To straszne.
..to JA jestem Księciem Walii. Czyżby bycie Izraelitą, oznaczało bycie absolutnym panem świata??? .... niedoczekanie...
o czarnych naprawdę jest rasistowska, te o Żydach nie.
A Lońka Breżniew w czasie tego spotkania był w dobrej formie - pewnie mu amerykańskie baterie wstawili ...
Nagrania – na co zwróciła uwagę prasa, zwłaszcza w Izraelu - potwierdziły też wcześniejsze przypuszczenia, że Nixon przejawiał antysemityzm..." Nixon oskarżył Żydów amerykańskich, że lojalność wobec Izraela przekładają ponad lojalność wobec USA i działają wbrew interesom Ameryki. Żydowski interes stawiają wyżej niż interes Ameryki. Czas, do cholery, żeby Żyd w Ameryce zrozumiał, że jest przede wszystkim Amerykaninem, a dopiero potem Żydem - powiedział.
Z kontekstu rozmowy z Kissingerem wynika, iż Nixon miał do Żydów pretensję o to, że domagają się, by warunkiem odprężenia z ZSRR było ułatwienie emigracji Żydów z tego kraju. Prezydent obawiał się, że lobby żydowskie udaremni szczyt z Breżniewem. Jeżeli storpedują szczyt, publicznie obarczę ich za to winą - oświadczył."
To jest antysemityzm?! za niedługo lewica.pl będzie pisać że krytyka uboju rytualnego, czy krytyka polityki izraela wobec palestyny to też antysemityzm
"W nagranej w Białym Domu rozmowie z jedną z dziennikarek prezydent powiedział również, że czarni nie potrafią rządzić na Jamajce i nigdzie indziej."
"Żydowski interes stawiają wyżej niż interes Ameryki. Czas, do cholery, żeby Żyd w Ameryce zrozumiał, że jest przede wszystkim Amerykaninem, a dopiero potem Żydem". Gdzie tu do diabła antysemityzm? Zwykła opinia, nawet niespecjalnie kontrowersyjna.
Pozwalam sobie zauważyć, że w podobnie skandalicznym tonie - o potrzebie lojalności wobec państwa - wypowiadał się Gomułka, z którego zrobiono później żydożercę. Co, rzecz jasna, nie umniejsza tragedii ludzi zmuszanych do emigracji..
A mnie się wydaje, że samo użycie słowa Żyd jest już skandaliczne. Hm, ciekawe dlaczego?
Wg lewicy mowienie prawdy ale lewicowo niepoprawnej jest rasizmem