Warto w tym miejscu przypomnieć słowa wyrafinowanego intelektualisty Jana Hartmana oceniającego postawy osób, którym gatunek humoru prezentowanego przez Wojewódzkiego i jego żałosnego kolesia wydał się zwykłym chamstwem.
Jan Hartman tak napisał o tych osobach:
"Zeszmacić Jakuba Wojewódzkiego, oskarżyć bezmyślnie o rasizm i chamstwo – nic to. Oszczerstwo i kołtuństwo uchodzą płazem, gdy szczeka się w sforze. Jedyna pociecha, że złośliwy debil sam się swymi żałosnymi wybrykami dostatecznie poniża."
Zachowuje się jak taki chłopek ze wsi zabitej dechami.
W programie "Mam Talent", gdzie występował jako juror, zachowywało się toto tak jakby obcokrajowca nigdy na oczy nie widziało. Zwłaszcza gdy pojawił się jakiś uczestnik, który przyjechał do nas ze Wschodu lub z Filipin. Wtedy Wojewódzki dowcipkował, wyśmiewał "Ruska", robił z niego idiotę, korzystając z faktu, że ten nie wszystko rozumie.
Powiatowego w końcu wywalili i zatrudnili Agustina Egurrolę, podnosząc tym samym jakość programu.
Oj nie lubię Wojewódkziego i to nawet bardzo, wneriwa mnie i tak dalej, ale pisać że ma poglady skrajnie prawicowe to przesada:) w kwestiach swiatopogladowych to on dosc liberalne poglady panie Szumlewicz
ciekawe czy usłyszy tam pukanie od spodu?
http://www.wprost.pl/ar/434899/19-mld-zl-wyparowalo-Kidawa-Blonska-nie-wie-gdzie-sa/#strona-komentarzy-1
Ewentualną alternatywą jest, że ta pani należy do gatunku szczuka pomyleńcza (to odmiana ropuchy jadowitej).
do prawdziwych, jedynych, patriotycznych Polaków od ciepłego Jarka.
Kiedyś Wojewódzki do swojego programu zaprosił Bosaka z Młodzieży Wszechpolskiej. I ten Bosak mówił, że - zanim przyjął zaproszenie - popytał wśród znajomych i znajomych znajomych o tego Wojewódzkiego. No i stwierdził, iż z zebranych informacji wynika, że Wojewódzki wśród swoich znajomych ma raczej opinię homofoba.
*
dawno temu podczas jakichś międzynarodowych finałów Idola czy podobnej hucpy moederator zwrócił uwagę "...że juror z Polski jest idiotą". Pan Jakub chyba nawet nie zripostował bo zapewne nie zna angielskiego tylko się usmiechał. czego oczekiwać od takiego błazenka?
Mnie ciekawi raczej, czemu lewicapeel nie informuje o protestach rolników na zachodnim Pomorzu.
PO, SLD i Ruchu Wibratora.
biją się Oko z Pawłowicz. Byłoby z nich wspaniałe małżeństwo.
Nie pobiją małżeństwa Biedroniowej z Bęgowskim.
*
Z geografii Bałkanów trzeba się troszkę podszkolić. Sandżak to region geograficzno-historyczny na pograniczu Serbii i Czarnogóry. Jego gł. miastem jest Novi Pazar. https://pl.wikipedia.org/wiki/Sand%C5%BCak
Ma na przyszłość nauczkę, żeby nie wchodzić dorosłym w słowo.
Nie zaprzeczam temu, odnoszę się do etymologii tego słowa.
Sandżakami nazywano w XV i XVI wieku okręgi administracyjno-wojskowe w Imperium Osmańskim, które w tym czasie obejmowało znaczną część Bałkanów a na pewno Bośnię.
Później rolę sandżaków zajął ejalet podzielony na sandżaki,
więc samo słowo utraciło rangę ale nie militarne znaczenie.
To, że Bośniacy po upadku Osmanów zatrzymali tę pochodząca z czasów podbojów tureckich nazwę, daje wiele do myślenia i to właśnie podkreśliłem, bo sandżak to także chorągiew wojenna.
Ale sprawa dotyczy innego wątku panie Lewicowiec - prawda?
Gość, który sam siebie nazywa Sumieniem Narodu, ma mentalność przerośniętego dziecka, identyczną jak ta, którą obserwujemy u niejakiego Wojewódzkiego.
Może nawet to fizycznie ten sam egzemplarz ?
Świetne z tym małżeństwem Biedroniowej z Bęgowskim! Ostatnio tak się uśmiałem z dowcipu tow. Winnickiego - z parówką w dupie... (To idiotka - nie mogła jej wyjąć!)
Czy pana prawdziwe nazwisko nie brzmi czasem Macierewicz?
*
.
w Polsce 25 lat po upadku komuny... komuna wiecznie żywa!!!