Merkel rozmawiała o tej sprawie z Barakiem?
Co by się wyżalić??? Przeca ON też jest podsłuchiwany!!!
Wszyscy są. Służby służą samym sobie i swoim hobby...
Np. o tym, że nasz Chrabia zgoli wąsy wiedział Barak zanim de Bul żyletę w garść ujął... Potem go pochwalił za nowy imiż, taki niesarmacki, taki nie z jankeskich witzów...
.
jeszcze taką Natalie Portman np, ale Merkel? Jakiś masochista widać.
Służby mocnych i dużych państw podsłuchują przywódców krajów mniejszych. Bywa,ze słuyżą samym soba. Amerykanie Polskę tez podsłuchują.
A tak pobocznie jeszcze zapytam, jaki jest Twój stosunek do Autonomii Śląska, bo Ty Ślązaczką zdaje się jesteś...
dzisiaj wszyscy ktorzy moga szpieguja wszystkich co nie moga.
Stad wywiad i kontrwywiad
A Kanclerka miala seks przez telefon z Berluscionim ze ja tak wnerwilo?
Powinna natychmiast wywalic szefa kontrwywiadu
że jeśli chodzi o "Autonomię Śląska (RAŚ), to jest to banda świń, prąca do koryta...
Natomiast jeśli chodzi o "autonomię Śląska", to mam do niej stosunek ambiwalentny, czyli niezrównoważony (*_*)
Bo tak: nawet gdybyśmy se tę "autonomię" wywalczyli zbrojnie (jak onegdaj, w ub. wieku) to i tak wykupiłaby nas potem Merkel, albo obcy (wiadomo jaki!) kapitał, albo zająłby nas Barak na jaką tarczę, albo nawet Putin zgłosiłby swoje spóźnione reparacje wojenne. Się nie kalkuluje, Rysz!!! (*_*)
Ale marzy mi się, poparty opracowanym przez poważnych naukowców, słownik gwary śląskiej, a nawet jego "kaszubizacja" w "język". Taki "europejski", na prawach samodzielnego, wyjątkowego, cudnego... łomatkoboskopiekarsko, co jo godom... (*_*)
Na razie moje wędrówki po knajpach i domach kultury to zgroza i kupa śmiechu... Zapis od duńskiego i szwabskiego po hieroglify przed inkaskie....
Pozdrawiam.
(*_*)