Nie ma co... Jak na dłoni widać, jakie znaczenie w zachodnie demokracji ma wola ludu szczególnie wtedy, gdy sprzeciwia się uświęconym przywilejom..
czy królem jest idiota z urodzenia czy z wybrania przez idiotów
W koncu wy tez macie Krola (Prezydent) i Premiera
Naprawde stac was na dwoch?
Hiszpania też ma premiera (obecnie Mariano Rajoy) sprawującego faktyczną władzę. Rola króla jest marginalna i ogranicza się do pustych gestów i składaniu podpisów pod tym co podsuwa premier.
Twój wpis pozwala mi przyjąć, że zamiast prezydenta wybrałeś absencję, wszak sam za idiotę z pewnością się nie masz.
...dla monarchii (wcześniej przeżartej feudalizmem i klerykalizmem,obecnie liberalizmem,kapitalizmem i wpływami masonerii)!
NIE dla demo-liberalnej,lewicowej republiki!
TAK dla Hiszpańskiej republiki narodowo-socjalnej!
"NIE dla monarchii (wcześniej przeżartej feudalizmem i klerykalizmem, obecnie liberalizmem, kapitalizmem i wpływami masonerii)!"
Pełna zgoda. Tylko z dalszą częścią twojego wpisu zgodzić się nie mogę - libdem republika lewicowa być nie może, a socjalno-narodowa już tak w pewnych okolicznościach.
"Rola króla jest marginalna i ogranicza się do pustych gestów i składaniu podpisów pod tym co podsuwa premier."
Widocznie tak ich jaki i was stac na utrzymywanie drogiej marionetki i jej swity
Chyba nie łapiesz klimatu. Gdybym ja ukradł miliony to byłbym złodziejem, ale już moje dzieci czy wnuki byłyby dziedzicami majątku uświęconego tradycją. Tak działa świat.