Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Niemcy: Lewica przeciwko obarczaniu Rosji winą za kryzys na Ukrainie

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

i to jest prawda

bez rusofobi na którą choruje Polska idąc w przepaść

autor: czerwony93, data nadania: 2014-05-11 10:09:25, suma postów tego autora: 2783

@

Polska lewica, zarówno sekta obyczajowa jak i sekta "patriotyczna" zawsze najpierw czekają na stanowisko Białego Domu, to taka ich niezawodna busola polityczna.

autor: mlm, data nadania: 2014-05-11 15:53:19, suma postów tego autora: 4284

mlm

Dawniej czekali na instrukcjie z Kremla.
Kiedy dorosniecie zeby wybierac sobie takich ktorym wystarcza instrukcje z Palacu Prezydenckiego?

autor: Rebel2, data nadania: 2014-05-11 17:18:08, suma postów tego autora: 3910

Zachód skompromituje się do końca,

gdy te tłumy wyczekujące godzinami przed urnami referendalnymi uzna za agentów Putina i za to rozszerzy sankcję wobec Rosji albo gdy woli tych tłumów nie uzna..

autor: steff, data nadania: 2014-05-11 21:15:24, suma postów tego autora: 6626

@Rebel2

To było naturalne dla lewicy, Kreml był komunistyczny, co natomiast miałoby wiązać lewice polską z kapitalistycznym, imperialistycznym Białym Domem, przecież to kuriozum.

autor: mlm, data nadania: 2014-05-11 21:17:30, suma postów tego autora: 4284

Ja chyba nigdy nie dorosnę, Rebel do Twojej "demokracji"...

Dla mnie NATO, a także ONZ są organizacjami przestępczymi.
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2014-05-11 23:45:30, suma postów tego autora: 5956

Niech nie stroją się w piórka lepszych ci co popierają...

Inną odmianę kapitalizmu i imperializmu - w putinowskim wydaniu.

autor: Sceptyk, data nadania: 2014-05-12 01:17:53, suma postów tego autora: 55

Niech nie stroją się w piórka lepszych ci co popierają...

inną odmianę kapitalizmu i imperializmu - w churchillowskim i rooseveltowskim wydaniu.

Sceptyk, pismo "Przełom", rok 1943.

autor: mlm, data nadania: 2014-05-12 09:54:31, suma postów tego autora: 4284

Hyjdla

Twoja definicja demokracji i moja sa diametralnie rozne . I wcale nie mam zamiaru przekonywac cie zebys dorosla do mojej.
Raczkuj sobie w swojej tylko nie zapomnij o regularnej zmianie pieluch

Mnie osobiscie jest wszystko jedno czy za sasiada ze wschodu bedziesz miala Ukrainca, Rosjanina czy nawet Chinczyka. To bedzie twoj i twoich dzieci, wnukow problem.
Mnie dziwi ta bezgraniczna nienawisc polakow do Ukraincow przy jednoczesnym blogochwalczego uwielbienia Rosji.
Powiesz ze Wolyn, UPA , Banderowcy i z drugiej strony Czrwonoarmisci "wyzwalajacy" Polske.
A co z rozbiorami i nozem w plecy w 1939r, Katyniu
Pamietaj o polskim miesie armatnim uzywanym przez Stalina pod Lenino czy Wal Pomorski.
Rosjanie nie gineli za Polske. Oni gineli zeby pokonac Hitlera i dojsc do Berlina, A Polska byla tylko przypadkiem po drodze, dokladnie tak jak "wyzwolili" Niemcow ze wschodnich terenow.
Z drugiej strony szli Amerykanie, Anglicy, polskie mieso armatnie i wiele innych narodowosci
Powiedz mi kto we Francji caluje amerykanski odbyt w podziece za wyzwolenie?
Trzeba troche wiecej powsciaglosci w ferowaniu wyrokow zeby Polska nie miala w przyszlosci dylematu z przeszlosci - "wejda czy nie wejda"?

autor: Rebel2, data nadania: 2014-05-12 20:19:28, suma postów tego autora: 3910

niezły cyrk

"Partia Lewica (Die Linke) w Niemczech zaprotestowała 10 maja przeciwko obarczaniu Rosji odpowiedzialnością za wydarzenia na Ukrainie. W uchwale przyjętej na zjeździe w Berlinie lewicowa partia skrytykowała NATO i USA"

To pewnie NATO i USA a nie wcale Rosja wysłała swoje wojsko przebrane za "lokalną samoobronę" żeby nastawać na jedność terytorialną państwa wbrew danemu wcześniej słowu. No i "separatyści" na pewno nie są nijak wspierani przez Rosję, ani nawet przez nią sterowani (choć dziwnym trafem z wypowiedzi Putina można wnioskować ze ma nad nimi władzę)
A jeśli nawet tak to przecie to nijak nie przyczyniło sie do zaostrzenia sytuacji na Ukrainie, skądże znowu. Rosja jest niewinna jak aniołek

"Delegaci obarczyli Zachód winą za odmowę rozwiązania NATO po likwidacji Układu Warszawskiego, co uniemożliwiło budowę wspólnego europejskiego domu z Rosją."

LOL a ktokolwiek obiecywał rozwiązanie nato z okazji tego żę UW rozpadło sie od środka? No i nie zapominajmy że Rosja swoimi działaniami skutecznie odstrasza od budowania z nią "wspólnego domu", jeszcze pół roku temu Ukraina to był "bratni naród" a teraz tłumy na placu czerwonym wiwatują rozbiory tego narodu.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2014-05-12 22:48:57, suma postów tego autora: 2714

Dodaj komentarz