Niech pisze to tak jakby sąsiad napisał na sąsiada do sądu żeby mu zmienili zawiasy na bezwzględną.
A akurat Bauman (którego nie jestem fanem jak reszty przeintelektualizowanych pisem) przed Kolonko nic nie musi wyjaśniać.
Ja wyjaśnie: chłopaki z KBW walczyli o to żeby rezuny więcej polskich dzieci na drzewach nie wieszali i żeby wyciągnąć wiejski lud z tych zasranych czworaków.
prawicowy d.... piszący do nas z daleka :) ...... a może to Rebel2 w 2 wcieleniu :).
Pozdrawiam.
jacekx marksista chrześcijański
z SLD
Ps. Nie stać mnie emocjonalnie na inny komentarz wobec Maxa Kolonko broniącego faszystów ponoć z obszaru tzw. autentycznej światowej demokracji :) Buha, ha, ha
http://www.youtube.com/watch?v=3Wuoyr5915s
I WSZYSTKO JASNE
Od czasów Marksa wszak wiadomo, że władza zawsze służy klasie panującej. Kolonko jest jej klakierem. Postąpił więc tak jak ów klakier.
Warzecha: Wielu się jednak tłumaczy. Jednak chleb jest najskuteczniejszym środkiem przymusu. Hipokryci nazywają go wolnością.
dutkiewicz próbuje wpłynąć, zdaniem steffa to dowód na zniewolenie, władze które steff na piedestał wynosi wpływają dla zaspokojenia interesów własnych: steffa rączki składają się do oklasków
Ludzie, którzy popierają kary trzydziestu dni więzienia za takie wykroczenia jak powyższe, nie zasługują na wolny świat.
Nie odpowiem, bo nie rozumiem. Nie jestem przecież w tym systemie klasą panującą lecz wyzyskiwaną. W czym więc rzecz?
w krajach kapitalizmu państwowego klasa panująca nie przestrzega trójpodziału władzy i nie podlega społecznej kontroli
Każda z tych trzech części robi to samo: służy właścicielom środków produkcji. Rozglądnij się i sam się o tym przekonasz. Nawet ta czwarta nie robi nic innego.
w momencie gdy właścicielem środków produkcji jest partia, to partia służy tylko sobie
Przeciwnie, dba o to, by każdy miał pracę, chleb i dach na głową, co zwisa prywatnym właścicielom środków produkcji, bo zwierzęca natura każe im troszczyć się wyłącznie o swoje konta.
twoja naiwność w przyszłości będzie przysłowiowa
spotkania z Korwinem??