-07-30 16:40:03, suma postów tego autora: 288

Z miłości

Przed już oficjalnie zapowiedzianą wizytą szefa okupantów będzie zmiana medialna tytułu z "nienawiści" na "miłość" AMENT !

autor: Dracul, data nadania: 2013-08-01 20:28:03, suma postów tego autora: 341

Dodaj komentarz