I ma to przełożenie na wyniki SLD i Ruchu (niejaki Siwiec i Kwach). Mało kto lubi wojennych podżegaczy i ich durnych popleczników. Sympatyk, niestety, SLD.
USArmy zaprowadziła "wolność"!
Tych polityków widocznie irytuje pokój, w jakim żyjemy. Sadzą, że dzięki tym bazom mogliby kształtować Rosjan na zachodni obraz i podobieństwo. Tylko po co, tego niestety niewiedzą, bo zadufanie każe im wierzyć, że Rosjanie nie mają swojego systemu wartości.
Kiedy wojska amerykanskie trzymaly za morde to byl wzgledny spokoj.
Kiedy moga sie sami rzadzic to sa problemy
Wynika z tego ze zbawieniem dla Iraqu bylby powrot USMarines.
Czyzby tego chciala polska lewica?
ten spokój był bardzo względny, bo zanim jankesi wycofali swoje szwadrony śmierci, w Iraku zginęło ponad 500 tysięcy cywilów.
Wszyscy za to wiemy, że największym zbirem jest Putin, który zaanektował rosyjski etnicznie Krym bez jednego wystrzału.
Ależ oni te nieszczęścia na Irakijczyków sprowadzili. Kiedy rządził Sadam mieli pracę, chleb a przede wszystkim spokój. Na ulicach nikt nie ginął. Powrót Marines te nieszczęścia tylko zwiększyłby. Tak wszędzie jest, gdzie się pojawią. Już wie o tym Obama, dlatego niechętnie ich wysyła. Woli żeby ci, których chciałby na swój sposób doskonalić, sami się zabijali jak np Syryjczycy, Libijczycy a teraz Ukraińcy... Jak to nazwać? Autocenzura nie pozwala mi tego uczynić.
ilu ludzi wysadzano dziennie w powietrze zanim weszliście?
LEWICOWIEC OD POCZĘCIA
Jak widać w Iraku nic się nie zmienia walki trwają a miała być demokracja.
Za Saddama sunni nie musieli dokonywac zamachow bombowych na szyitach. Wystarczyla pacyfikacja dzielnic szyickich w swietle prawa i przy poparciu Saddama, i wiekszosc aresztowanych szyitow znikala na zawsze.
Nie wiedziales o tym?
widać parę osób ma tutaj jakieś szczególne zamiłowanie do dyktatury (kadafi, assad, hussein, putin) zwłaszcza, jeśli używają gazu bojowego na własnym społeczeństwie
mówią, że spokój i praca - a jaruzelski im się nie podoba
pamiętam jaka dyskusja tu była w sprawie autonomii śląska i jak przeciwni jej byli ci właśnie co separatystów prorosyjskich najgoręcej popierają
rosja zatrzyma krym, ale to już koniec putina
Cyt. "Kiedy rządził Sadam mieli pracę, chleb a przede wszystkim spokój. Na ulicach nikt nie ginął."
No to tak, jak w państwach Bieruta, Hitlera, nawet Stalina. Tam tez był spokój na ulicach.
Ja tylko chcę się dowiedzieć prostej rzeczy - ile ludzi dziennie wysadzano w powietrze w Iraku zanim tam weszliście?
Dalem ci juz odpowiedz!
Jestes jak nietoperz:
nic nie widzisz,
nic nie slyszysz,
a wszystkiego sie czepiasz
I to jeszcze bardzo mlody nietoperz bo wyjatkowo niskich lotow
ludzi wtedy nie wysadzano w powietrze - traktowano ich gazem i pacyfikowano
brzmi: zero.
ignorujesz połowę odpowiedzi?
nie pierwszy i napewno nie ostatni raz
Byle sie tylko czegos czepic
Zwykłych ludzi idących sobie ulicą gazowano? Przekonałeś mnie - agresja na Irak była słuszna!