nogę podstawia.
O tym, że z darmowych staży korzystają głownie dzieci najbogatszych pisała już w swojej książce No Logo Naomi Clain tj. na bezpłatnym stażu nic ci nie płaca ale ktoś musi płacić rachunki za życia za zwyczaj są to rodzice, których na to stać, aby odbyć bezpłatny staż w Kancelarii Rady Ministrów trzeba wykazać się wieloma kompetencjami tj.
- dobre kierunkowe wykształcenie np.: prawo & administracja
- bardzo dobra znajomość języków obcych
- znajomość prawa oraz ustaw etc.
- wysoki kapitał kulturowy tj. umiejętność odnalezienia się wśród urzędniczej kadry np.: dobry garnitur & rozmowy na odpowiednie tematy & wspólne pasje np.: nurkowanie etc.
Powyższe punkty pokazują, że na tzw bezpłatne staże w większości dostali się młodzi bogaci ludzi bardzo często o poglądach wolnorynkowych - neo liberalnych tzw. młode wilki.
Staż w takiej instytucji jak KRM daje wiele różnych możliwości rozwoju np.: poznanie specyfiki pracy, ludzi, organizacji etc. Bezpłatni Stażyści są wygrani.
Tak dlugo jak beda chetni do uczestniczenia w darmowych stazach tak dlogo beda.
Tusk wam tego nie zmieni,
TO WY SAMI MUSICIE TO ZMIENIC!
a myślałem że wg lewicy praca nie jest towarem a jak przychodzi co do czego to liczy sie tylko kasa kasa kasa
w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów?
Tego nawet w czeskim filmie nie pokazywano ani w komediach Barei.
Przed wojną u szewca za miskę zupy się zaiwaniało, co by kiedyś czeladnikiem zostać... Teraz w demokracji kapitalistycznej Pół-tusk nie tylko nie płaci, ale nawet pół-tuskowa nie warzy...
.
Ci co się dostali są wygrani.
Korwin miał 71 urodziny mam nadzieję, że złożyłaś życzenia.
Dla nas, lewicy, liczy się wolność. Wolność, pomimo braku kasy.
Najwyrazniej Federacja Młodych Socjaldemokratów nie jest lewica
szkoda że nie wolność od horrendalnych podatków, ton regulacji i morza biurokracji tworzących masową biedę i bezrobocie, od tego lewica wolności już nie pragnie, nad darmowymi stażami się za to pochyla, bo tylko kasa na tym świecie się wg niej liczy, możliwości zdobycia doświadczenia już nie, robol ma wg lewicy przyjść odbić kartę dostać pensję, małą bo małą, za to od niej ma zapłacić hektar podatków co by na te miliony pasożytniczych senekur budżetowych dla lewicowców starczyło
... i co? i wszystko jest w porządku, bo rządzący państwem,powielaja bezkrytycznie antydemokratyczne 'zasady"współżycia Obywateli ? Tak Wam już wyprali mózgi i sumienie,że sami zamykacie się chlewiku ,którego nikt już nawet nie zamyka.Otwórzcie oczy i pomyślcie trochę o innych... O tych, których okradacie z przyszłości lekceważąc dzisiaj Ich prawa. Pełne koryto tylko dla najsilniejszych, to porażka dla całego Narodu.Komu służycie i za ile,oto jest pytanie,nad którym warto się zastanowić,jeśli sie jest Człowiekiem,a nie obrastającym w tłuszcz prosiakiem.
ino zostali ulokowani. Taka mała różnica.
Nie złożyłam życzeń, bo nie zwykłam życzyć nieszczerze. Poza tym na turnieju byłam.
.
czyli taki "staż" to jest kolejne hobby, takie nurkowanie...
A stażyści to takie cichodajki neoliberalne. Dupczą się za cudze...
.
bo inaczej jest to kradzież. Nieważne czy to jest staż, etat, czy śmieciówka.
No, chyba że ci "stażyści" byli tam jakimiś cichodajkami, czymś w rodzaju kurwiątek politycznych. Taka nowa forma łajdactwa naszych elitarnych elit...
.
Licz sie ze slowami jiber... Robotnik, nie "robol"... Poza tym, nie "senekura" tylko "synekura"... Zajrzyj do słownika od czasu do czasu. W końcu "Noblese obligue" arystokrato. Gdybyś zaś Waćpan przypadkiem nie wiedział co to znaczy, ja "robol" Ci to przetłumaczę. Oznaczają te słowa: "Szlachectwo zobowiązuje". Święte słowa Mościdzieju, święte słowa, zwłaszcza w kontekście tonu twoich wypowiedzi...
To po francusku jiber, nie po angielsku czy łacinie. To tak na wszelki wypadek, gdybyś nie wiedział.
...
Przepraszam za błędy w pisowni... Mi też czasami przydaje się słownik, okazuje się...ajrzyj do słownika od czasu do czasu. W końcu "Noblese obligue" arystokrato. Gdybyś zaś Waćpan przypadkiem nie wiedział co to znaczy, ja "robol" Ci to przetłumaczę. Oznaczają te słowa: "Szlachectwo zobowiązuje". Święte słowa Mościdzieju, święte słowa, zwłaszcza w kontekście tonu twoich wypowiedzi...
bo w świecie lewicy za pracę można płacić tylko pieniędzmi prawda.. co za smutny szary ten lewicowy świat, nic poza kasą się w nim dla was nie liczy, a potem też i zarabiacie do końca życie grosze, zastanawiając się jak to, przecież jestem taki lewicowy, liczy się dla mnie tylko kasa, więc powinienem dużo zarabiać czyż nie? hahahaha NIE :)
Liczy się tylko kasa? Problem w relacjach ekonomicznych jest taki, że ci, którzy mają kasę, są z reguły strasznymi sknerami i nie chcą się ją podzielić.
Tu, mówią, popracuj drugi rok za darmo, zdobędziesz jeszcze większe doświadczenie. Tam nie chcą posłać na płatny urlop. Nie pozwalają kupić samochodu, bo płacą za mało. Albo pójść wieczorem na piwo, bo każą pracować 12 godzin dziennie.
W takim przypadkach wkraczamy my - lewica. I mówimy: płać sknero! Nie bądź złym człowiekiem! Żyj i dać żyć innym!
Chciałbym tylko dodać, że to wy stworzyliście świat, w którym rządzi pieniądz. Świat, w którym nasz Ikonowicz siedzi w więzieniu za działalność społeczną. I w którym, nawet jeśli wy zajmujecie się działalnością charytatywną, to robicie to tylko w celu promocji i reklamy, by marka kojarzyła się dobrze klientom.
czytałem "No Logo" i takich co je cudak przypisuje tam zwyczajnie nie ma
...którzy chcą, by w Polsce istniał zamordyzm, powinni raczej brać przykład ze Szwajcarii:
"Cała grupa polskich i litewskich instalatorów pracowała w Szwajcarii za stawkę godzinową 5 euro. Teraz zleceniodawca musi im dopłacić 700 tys. franków - triumfalnie donosi związkowa gazeta "Work".
Sekretarze regionalny szwajcarskich związków zawodowych Unia Roman Burger jest zadowolony. Nawet konserwatywna gazeta "Neue Zuercher Zeitung" musiała przyznać, że związki zawodowe Unia są "zwycięzcą na całej linii" - pisze gazeta "Work" w swym wydaniu online. Jakby nie było nie co dzień związkom udaje się wywalczyć dla robotników 700 tys. franków, co jest finałem skandalu wokół dumpingowych płac na budowie szwajcarskich kolei SBB na dworcu głównym w Zurychu.(...)"
http://biznes.onet.pl/praca/szwajcaria-zwiazki-zawodowe-wywalczyly-sprawiedliw,18493,5586008,5451429,463,1,news-detal