w referendum przeciw prezydent Warszawy się przyda. Bo Tusk wcale nie kalkuluje glupio, liczac że referendum padnie przez bierność i oportunim sporej czesci mieszkańcow Warszawy (niezupelnie bez podstaw, na prawincji "Wszawą" nazywanej).
Tak wiec nie przeszkodzi mi, jeśli pewien odlam głosujących przeciw Gronkiewicz-Waltz bedzie przeswiadczony, ze HGW jest kreaturą Imperatora i Lorda Vadera, ktorzy przyslali ją do Warszawy z planety Krypton via nadprzestrzeń.
A jeśli w referendum padnie głos zwolennika jeszcze dziwniejszej wizji, zgodnie z ktora Polskę dzielą "miedzy siebie jak mdły tort dwie partie prawicower, ktore sie niczym nie rożnią" - tez pięknie. Jak to sie mowi w Ojczyźnie Wielkiego Października: "Ja na wsio soglasien".
Byle tylko udało się zebrac te niecale 400 tys.
PS. Gdyby "partie, ktore dzielą" itd. w ogole "niczym się nie rozniły", to referendum w ogole by nie było, bo uratowal je PiS zebranymi przez siebie podpisami. A teraz probuje uratowac referendum, mobilizujac swój elektorat do wzięcia w nim udziału.
Egipska amie wyrzuciła na pysk prezydenta powołanego z woli narodu. Dlaczego inaczej miałby postąpić polski premier? Przecież w demokracji wola wyborców nie ma większego znaczenia lecz ma je tylko to, by kasa była przy naszych!
władzy komisarzy. Był Dzierżyński, będzie Bufetowa!
Hasta la victoria siempre!
mało Zychowi obrzydzania PiSu - teraz wziął się za obrzydzanie referendum! :D
Zagadka: po czyjej stronie stał wówczas PN?
wszystko pomylił.
HGW byla kandydatka prawicy dążącej do pozyskania elektoratu centrowego, zyskujaca z początku spore poparcie. W końcu zdobyła zaledwie 3% głosów. Zaszkodziła jej miedzy innymi krytyka Radia M.
Teraz odpowiedź na zagadkę. W roku 1995, głosowałem na Aleksandra Kwaśniewskiego. Był to głos przeciw groźbie dyktatury Wałęsy, a wiec i jego zaplecza kadrowego (Wachowski, gen.Jasik, admirał Kołodziejczyk). O tyle - i też tylko o tyle - słuszny, że z dyktatury Wałęsy nic nie wyszło.
gdybym nie widział plakatów z Hienną i logo Radyja, co zapamiętałem do dziś jako kuriozum.
widzialeś. Jak Mickiewiczowska Karusia.
- Methinks I see...
- How?
- With my mind`s eyes.
Przeciwników lewicowego portalu musi ogromnie radować, że wiele ciekawych tematów grzęźnie w erudycyjnym gadulstwie lub/i osobistych połajankach przypominających chwilami małą lustrację. Tak jest i w tym przypadku. Spodziewany komisaryczny numer z HGW - oby żyła wiecznie a jej ciało nigdy nie uległo zepsuciu - zboczył na jałowe dociekanie, który z autorów co robił i dlaczego podczas przewrotu majowego..
Jak się nie uspokoisz to za nimi ruszą ławą mieszkańcy Swornych Gaci, Murowanej Gośliny i Sromowców Wyżnych. A potem cała prowincja zbojkotuje referendum w Warszawie ...
pogardzie dla prowincji. Klasyczny młody, wykształcony z wielkiego miasta...
Btw. Schwornigatz to przyjemna miejscowość. Sromowce właściwie także, mimo iż gór i Galicji (z pewnymi wyjątkami) zasadniczo nie znoszę.
... odpowiednio zadać pytanie w referendum:
Czy nie masz nic przeciwko temu, żeby HGW rządziła nadal ? :
A - TAK, nie mam nic przeciwko...
B - NIE, nie mam nic przeciwko...
kto ma zatem nie teges pod pokrywką?
bo kto pozwoli sobie na odsunięcie od reszty konfitur,(tych ostatnich),bez walki ? W końcu kto ma media,to ma władzę,a kto ma władzę ma szmal... do wydania.. i ten szmal trza wydać puki co, bo za rok będzie "po ptokach",a tak, to ..konkursy na wykonanie nowych śmietników w ekologicznych kolorach, z malodwidełkami najważniejszych artystów,przetarg na remont generalny Stadionu Narodowego,nowe koncesje, na uprawę trawy w licznych parkach,nowe " projekty"typu,poszerzanie przestrzeni pod wiaduktami i mostami + budowanie obszerniejszych "studzienek na okablowanie "w przyspieszonym terminie",aby coraz liczniejsi bezdomni mieli gdzie "luksusowo" spędzić zimę. POrządnie trzeba sie spieszyć,aby tego wszystkiego dokonać jeszcze w tej kadencji.
Po prostu w ciągłym hejtowaniu Zysia poszedłeś w zbyt daleki absurd i zacząłeś bojkotować coś, w czym i tak nie możesz wziąć udziału.
Młodzi i wykształceni mają taki sam stosunek do referendum, jak Ty, więc zdecyduj się w końcu po której stronie stoisz.
zagłosuję przeciw odnowionej w Duchu Św. HGW, ignorując apele twoich przewodników duchowych. Za to ty, jak rozumiem, nie staniesz w szeregu z katofobami, i postąpisz zgodnie ze wskazaniem Jego Eminencji.
Mógłbyś wówczas zagłosować na swego ulubieńca Kowalczyka ...
zapomniał napisać, że w trakcie chrztu w kościółku w Swornych Gaciach upadłem na główkę (łahahahaha!).
to by nawet szczupak po ciężkim kielichu nie popełnił.
mistrz ciętej riposty.