Jeżeli kara śmierci jest morderstwem i powinna być zniesiona, to znaczy, że więzienie jest niewolnictwem i też powinno być zniesione?:)
Śmieszne te poglądy, naprawdę.
Na karę śmierci nie skazują sądy. Na KS skazują się zbrodniarze, którzy popełniają przestępstwa zagrożone w kodeksach karnych karą śmierci. Proste? Jak widać dla niektórych "mózgów" nie.
To truizm, ale im prostszy człowiek, tym prostsze prawdy wyznaje, ale świat nie jest tak prosty, jak im się wydaje.
Gdyby np.Trynkiewicza powiesili to dzis byłby problem z głowy co teraz z nim zrobić czy nie bedzie dalej zabijał dzieci itp.
zastanawiam się czy ci wypisać czarno na białym czemu to co napisałeś to bzdura, jedyne co mnie powstrzymuje to fakt, że chyba naprawdę w to wierzysz, więc pewnie odpowiedzi byś nie zrozumiał
...kara śmierci powinna być orzekana i wykonywana nie tylko za morderstwo ale także za wszystkie pozostałe najcięższe oraz ciężkie przestępstwa pozatym należy zbudować nowy system prawny.
Gdyż jest to prawda, wynikająca z logicznego argumentowania i jako taka nie podlega dyskusji.
A ja chciałbym przeczytać to czarno na białym. Proszę.
Trynkiewicza sprawdzają jak dziecko w Pradze pod auto wpadnie. A ja bym chciał kary śmierci dla pracownika za zarażenie mnie grypą, z którą przyszedł do pracy. Choć może lepsze byłoby więzienie, 20 lat bez dostępu do internetu. Nie 10 lat. A w ogóle to w więzieniu jest klawo, można fajki palić i nawet książki wypożyczyć. Gorzej, że jak się nie przypilnuje, to można utyć. Czemu te niektóre głupki się wieszają. Tego nie mogę zrozumieć. Chyba, że przez kobietę.