To, że Niewiadomski był podjudzany przez facetów w czarnych sukienkach to zapomnieliście?
Pozdrawiam!
ab.
No dobrze, ale kto w takim razie uczci pamięć Eligiusza Niewiadomskiego? Czyż bowiem obaj, tj. i Narutowicz, i Niewiadomski, nie padli w pewnym sensie ofiarą tego samego? Czyli sytuacji, w jakiej znalazła się odrodzona Polska.
Piłsudski tak wyraził się o ówczesnym katoprawactwie, gdy dotarła do niego wiadomość o zamachu. Dedykuję te słowa karnowskim, sakiewiczom, tudzież reszcie dzisiejszej hołoty i bandy.
Coś ci się pomerdało. Kościół nie zachęcał do zastrzelenia Narutowicza. W świątyniach jedynie odprawiano nabożeństwa żałobne po mordze sądowym na Eligiuszu Niewiadomskim.
Sakiewicz nawiązuje do tradycji piłsudczykowskiej. Karnowscy - raczej do wzorców z Europy Zachodniej.
Poza tym - wszystko się zgadza.
robić z nacjonalisty i mordercy niewinną ofiarę i zrównywać go z zamordowanym
Niby co się zgadza?
Widzę, że coraz śmielej próbujesz iść na całość.
karnowskoidy byłyby traktowane jako coś pomiędzy dwugłowym cielęciem i psem z wścieklizną lub kołowacizną.
retoryka już była.
Czekam na argumentację.
Nic tak nie uodparnia na pisowskie pomysły jak lektura ideologów tego środowiska.
Nie, nie wstyd, bo niczego takiego nie czynię. Chodzi mi raczej o zachowanie pewniej równowagi i powiedzmy - zdrowego rozsądku. Pamięć Narutowicza ma kto w Polsce czcić, nie był to człowiek lewicy i lewica nie ma żadnych podstaw do identyfikowania się z nim.
Niczego nie zrównuję, chodzi mi raczej o to, by nie przeceniać tak tego Narutowicza. To w żadnym razie nie jest człowiek lewicy.
by spokojnie zagłosować na partię Niesiołowskiego, wspieraną przez Giertycha.
"Niewiadomski, nie padli w pewnym sensie ofiarą tego samego? Czyli sytuacji, w jakiej znalazła się odrodzona Polska.
autor: motyl,"
Na grób Niewiadomskiego, bandyty, mogę tylko nasrać; pieprzonego faszystę i katolika; ... i zrobię to; to tylko 70 km. od Radomia.!\
Chwała Pamięci Gabriela Narutowicza!
Chwała pamięci bratu w loży.
Pozdrawiam portal www.lewica.pl
gabi
Jeśli już to nie 70 tylko 100. Siedemdziesiąt to ty masz w drugą stronę, możesz więc się tam udać i złożyć kwiaty na grobie posła Jarońskiego. Nie była to wprawdzie żadna wybitna postać, no ale skoro tak lubisz cmentarze (zwłaszcza jako tzw. satanistka).
których znaczenia nie rozumiesz.
Może wreszcie się kiedyś takowej z twojej strony doczekam.