Jeśli ktoś jeszcze miał wątpliwości co do tego kom jest i co reprezentuje Janusz Palikot, to chyba teraz już mieć nie powinien, a nawet nie może.
że boi się o bezpieczeństwo swoich łupów. A poza tym dla informacji: nie tylko głosować ale nawet splunąć w ich kierunku nie warto!
pełna zgoda, nie popierać
Sam nawet Palikot nie ukrywa że część jego kandydatów do EU zasili Partie Ludową gdzie jest PO i PSL a część liberałów czy Zielonych lub socjalistów tj. jak wygra Rój Much to w EU parlamencie każdy pójdzie w swoją stronę.
Nie głosuj na Plikota !!!!
@Cisza
Na dworcu kolejki podmiejskiej za 1 zł można kupić Trybunę.
Kupiłem&przejrzałem bo czytać za bardzo nie było czego.
I muszę z bólem stwierdzić, że reAkcja (nie mylić REDakcją czy redFUCKją)popełnia i to do kwadratu lub do sześcianu błędy Kurkiewicza z czasów Przekroju tj. Trybuna dla postępowej lewicy jest zbyt siermiężna (tak, że w formie wizualne tj. żadna Joanna Erbell nie weźmie jej ze sobą na lunch do baru sushi bo jeszcze ktoś pomyśli że czyta Nasz dziennik) oraz zbyt oderwana od ziemi i wystrzelona w rejony gwiazdozbioru lewicy obyczajowej dla robotnika, prekariusza czy innego bezrobotnego tj. Joanna Erbell może by i przeczytała z chęcią ale musiało by być na kredowym papierze i z dużymi kolorowymi zdjęciami młodych dobrze ubranych miejskich aktywistów na ich białych holenderkach ze słuchawkami iPhonów w uszach.
Reasumując: Trybuna gazeta dla nikogo.
Choć tam działa lewicowa PPP z Szymonem M.na czele on chyba ma cos tam wspólnego z redakcją lewica.pl ale nie będe w to wnikał.
Ja w wyborach do europarlamentu zagłosuje na Adasia Gierka syna pierwszego sekretarza mojego idola Edwarda Gierka!
że Lewica ma tak mało zwolenników,gdy jako lewicowiec lansuje się Palikot.
1/ Trybuna przede wszystkim dla każdego była zbyt droga. 3,50 zł za dziennik to nieporozumienie. OK, niski nakład, rozumiem, ale...
2/ Nie rozumiem dlaczego całą gazetę drukuje się w kolorze, skoro makieta i tak jest szkaradna.
3/ Możliwe jest stworzenie jednej gazety dla młodych pracowników umysłowych, którzy są ofiarami nowego wyzysku, dla sprekaryzowanych pracowników fizycznych i dla klasycznej klasy robotniczej. Sugerowanie, że ci ostatni nie mają zmysłu estetycznego, to jakaś paternalistyczna brednia.
Tyle tylko, że w dzisiejszych czasach żadna już gazeta nie będzie tak masowa, jak niegdyś. Internet.
Te wieczne Uniezależnienie Ukrainy od Rosji przypomina wiecznie U zależenie Polski od kościoła katolickiego.
Czy ktoś z redaktorów portalu lewica.pl w ogóle to zauważył? W stolicy Ukrainy - kraju sąsiadującego z Polską?
Ja wiem, że ze swoim odchyleniem burżuazyjno-nacjonalistycznym mam zadatki na prawdziwego faszystę ale, mimo wszystko, uważam swoje zdziwienie za uzasadnione.
Dzisiejsza Ukraina nie jest lewicowa pod żadnym względem. Rządzi oligarchia, która bogaci się kosztem całego społeczeństwa. Odkąd Janukowicz został prezydentem, majątek jego familii podobno wzrósł z 7 do 100 mln dolarów. Gorzej niż teraz w Europie im nie będzie.
odważyła się być przeciwko uchwale o Kuklińskim (wolałaby analogiczną uchwałę o Grzegorzu Piotrowskim?), ale poprzeć Janukowycza się nie odważyła.
Liczy się widocznie z nowym, zasadniczo zmienionym układem sił.
może mieć trochę racji.
Na Ukrainie są juz rosyjscy snajperzy.
Dlaczego więc nie wojska NATO?
Ja i tak nie oddaję ważnego głosu na listy partyjne.
Chcę uczestniczyć w wyborze przedstawicieli z okręgu, nie towarzyszy warszawskich central partyjnych.
Natomiast co do posła Palikota. Zastanawiam się co mu Ukraińcy zrobili, że on ich chce poszczyć Balcerowiczem i amerykańską armią. Rozumiem pamięć o Wołyniu, słyszałem też że wielu Ukraińców uważa, że część południowo wschodniej Polski to ich tereny.
Jestem za jak najszybszym wycofaniem wojska polskiego z Afganistanu i innych amerykańskich awantur, i osadzeniem tego wojska na terenie baz pomiędzy Lublinem a Rzeszowem.
I człowiek zwany Zyniem obejmie tam stanowisko rednacza. Bo pełnotłusty Semka już jest chyba zajęty.
A co do postu Pawła - nie chwaląc się, jam pierwszy poganiał lewicepeel, żeby zwróciła na ten koszmar uwagę. Inna sprawa, że inne portale piszą o tym wystarczająco dużo.
U mnie zasada jest jasna. Jeśli Twój Ruch będzie miał kandydatów w ramach socjaldemokratycznego aliansu, to głosuje nań, dlatego, że SLD już udowodniło przez lata swój bezideowy antypracowniczy pragmatyzm i oportunizm (co jednak jest typowe z czasem dla coraz większej gamy socjaldemokratów).
Problem Twojego Ruchu to "marketingowość" wg której postepuje Palikot, który sam czesto sobie przeczy (tak jak w tej sytuacji, niedawno pamiętam jego wypowiedzi antyamerykańskie) dając często dziwne, ale mające być efektywnymi medialnie wypowiedziami.
Czytając jednak program Twojego Ruchu, stwierdzam, że jest on bardziej lewicowy niż w przypadku SLD. Nawet pomimo pewnego nacisku na drobną przedsiębiorczość - trzeba jednak przyznać, że osoby, do których sytuacji się odwołuje - osoby prowadzące własną działalność gospodarczą - płacą horrendalne składki (ponad 400 zł na ZUS przez pierwszy rok, potem 1000 zł), bez względu na dochód. Ten ukryty za parawanem "przedsiębiorczości" elektorat zarabia często tyle, co pracownicy najemni w innych przedsiębiorstwach. Są to fryzjerzy, rzemieślnicy, sprzedawcy, których niestety ZUS i państwo wyzyskuje w imieniu drobnych i średnich wyzyskiwaczy, a przede wszystkim wielkich firm, bo stawka jest tu taka sama.
Osobiście wolałbym jednak głosowac na listę bardziej radykalnie lewicową niż europejska lista socjaldemokratów, tylko że w Polsce takiej listy nie będzie...
Kto uważał Palikota et consortes za lewicę? Ręka w górę. Bo samo kręcenie tyłkiem na paradach dla gejów jest tak samo lewicowe jak bicie pokłonów przed zgrają pedofilów w sukienkach w Częstochowie.
Piszesz, że na Ukrainie rządzi oligarchia (tak jakby na Zachodzie nie rządziła) i że Janukowycz jest miliarderem. Etiopia roku 1936 też nie była lewicowa, tak samo jak jej cesarz. I co z tego?
są na Ukrainie. Także rosyjskie czołgi już od listopada prą na Kijów. Długa droga, to jeszcze nie doszły.
Ale nie to jest jednak naszym największym problemem. Ruscy mordują także u nas! Ostatnio ich ofiarą padła ikona - i to nie jakaś tam pomniejsza ikona, tylko, jak jednogłośnie obwieściły reżimowe media, ABSOLUTNA IKONA OPOZYCJI ANTYKOMUNISTYCZNEJ (model 240). Jeszcze kilka tygodni wcześniej Senator wspierał Wolnych Ukraińców, aż nagle "zachłysnął się" z fatalnym skutkiem.
Chyba żaden prawdziwy genetyczny patriota nie może mieć wątpliwości, że to zamach.
masz rację, Janukowycz to hochsztapler. Dlatego do władzy musi wrócić krystalicznie uczciwa Piękna Julia, najlepiej pod rękę ze spadkobiercami Bandery.
a do konkluzji dodaję słowo "niestety".
Skądże. Janukowycz to bardzo lewicowy kolo. On woli Rosję od Ameryki, robi interesy z oligarchami wschodnimi a nie zachodnimi, nie lubi się z banderowcami i trzymał w więzieniu piękną Julię.
Więc przemawiają za nim same plusy i test na lewicowość organizowany przez warszawskie kanapy zdałby na piątkę z plusem.
Aaaa, porównujesz Ukrainę 2014 do Etiopii 1936 zaatakowanej przez wojska włoskie. No odleciałeś, chłopie, niczym Antoni Macierewicz. :(
Ukraina jest atakowana przez zjednoczone siły neoliberalizmu oraz faszyzmu, to prawie tak samo jak Etiopia w 1936, prawie bo Banca d'Italia nie dorasta do pięt ludojadom z Międzynarodowego Funduszu Walutowego, a Mussolini przy banderowcach sprawiać może całkiem sympatyczne wrażenie.
Cieszy, że wyjaśniłeś, czemu Janukowycz musi odejść - nie poszedł na dyktat MFW, nie czci Bandery, zamyka aferzystów. Poznaj w takim razie swoich sojuszników:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/czcza-bandere-bija-berkut-sotnie-prawego-sektora-nie-chca-kompromisu,392162.html
http://tvn24bis.pl/informacje,187/bank-of-america-merrill-lynch-rynek-ucieszy-sie-z-wczesniejszych-wyborow-na-ukrainie,400742.html
że dotychczas nie skomentowano tu naprawdę tragicznego wydarzenia, które w ostatnich dniach miało miejsce na Ukrainie.
W Żytomierzu obalono pomnik Lenia.
(Powinno być: Lenina, ale postanowiłem zostawić powyższe bez erraty, bo wyszedł zabawny kalambur).
Mało tego.
Lenin (a raczej pomnik), upadając, pocałował ziemię gestem JPII.
Aż prosi się skomentować ten incydent, parafrazując pamiętne słowa Aleksandra Kwaśniewskiego z jego - wspólnej z ministrem Siwcem - wizyty w Kaliszu:
"Czy Włodzimierz Iljicz całował już ziemię żytomierską?"
Czyżby i Lenin zdradził? I zaczął iść na pasku międzynarodowych sił nie tylko neoliberalizmu i faszyzmu, ale także klerykalizmu?
Koniec świata!
Rewolucjoniści ukraińscy zajęli rezydencję Wiktora Fedorowycza "Rzeźnika" Janukowycza. Ochrona nie stawiała oporu (czyżby i ją oplotły macki neoliberalizmu i faszyzmu?)
"Rzeźnik" uciekł, ale niedaleko. Do Charkowa.
Z drugiej strony, ze smutkiem zauważam, ze Ukraińcy ulegają hegemonii może nie "neo", lecz na pewno - liberalizmu.
Jakiś rewolucjonista powiedział dziennikarzowi, że Majdan zadowoli się tylko natychmiastowym uplasowaniem "Rzeźnika" w więzieniu.
Czy to nie pomyłka?
W więzieniu?
Melnyk, Suchewycz i Stefan Popiel chyba zatkali sobie uszy, jak to w niebie usłyszeli!
Niedaleko by zaszła Ukraina na drodze do niepodległości, gdyby oni byli takimi oksfordczykami!
Co to, rewolucja przepoczwarza się w jakoweś Fabian Society? A może w Salvation Army?
obalonych Leniów (sic!) jest ponad 50.
Warto obejrzeć ukraińską wersje filmu "Good-bye Lenin" (tylko niewiele ponad 2 minuty).
Jeden Lenin (nie pamiętam skąd, niestety) był taki biedny (leżał na wznak), że aż się rozpłakałem.
Łza się w oku kręci. Ostatecznie umiera formacja polityczna i wręcz cywilizacyjna, stworzona przez rewolucję z października 1917.
"A wsio tak i żał...?"
aktualnie rezydujący w Niebie, nie byli oksfordczykami, najlepiej zaświadczy 200 tys. Polaków (aktualnie zapewne w Piekle, w końcu mordowano wyłacznie sowieckich kolaborantów).
Bank of America zadowolony? Nic dziwnego. W końcu nawet banderowcy to tylko mięso armatnie MFW/USA/UE, "oczyszczają" teren.
SS Galizien zdziesiątkowało szeregi banderowców, korzystając z sąsiedzkiej pomocy własowskich snajperów.
że Zyniu nie pojechał osobiście wesprzeć swych banderowskich towarzyszy w walce z Ludojadem. w końcu przecież on nie ułomek, jak się tu chwalił. A nawet nie pojechał roznosić kanapek, jak koleżanka z "Glamour".
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15500924,Glamour___Jak_zmienia_sie_zycie_fashion_girl__kiedy.html
Jak na politruka przystało. Nic to, popisze jeszcze trochę bredni i na słowo "wolna Ukraina" każdemu Polakowi będzie otwierał się nóż w kieszeni. Władmir Dżudokin tylko zaciera ręce, że ma takich pożytecznych idiotów jak człowiek zwany Zyniem. Chociaż kudy mu do Antka Tupolewicza.
Na Majdanie odbyły się uroczystości pogrzebowe.
A Julia Tymoszenko - już na wolności.
"Jula! Jula! Jula!"
Realizując wielkie marzenie o olimpijskim złocie w hokeju na lodzie załatwia swoim orłom start na Paraolimpiadzie.
niemieckie dyskonty?
są też paraolimpiady dla byłych mocarstw?
IKEA też zapewne jest niemiecka :)
Czyżby aferałka Julka mogła równać się z aferałem z Telegrafu ciepłym Jarkiem, że tak ją wychwalasz?
Następną rewolucję Ukraińcy będą mieli już następnej zimy, kiedy z braku gazu (już wiszą Putinowi marne 50 mld $ przy rezerwach walutowych 16 mld$) będą musieli zrobić niemniejszą ruchawkę na rozgrzewkę. A sama wiara w globalne ocipienie następnej zimy może się już nie sprawdzić.
is Putin?
i teraz pozostaje mu wiara w moralno-gazowe zwycięstwo następnej zimy ...
i wszyscy inni pamiętajcie!!
Dzisiaj Zychu stoi tam gdzie stoi Palikot:P
"A Julia Tymoszenko - już na wolności.
"Jula! Jula! Jula!""
Brawo! Brawo!
Pod presją polityczną i przez zabijanie ludzi wypuszczono aferzystkę i oszustkę która okradła Ukraińców. Co cała UE się bała że to precedens i zacznie się sadzać skorumpowanych premierów i prezydentów?
Wielki sukces!!!
Czemu nie powstał pod PKiN "Central Bajzel" w obronie Rywina, Masy i ska?
żeby cały Świat się od niej odpier409 i nie wpieprzał się w jej sprawy wewnętrzne.
Ale nie my zawsze niesiem "bratnią" pomoc.
...kogo popierać?!
Palikot razem z ekipą nie reagują na przejawy łamania prawa z prawa do lewa. Jego człowiek z profesorskim tytułem(jest na liście do Strasburga) sprawdza plagiat magisterski z grupą sobie podobnych ekspertów już półtora roku. Nie mogą napisać protokołu, bo trzeba oskarżyć jednego z profesorskich skorumpowanych celebrytów, a to godzi w dobre imię nauki, ha,ha,ha, ale juz recenzent , który nie przepuścił plagiatu jest na liście do zwolnienia.Nie obchodzi ich los osoby rzetelnej o nieposzlakowanej opinii. Na listopadowych wyborach we wrocławskiej Hali Ludowej, ktore trwaly kilka godzin nie podali ludziom nic do picia, a sami popijali wodę marki 'PRAGNIENIE,jak napisał jeden z autorów owego wydarzenia. Najtańsza buteleczka wody kosztuje tam siedem PLN. co to dla kapitalistów lewicowych. Macie rację twierdząc, żeby tacy zniknęli ze sceny politycznej. Zwróćcie uwagę, jak palikociarze przed wyborami mowią o FRANCISZKU, papieżu. Gładko, miło, mało pośladków nie wyliżą. Nawet p. Wójciak z Poznania nie powiedziałaby juz na niego ten ch..j.
Co za kultura, która chroni swoje grupy interesów. Z informacji internetowych wiem, że poseł TR z wrocławskiego podwórka nie stanął w obronie prawdy i osoby pokrzywdzonej, bo wszyscy zamotani we własne machloijki muszą bronić też tych juz w nie wtopionych. Nie jest to partia, która poprawi byt niezamożnych obywateli, lecz wzorem oligarchii ukraińskiej zasili tych, co mają dużo, a chcą mieć jeszcze więcej.
chodzi oczywiście o banderowską UPAkrainę. Wolna i niepodległa Ukraina Wschodnia marznąć nie będzie.
w obronie banderowców ramię w ramię z Tuskiem i Palikotem. Ciekawych czasów dożyliśmy. Mord w Katyniu - zbrodnia, ludobójstwo na Wołyniu - sprawiedliwość dziejowa.
Oligarchowie marzą ciągle o jednym. Załozyc chomąto klasie robotniczej i tak jak sprzedawcy sklepowi wykorzystac do cna ich biedę i ciągle kopać w dupę.
Nie ma to jak projekcja własnych nałogów i ułomności umysłowych na innych - to przecież twoja specjalność?
Oligarchowie marzą ciągle o jednym. Załozyc chomąto klasie robotniczej i tak jak sprzedawcy sklepowi wykorzystac do cna ich biedę i ciągle kopać w dupę.
daje pojęcie o tym, jak wyglądałaby "walka z korupcją" za rządów PiS.
napisz jeszcze, że na Wołyniu rezuny wycięły 200 tys. SS-manów. Tylko uzgodnij wersję z Zyniem - on twierdzi, że enkawudzistów.
że w 2003 Porta Nigra widział w Iraku broń jądrową to nic dziwnego że teraz widzi rosyjskich snajperów którzy strzelają do birkutu (pewnie żeby wykiwać Majdan).
ale w ciągu dnia nie mogę.
I uwolniono Julię T.
Jej wypowiedź wyglądała prawie jak objawienie ducha B. Blidy na wiecu poparcia dla SLD.
Burżuj Janukowycz ma się dobrze. Przynajmniej na lewica.pl.
Co przez to rozumiesz?
Towarzyszowi Paikotowi udać się w te pęndy do psychuszki.
Bo objawi schizofreni są u niego niebywale ostre.
Ma obrońców.
Janukowycz burżuj? Tak. Janukowycz złodziej? Jak najbardziej. Ale przynajmniej nie chciał wziąć pożyczek od MFW w zamian za "reformy" polegające na zniesieniu dopłat do gazu dla społeczeństwa. Cała oferta UE dla Ukrainy to tylko całkowite otwarcie jej granic na towary z zachodu = upadek wielu ukraińskich firm i wzrost bezrobocia. Zachód oferuje Ukrainie jedynie głód i nędze. Rządy pomarańczowych już były i zakończyły się miażdżącym demokratycznym zwycięstwem Partii Regionów. Dziś do czynienia mamy ze sfinansowanym przez zachód zamachem stanu. I tak jak w Egipcie, może się okazać, że na końcu władzę przejmą nie zachodnie marionetki, ale w tym przypadku faszystowscy radykałowie spod czarno-czerwonych sztandarów.
Ps. Ktoś pamięta jak Juszczenko podziękował Polsce za wygłupy Kwacha? Dwuletnim embargiem na polskie mięso i płody rolne. Takim samym jak Rosja. Historia lubi się powtarzać. Zresztą, jeśli władzę przejmie Swoboda to wojny handlowe będą naszym najmniejszym zmartwieniem.
Żeby sobie rekompensować - ja wiem, niepowodzenia? Kompleksy? - robią różne głupoty. Jeden uparł się, że będzie z całych sił kompromitować PiS. Ostatnio pisze wprost, że idolem "genetycznych patriotów" jest... Stepan Bandera, odpowiedzialny za ludobójstwo 200 tys. Polaków. Drugi cieszy się jak dziecko, kiedy reprezentacja Rosji przegra mecz w jakiejś tam dyscyplinie.
Pierwszego oczywiście popieram w tym zbożnym dziele. Drugiemu współczuję. Jak to biedactwo sobie poradzi z tym, że ludzie LiliPutina (hehe, ale ten Sumik ma łeb do satyry!), występujący pewnie w kufajkach i waciakach (AHAHAHAHA!!!) prowadzą w klasyfikacji medalowej, a Imperium Dobra nie łapie się na podium? Zresztą jak ma się łapać, skoro tamtejsi sportowcy wolą zdobywać złote medale dla Rosji (vide Vic Wild)?
po co zawracać sobie głowę pożytecznymi idiotami MFW?
jest już film (Najbardziej drastyczne starcie...), na którym można obejrzeć, jak rosyjscy snajperzy w ciągu kilku godzin zabijają ok. 20 ludzi.
Ciekawy jestem, kto po skorzystaniu tego źródła będzie jeszcze bronił reżimu namiestnika Federacji Rosyjskiej na Ukrainie, Wiktora Janukowycza.
Najbardziej dramatyczne starcie w walkach na Ukrainie
jest już passe wśród Majdańczyków. W końcu to rozsądni ludzie.
Ty na trzeźwo też nie wiesz, co piszesz.
dostarczać gaz do wybranych mieszkań w Kijowie, w których zamieszkują rdzenni Rosjanie. Moralne zwycięstwo będzie tym cenniejsze.
ani słowem nie odnieśli się do skierowanej pod ich adresem repliki Pawła Kończyka.
Bycie psychofanem Zynia wymaga wąskiej specjalizacji.
Wraz z Berkutem i tituszkami odniósł niezaprzeczalne moralne zwycięstwo.
LEWICOWIEC OD POCZĘCIA
na pewno 200 tys.?
A nie 200 mln?
Bo ja słyszałem o kwadrylionie. Ale to może przesada?
że Ukraińców, których jedyną winą było marzenie o lepszym i bardziej godnym życiu, kazał mordować "towariszcz", który kazał swoim nadwornym artystom przedstawiać siebie w aktach autoportretowych (!), gdzie wystylizowany jest (w poetyce neobarokowej) na Fauna.
Takie dzieło znaleziono podobnież w zdobytym pałacu Janukowycza.
należy sprostować nieścisłe informacje.
Nie wiem, czy i co proponował Ukrainie MFW.
Wiem natomiast, że dyplomaci UE zaproponowali administracji Janukowycza niejawny aneks do układu stowarzyszeniowego.
Było tam 20 mld dolarów na czysto. O czwartą część więcej niż wyniosła pożyczka od Putina.
Dlaczego Janukowycz tej oferty nie przyjął? Dowiemy się pewnie tego na jego procesie.
Wiadomo, ze Unia zawsze daje warunki adaptacyjne dla krajów stowarzyszonych. Można je wykonywać, albo i nie. Grecja i Węgry - to dowody, na różnych płaszczyznach, ze można nawet być w Unii i nie liczyć się z jej zaleceniami.
W ogole, mylace jest określenie "Euromajdan".
Rewolucja walczyła nie o stowarzyszenie z UE, ale - o niepodległość. Unia zainteresowała Ukraińców głównie jako przeciwwaga dla dominacji rosyjskiej. Czy my w roku 1980 nie chcielibyśmy wejść do EWG (ówczesnej UE).
Choć boluś dalej nie rozumie, jak mogli tego dokonać startując w walonkach i kufajkach.
Boluchna, a może rzucisz jakiś zabawny tekścik o Romaszewskim? Bo ostatnio opuściłeś się w tym temacie.
Rosja nie "prowadzi", lecz już wygrała klasyfikację medalową. Jeszcze ciekawsze: cztery złote medale zdobył dla niej... Koreańczyk, z tej słusznej Korei, będącej oknem wystawowym kapitalizmu. W skrócie: połowę złotych medali dla Rosji zdobyli ludzie, którzy zamiast dumnie reprezentować Wolny Świat, woleli służyć Ludojadowi. Co nimi kierowało? Nie słyszeli o Zamachu w Smoleńsku ani o "rosyjskich snajperach" w Kijowie? Nie czytają Jacka "moim idolem jest Bandera" Zychowicza, jego pomagiera SN, ani Michnika?
jak każdy "młody wykształcony z wielkiego miasta", gardzi ubogą młodzieżą - "dresiarzami", "tituszkami", czy jak tam jeszcze wykształciuchy na nich mówią.
ktokolwiek powinien się odnosić? Do tego bełkotu rodem z propagandowej sztancy GW? Mimo to Stirlitz podjął próbę, pisząc coś co jest oczywistością dla każdej myślącej istoty.
:)
która w tydzień zdobyła 4 razy więcej złotych medali, niż przez cały okres PRL-u.
i całkiem dobrze mu ta rywalizacja wychodzi. Aktualnie nazywa zwolennikiem Bandytowicza*) mnie. Cóż, jak widać, "lewicowy patriotyzm" to na terytorium Polski nie pogląd, to choroba umysłowa. Dzięki między innymi takim osobnikom, POtwory panują 2 kadencję z rzędu i mogą zrobić hat-tricka. Warto zadać pytanie: za co Sumcio i Cziornodrzwiow tak nienawidzą Rzeczpospolitej - i nie chodzi tu o gazetę?
*) nie chwaląc się, ja użyłem tego określenia jako pierwszy na lewicapeel
Daj jeszcze PN linka do rozmów z Reptilami w strefie 51.
napisz po prostu, że żadnej rzezi Wołyńskiej nie było. Takie jest przecież stanowisko twoich towarzyszy z Prawego Sektora.
Dorzucę jeszcze jedno: czemu Bandytowicz nie został sprzątnięty wcześniej, skoro był takim satrapą? Nikt mi nie wmówi, że nie było okazji... teraz to już musztarda po obiedzie, podobno zwiał "w strony dalekie" aż się kurzyło. Widocznie tak naprawdę nikomu nie przeszkadzał i objawi się w jakimś wolnym albo niewolnym kraju (patrz: Pinochet).
dziwne tylko, że zdobyła je dopiero na terytorium wrażej Kacapii. Jakoś w Kanadzie czy innej Skandynawii im nie wychodziło, nie licząc Adasia. Trzeba było dopiero skorumpowanej i zbudowanej na łamaniu prawa gigantomańskiej imprezy z woli RasPutina aby nasi pokazali na co ich stać.
czyli Genetycznego Patriotę nr 2 na tym portalu, oburzają żarty z jakiegoś podnóżka Polskezbawa. I jak na GenPata przystało, umiera on ze śmiechu z żartów swojej wyroczni, Jacka "moim idolem jest Bandera" Zychowicza, na temat rzezi wołyńskiej. Ups, powinienem napisać "tzw. rzezi wołyńskiej", bo przecież wg przedstawicieli Obozu Patriotycznego żadnej rzezi nie było.
kolejny raz współczuję naszym milusińskim rusofobom - miesiąc olimpiady, a Ludojad nie został pokarany żadnym zamachem. A przecież genetyczni patrioci od początku igrzysk żyli nadzieją, podsycaną przez pewność mediów patriotycznych, że będzie "bum"... Coś Siły Dobra nie stanęły na wysokości zadania.:(
Co do dorobku medalowego - chyba się nie cieszycie z medali zdobywanych dla PRL-bis, tego kondominium niemiecko-rosyjskiego?
A za nazwanie Piotra C. (dawniej S.) "tituszką" Zyniu się może obrazić...
"zwolennikiem Janukowycza".
Jak rozumiem miano psychofana Zynia i tituszkowego dresa do wynajęcia bierzesz po męsku na klatę. Szacun.
W 1980 r. w Moskwie nasi sprinterzy też wygrywali z Jankesami.
jedynie nobilituje.
w przeciwieństwie do Kijowa nie zabijano ludzi. Choć według naszych dzielnych tituszków w dobrze skrojonych dresach z napisem "PRL" w Kijowie ginęły wyłącznie wnuki Bandery.
spokojna głowa, złowią "zeka".
U nas myszy zjadły Popiela, a na Ukrainie - to Popiel zjada zdrajców.
została udostępniona kolekcja zegarków Janukowycza.
znow nie wziales lekow ?:)
w Kijowie ginęły też wnuczki Bandery. Jedna nawet obwieściła swoją śmierć na twitterze (na szczęście obecnie cieszy się zdrowiem).
Ale co tam Kijów, grunt że na Wołyniu nikt nie zginął (oczywiście oprócz agentów NKWD lub SS-manów - wersja jeszcze do uzgodnienia w tandemie J"MIJB"Z-SN).
watykańsko-amerykańskim. Czyli co do zasady panuje między nimi zgodność, różnią się co do szczegółów.
kudy takiemu robolowi jak ja do Piotra C. (z domu S.) - przecież ten wybitny reprezentant młodych wykształconych z wielkich miast już wiele lat temu popierał banderowców, wznosząc w Doniecku okrzyki ku czci słynnego budowniczego pomników Bandery ("Jusz-czen-ko!").
miał na Wołyniu w '43 - danie z 200 tys. Polaków (teraz Jacek "moim idolem jest Bandera" Zychowicz i jego przyboczny SN zaczną szydzić, że "z kwadryliona").
Byłbym zapomniał: aktualny kochanek tow. Cziornodrzwiowa, Stiopa B., sporządzał dla SS listy polskich intelektualistów (w wersji człowieka zwanego Zyniem: agentów NKWD), których aresztowano we Lwowie (i wielu potem zgładzono) po wkroczeniu Germanów. A to już nie jacyś tam wołyńscy włościanie, garncarze, kowale i bartodzieje, na pamięć o których PN położył laskę.
jesteś za cienki w uszach, żeby brać się za prozę aluzyjną.
Póki co, szykuj kasiorkę na pomoc nowym złodziejom z bratniego narodu.
http://wyborcza.pl/1,75968,15520804,Finski_model_dla_Ukrainy.html
Historia wraca jako farsa. Wielbiciel Prezesa będą musieli przyznać rację Zbigowi. Łubudubu, łubudubu...
ostatnia rewelacja - to z Barw walki Mieczysława Moczara? Czy Łun w Bieszczadach Jana Gerharda?
Literujemy: ZET BE I GIE BE ER ZET E ZET I EN ES KA Y. Zbig Brzezinsky. Powtarzamy. Może za tydzień dziecko coś się naumie. Wciąż jest nadzieja.
Czy zaliczysz kolejną glebę?
aby nie wtrącało się w proces pedagogiczny.
chodzi o te listy Bandery dla hitlerowców:)))
proszę o link do wiarygodnej informacji o 200 tys.
Trzecia gleba w ostatnim czasie, rybeńko ...
i kontach jego kumpli. Dodajmy, że Ukraina podąża lewicowo słuszną drogą nacjonalizacji: na pierwszy ogień poszły posiadłości Bandytowicza i flota jego limuzyn. Watykańsko-amerykańskie kondominium, prywatyzujące wszystko co się da, powinno czerpać wzór z Wolnej Ukrainy!
Posłowie Twojego Ruchu piszą podobne dyrdymały.
W związku z tym, że sytuacja NA POLSKICH UCZELNIACH JEST DLA Wszystkich posłów NIEZWYKLE ISTOTNYM ELEMENTEM TAK, JAK DBANIE O ZACHOWANIE NAJWYZSZYCH STANDARDÓW KSZTAŁCENIA I ROZWOJU STUDENTÓW NA POZIOMIE GIMNAZJALNYM ORAZ ROZWOJU NAUKOWCÓW W KLANACH KUKLUKSKLANOWYCH, BĘDĄ ONI DĄŻYĆ DO OCENY TEJ SYTUACJI W JAK NAJLEPSZY Z MOŻLIWYCH SPOSOBÓW.
I zabierając ze sobą janukowyczowe zdobycze postanawiają dalej kukluksklanować. Ale nie wszyscy. Niektórzy się wyłamują majdanowym zachowaniem. Oto przykład:
„Jeżeli damy się potraktować jak śmiecie, to pozamiatają nas pod dywan, pod którym sami będą kroczyć po nominacje do funkcji uniwersyteckich wykidajłów.
Choć w prawdziwej nauce są na biegu wstecznym pozostają wciąż raźni i gotowi do wygryzania innych, byle ich własny stołek niebezpiecznie się nie zatrząsł"(prof. Zofia Tarajło –Lipowska)
I TAKA WŁAŚNIE POLSKA , UKRAINSKA JEST. TRZEBA Z TYM SKONCZYĆ, BO LIBERALNI OLIGARCHOWIE TACY JAK jANUSZ pALIKOT, JESZCZE BARDZIEJ POGRĄŻĄ KLASĘ ROBOTNICZĄ I LUDZKĄ BIEDĘ W OTCHŁANI BIEDY SAMEJ
Tam jest czarno na białym ile na Wołyniu, ile w Małopolsce Wschodniej. Nie mogę się doczekać, kiedy Jacuś "moim idolem jest Bandera" Zychowicz wraz z Sumikiem zsumują (nomen omen) najniższe szacunki i będą gwałtownie protestować - "nieprrrawda! Nasi idole nie zamordowali 200 tys. Polaków, tylko..." - i tu padnie odpowiednio zaniżona liczba, która w domyśle będzie przemawiała za tym, że banderowcy broń Boże nie są takimi smokami zionącymi ogniem, jak chcą ich przedstawić putinowscy goszyści... Gierojam sława !
Pewnie brzuch by mnie rozbolał ze śmiechu na widok tych żałosnych zabiegów, gdyby nie chodziło o najbardziej bestialskie ludobójstwo w historii tej części Europy.
a co powiecie o liczbie ofiar Holokaustu? 100 tys.? 10 tys.? W ogóle nie było komór gazowych?
Pytam, bo nie znam najnowszych ustaleń historyków-rewizjonistów.
rozumiem twoją rozpacz po upadku władzy radzieckiej na Ukrainie, ale naprawdę konfliktów etnicznych - bardzo przykrych skądinąd - między Polakami a Ukraińcami nie wolno porównywać do systematycznego ludobójstwa, którego terenem była nasza część Europy, począwszy od puczu z roku 1917.
PS. Pytałem o źródło wiarygodnej informacji, a nie o wikipedię:)))
w ogóle rozumie termin "ludobójstwo"?
człowiek zwany Zyniem wkrótce zaneguje nawet przykry konflikt etniczny między III Rzeszą a Polską. W końcu Germanie słuchali Wagnera i Mozarta, czytali Goethego i Schillera, jedli nożami i widelcami - jak takim kulturalnym ludziom można przypisywać w ogóle jakieś masowe zbrodnie, w tym wysłanie w zaświaty 5,5 milionów obywateli RP (Polaków, Żydów, Romów)? Tylko dzicz ze Wschoda jest do tego zdolna. David Irving powinien być usatysfakcjonowany, znalazł u nas swojego fana w osobie Cziornodrzwiowa.
"władzy radzieckiej" znamy - taka, która nie spełnia bez mrugnięcia okiem żądań MFW.
cierpliwie czekam na link do wiarygodnych informacji o listach polskich profesorów, które Bandera mial był dostarczyć Niemcom:)
o ludobojstwo zacznijmy od przykładu:
Wielki Głód - ponad 6 mln ofiar.
Czy można obok, na jednym planie umieścić lokalne konflikty lub nawet czystki etniczne?
A co do tow. PN - idzie w wielką statystykę, jak typowy bolszewik.
Mnie bardziej odpowiada postawa Jehoszuy: "Jeżeli byś chociaż pomyślał, że zabiłeś brata swego, to jest, jakbyś już go zabił".
http://wolyn1943.eu.interiowo.pl/dokumenty.html
skorzystałem z Twego linka.
Jest to typowa strona hate-speechu, bez cienia argumentów, refleksji i analizy.
Ale nawet tam nie znalazłem "informacji", że Stefan Bandera dostarczył Niemcom listę lwowskich profesorów do aresztowania i wywiezienia.
Co i nie dziwota, bo źródło dotyczy Wołynia, a nie Lwowa.
Taka lista byłaby zresztą redundantna, gdyż Niemcom do zaplanowanej przez nich akcji przeciw lwowskiej inteligencji akademickiej wystarczyłby plan uniwersyteckich wykładów i innych zajęć, które nie były przecież prowadzone konspiracyjnie.
Przyznaj więc, ze swoją fałszywą tezę o rzekomej zbrodni Stefana Bandery wobec lwowskich profesorów postawiłeś gołosłownie, nie dysponując nawet śladowymi faktami na jej uzasadnienie.
Natomiast najistotniejsze jest to, PN, ty nędzny kłamco, że tej strony wcale nie przeczytałeś.
Albowiem gdybyś to zrobił, nie uszłaby twojej uwadze informacja, że Ukraińcy dowodzeni przez Stiopę B. dokonali czystki polskich intelektualistów - a to już więcej niż sporządzanie list.
Dalej nie piszę, bo i tak nie masz na tyle honoru, aby spalić się ze wstydu.
przyznajesz "de silentio" (bo nic już na ten temat nie próbujesz mówić czy raczej zmyślać), że nie masz żadnych informacji o "listach Bandery" dla Niemców. Co i nie dziwota, bo takich list nie było.
Liczysz jeszcze na tzw. zamulenie dyskusji. Podałeś nieadekwatny do tematu link (bo miało być o Lwowie). Kalkulujesz, że nie wszyscy tam zajrzą. Uznajesz zatem, ze możesz w związku z nim opowiadać, co ślina na język przyniesie. Bajesz o jakowejś "czystce polskich intelektualistów". Ale co to była za czystka, milczysz.
Usiłujesz zatem podmienić temat list Bandery (gdzie zostałeś przyłapany na zmyślaniu) na jakoweś bliżej nieokreślone "czystki".
To wszystko zostaje okraszone solidną dawką hate-speech zarówno wobec polemisty, jak i wobec lidera ukraińskiego ruchu narodowo-wyzwoleńczego.
Nie warto brnąć w takie manewry erystyczne.
dodajmy, że konflikt etniczny między niemieckim patriotami a Polakami sprowokowali ci ostatni - nie chcieli iść zbrojnie na Ludojada, w celu wyzwolenia narodów Europy Wschodniej.
nie ma wpływu na stwierdzenie faktu ludobójstwa. Przykładowo - egzekucje pojmanych żołnierzy ludobójstwem nie są, lecz zbrodnią wojenną. Wejście do wioski i wybicie wszystkich w pień, od niemowlaków po starców - to właśnie KLASYCZNY przykład ludobójstwa.
Tako rzecze nauka. Natomiast po Zyniowemu - Katyń to ludobójstwo, natomiast zaplanowane zaszlachtowanie 200 tys. cywili to "konflikt etniczny"...
to a propos czego?
List dla Niemców, ktore rzekomo sporządził Bandera?
Ustalmy już może wreszcie, iż takich list nie było.
czy to nie twoje autorytety, drogi bolo (np. Naomi Klein), wieszczą że ludobojstwo towarzyszyło np. obaleniu Allendego w Chile czy zablokowaniu skrajnej lewicy argentyńskiej drogi do władzy?
Rozumiem, ze Pinochet wędrowal z widlami po wioskach, pytał: czy ktoś tu głosował na Allendego, następnie zaś kłuł dzieci, niemowlaki, starców - jak popadło?
drogi "bolo",
Rosja nie popełniła nigdy ludobojstwa ani żadnej zbrodni.
Natomiast państwa czy ruchy polityczne, uznane przez Rosję za swoich wrogów, popełniają ludobójstwo dosłownie z minuty na minutę.
Nawet Lenin wyśmiewał "wielkorosyjski szowinizm". Choć nie mogł sie zetknąć z jego tak skrajna wersją, jak twoja.
Ustaliliśmy ponad wszelką wątpliwość: twój idol Bandera, jak sądziłem nie współpracował z nazistami (konkretnie dowódcą SS Oberlanderem) w masakrowaniu polskich elit we Lwowie: on jest całkowicie za to odpowiedzialny. Scripta manent. Skompromitowałeś się, nie masz już twarzy tylko... sam nie wiem jak to nazwać. Od tej pory nawet jak powiesz, że Ziemia obraca się wokół Słońca, zacznę domagać się rewizji modelu kopernikańskiego. Skończyłem z tobą.
po kolei:
czyli prZyznajesz, że nie było listy polskich profesorow we Lwowie, ktorą Bandera mial rzekomo dostarczyć Niemcom?
Na to pytanie odpoqwidzieć bardzo łatwo:
1. Tak (w senie: takiej listy nie było)
2. Nie (czyli idziesz w zaparte)
3. Nie wiem
szczupaku, twoje zdenerwowanie przyłapaniem na podawaniu - łagodnie mowiąc - niezbyt ścislych informacji.
Niemniej, głosząc teorie, że Niemcy w latach 1939-45 nikogo z Polaków nie represjonowali, gdyż robił to tylko Bandera, nie tyle - jak myślisz - wybrnąłeś z wpadki, co raczej - jeszcze głębiej w nią zabrnąłeś.
a) mnie nie można zdenerwować, chybna że w twoim urojonym świecie b) Bandera wraz ze swymi rezunami najpierw sporządził listę Lachów do zgładzenia, a potem wg niej ten plan zrealizował. Dziecko z zaawansowanym Downem byłoby bardziej pojętne od ciebie.
to typowe "zyniolenie": w celu "polemiki", Jacek "moim idolem jest Bandera" Zychowicz przytacza wypowiedzi jakichś rzekomych moich autorytetów. Cóż, jeśli zdaniem Klein zbrodnie Pinocheta to ludobójstwo, to znaczy że Klein bredzi. Dokładnie jak Zyzio kłamczuch, kiedy wieszczy że Wołyń'43 ludobójstwem nie był.
A post z 14:52:30 należy odwrócić - wystarczy, że w Rosji ktoś skutecznie użyje łapki na muchy i już mamy ludobójstwo, które z definicji nie może być popełnione przez Zyniowych idoli.
należy także oddać hołd Żołnierzom Wyklętym z UPA oraz SS-Hałyczyna, którzy na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej zlikwidowali 200 tys. sowieckich kolaborantów.
Po co sięgać tak daleko przecież są udokumentowane akcje zbrojne podejmowane wspólnie przez NSZ i UPA.
Ps.
Sumienie Narodu: a jak to jest mówiąc Twoim slangiem być "psychofanem" "psychofanów Zynia"?
Ps.
Coś jak byciem zwolennikiem miasta Zwoleń?
Jeśli będą w dobrym humorze to odpowiedzą.
przecież nie chodziło o to, czy Bandera sporządzał jakoweś listy (np. lektur politologicznych do pilnego przeczytania), tylko - czy były to listy na zamówienie i z adresem do władz niemieckich.
Jak rozumiem, tej fałszywej tezy już nie podtrzymujesz?
ale ja nie pytam jak to jest być "psychofanem Zynia" tylko "psychofanem psychofanów Zynia" więc pytanie było do Ciebie.
Tak namiętnie bronisz dobrego imienia S. Bandery
...... zaczynam, więc podejrzewać Cię o to, że jesteś jego wnukiem w prostej linii albo ciotecznym wnukiem :( .
Toby wyjaśniało próbę zacierania przez Ciebie ilości ofiar ludności polskiej z rąk UPA ( których w skrócie określano nazwą Banderowcy ).
jacekx marksista chrześcijański
z SLD
jaka to była "ilość"?
wzywając do udzielenia gwarancji banderowcom przez NATO
nie zabiła ani Polaka to byli ludzie radzieccy podszywający się pod UPA.
zapoznać sie biżej z terminem: szowinizm.
Ne odpowiedziałeś czy w Twych żyłach płynie banderowska krew dlatego zakładam, że Twój Dziadek S.Bandera byłby z Ciebie dumny :(
Czyżby ten faszyzujący nik ...... Porta Nigra ma też coś wspólnego
z Banderowksą Ukrainą :(.
jacekx marksista chrześcijański
z SLD
Czyżby ten faszyzujący nik ...... Porta Nigra ma też coś wspólnego z Banderowską Ukrainą :( ?