Codziennik Feministyczny powoli staje się jedna ze stron na jakie zaglądam każdego dnia ( jak dalej tak pójdzie, zajmie miejsce strony lewica.pl do której coraz bardziej się zrażam ) Tekst z którym nie sposób się nie zgodzić.
oczywiście najwięcej komentarzy wyśle grupa facetów, którzy za wszelką cenę nie potrafią zrozumieć, że zamiast krytykować i minimalizować w takich przypadkach należy słuchać drugiej strony
właściciele heterycznych penisów mało wiedzą o dialogu społecznym
... ale wsadzanie Polskiej Flagi w psie kupy to zaangażowana sztuka krytyczna. I to feministkom nie przeszkadza. BO to przecież tylko Polska Flaga a nie cycki.
Ten tekst najlepiej uświadamia, dla czego Polska Partia Kobiet dostaje w wyborach zero & zero & nic.
Oderwanie od rzeczywistości jak w felietonach A. Zawadzkiej.
nie emocjonuj się aż tak bardzo tymi wściekłymi facetami!
Właściwie miałem już nie pisać, ale wykorzystajmy ten pretekst do pożegnania się po ośmiu latach obecności na tym forum.
Zacznę od tego, że wyjątkowo zgadam się z TW Mao: lewica.pl upada. Nie znam statystyk ale widać to po liczbie komentarzy (dawniej nie były rzadkością i liczby trzycyfrowe a teraz?) i ilości komentatorów (coraz węższa grupka i z góry się wie co każdy napisze). Nie wiem, czy jest to kryzys tylko tego portalu, czy lewicy w Polsce w ogóle, czy też po prostu efekt facebookizacji internetu, ale fakt jest faktem. O ile kiedyś miało sens, by się tu udzielać, bo można było nie tylko poznawać ale i kształtować opinię polskich lewicowców - teraz mija się to z celem.
Ale co do meritum: jako "właściciel heterycznego penisa" ;) uważał akcję Boobsmana za chamską, żenującą i obrzydliwą (gdyby typ zrobił coś takiego w mojej obecności zainkasowałby prawy sierpowy w szczenę); co więcej, mam wrażenie, że takie molestowanie jest po prostu nielegalne. I nie zgadzam się z Cudem, który porównuje to do akcji Wojewódzkiego (też dla mnie obrzydliwej) bo wsadzanie flag w kupy nie narusza niczyjej nietykalności cielesnej.
Ale nie byłbym sobą, gdybym nie dodał "ale"... ;) Otóż, moi milusińscy, akcja Boobsmana to akurat problem, którego nie da się przypisać tym znienawidzonym "moherom", "katolom", "konserwie", "polskiemu ciemnogrodowi". Nie - Boobsman, jego fani ale też większość jego ofiar to wyznawcy nowoczesności, "postępu", luzu. Jak słusznie zauważyła autorka - obmacywane dziewczyny nie wiedzą jak zareagować (albo nawet akceptują reguły), bo żyją pod presją kultu dobrej zabawy ("Nie potrafisz się bawić? Co za obciach!") i przekonania, że permisywizm czyni światowym. Matki-Polki ani Kobiety dla Narodu to nie są. Co więcej, nie dotyczy to tylko Polek. Obejrzałem sobie filmik Boobsmana i bodaj w dwóch przypadkach rozmawia z obmacywanymi po angielsku - te (zakładam) turystki równie chętnie poddają się jego dłoniom co polskie dziewczyny.
I to by było na tyle. Dobranoc państwu.
PS.
Getzz, mlm naprawdę pracuje w biurze poselskim PO? Mimo wszystko szok.
Sugerujesz, że wśród osób nie heteroseksualnych nie ma przemocy?
Nie pisałem komentarzy bo zajęty byłem realizacją projektu badawczego pt.:
Przemoc w związkach nieheteroseksualnych gdzie jedno z partnerów jest trans płciowe.
I nie chce Cie martwić ale wyszło mi: 800 % tj. o tyle jest więcej przemocy w takich związkach w stosunku do związków heteroseksualnych.
nie dostał po mordzie od tych ,niezadowolonych? Mogły też pomacać same tego "jełopa" (bo trudno nazwać go mężczyzną)w miejscu, które aż sie prosi?.. Pisanie elaboratów, nie nauczyło jak na razie nikogo dobrych manier, a co dopiero poszanowania swych bliźnich. Jak wychowasz, tak masz.. To moje kochane "koleżanki" najlepszy sposób na prawidłowe relacje miedzy kobietą a mężczyzną..
Powiedziałem to złośliwie, bo zawsze jak czytam te jego "komunistyczne" komentarze (przez ponad dwa lata napisał ich tyle, ile niektorzy przez prawie siedem) to mi się kojarzy z takim peowskim prowokatorem (partie zatrudniają takich podobno) mającym ośmieszać "lewactwo" w internecie.
Że prowokator to pewne (oni tak sobie wyobrażają komunizm, lewicowość niewiele o tym wiedząc), że z PO raczej na pewno nie.
Twoja decyzja o zakończeniu pisania tu komentarzy jest nieodwołalna?
nie Polska Partia Kobiet, tylko Partia Kobiet. i nie, nie dlatego nie mamy wysokiego poparcia.
żyjemy w krainie patriarchatu, stąd tak niskie zainteresowanie.
Przepraszam za ten epitet: Polska.
Ja wiem, że dal koncesjonowanych prze GW feministek to jak napluć w twarz. Jeszcze ktoś pomyśli, że reprezentujecie Polski Interes Narodowy a taka, zbrodnia raz na zawsze wykreśla z salonu.
Partie kobiet dostają nie tylko w Polsce ponizej 1 procenta, ale także w zachodniej Europie.Feminizm nie jest wyborczo atrakcyjną ideologią i w Internecie też nie jest, nawet wśród kobiet. Feminizm nie usuwa wyzysku wszystkich wyzyskiwanych, lecz tylko wyzyskiwanych kobiet. Co z wyzyskiwanymi mężczyznami. Jesli feminizm nie godzi się z jakąś formą socjalizmu, to jest tylko formą uzyskiwania przewagi w kapitalizmie przez pewne kobiety, lecz nie wszystkie. Kapitalizm to bowiem ustrój nieegalitarny
O 8 rano mówisz dobranoc?
Patriarchat, to wynik tzw. tradycyjnego wychowania chłopców przez kobiety-matki, które same wpajają dzieciakowi swoją "niższość" poprzez brak konsekwencji w wychowywaniu przyszłego mężczyzny ,szanującego kobietę, nie tylko dlatego,że jest JEGO matką, ale dla tego ,że jest równoprawnym człowiekiem. To my społeczeństwo wychowujemy ( albo hodujemy)nasze dzieci. To na Kobietach, z racji bliższych emocjonalnych kontaktów dajemy przykład, jak traktować LUDZI .. wszystkich, bez względu na płeć i żadne siły wyższe tego za nas nie zrobią,a to jest trudna i mozolna praca.
Losy portali są takie same, jak losy kraju.
"Der Geist weht rechts".
"Żyjemy w kraju patriarchatu i dlatego mamy tak niski wynik". Kompletna bzdura. Jaki znowu patriarchat? Jesli zylibysmy w kraju patriarchatu, to nic tylko zakladac Partie Meżczyzn... Otoz gowno prawda. Partia Mezczyzn gdyby powstala to mialaby rownie zerowe poparcie co Partia Kobiet.... I byc moze jakis debil z tej partii skwitowalby to rownie "logicznym" - zyjemy z panstwie matriarchatu i stad taki niski wynik... Ale nic z tych rzeczy. Niski wynik takich partii bierze sie stad, ze Polacy nie popieraja szajbusow, co na sztandary wynoszą szowinizm. Proste i oczywiste.
- Getzz: jak to mówią - nigdy nie mów nigdy. :) Ale póki co mam dość. A jakby co było do pogadania to możesz się kontaktować przez email uczelniany albo przez ludzi z NO.
- Włodku: chyba wiesz dobrze, że rytm doby może być różny. :) PS. Szkoda, że nie zdecydowaliście się w sprawie Wiki.
- Andrzej: dostałeś pocztę?
A poza tym - czy ktoś wie, co się stało z pazghulem?