podstawą sukcesu "Gościa Niedzielnego" jest współpraca ze znaczącymi instytucjami - z Kosciołem Katolickim oraz organizacjami katolickimi, dlatego pomimo spadkowych tendencji demograficznych, sprzedaż tygodnika w ujęciu rocznym stale rośnie lub utrzymuje się na podobnym poziomie, nie tak jak w przypadku pozostałych komercyjnych tygodników, których sprzedaż rośnie tylko po pojawieniu się ich na rynku lub wyjawieniu jakichś afer albo innych sensacji, a w pozostałych okresach spada
podstawą sukcesu dla jakiejkolwiek gazety czy tygodnika o orientacji ogólnie lewicowej - umowy o współpracy ze związkami zawodowymi, organizacjami młodzieżowymi, hobbystycznymi, spółkami samorządowymi gdzie rządzą ludzie przychylni takim ideom i innymi - a sukces będzie podobny. Byle nie stawiań na sam "wolny" rynek. Nie wkłada się wszystkich jaj do jednego koszyka i tą organizacyjną lekcję musi lewica odrobić
To że Gość Niedzielny jest związany z Kościołem było już tu pisane 100 razy ani razu nikt nie napisał z kim jest związana Gazeta.
Bo Laskowski to na meczu Brazylia - Kolumbia, który właśnie trwa, to powiedział, że:
"Z Hulkiem się musiało skończyć w taki a nie innym sposób: odbił się od ściany".
Hulk jest duży, silny, barczysty. Kupa mięśni. Laskowski naigrywa się z mięśniaków???
Czy będzie odkrywczym powiedzenie, że red. Michnik, Dyrektor W. Rapaczyński i jakaś część dziennikarzy typu Blumsztajn są Żydami z etnosu ? Nie będzie, podobnie jak nieodkrywcze jest stwierdzenie, że Gość Niedzielny jest związany z Kościołem.
Tyle, że GW to Gazeta, a mieliśmy pisać o tygodnikach. Bardzo ciekawa, bo nieznana, może być historia firmy Axel Springer. Nie wiem, co może ona mieć wspólnego z Hitlerem albo z Żydami, ale urosła bardzo i to szybko zaraz po II wojnie światowej. Notabene, właściciel jednego z polskich tygodników. Co Cud 2 sądzi o Axel Springer, czy ma związki z obecnym rządem lub służbami niemieckimi ? Albo z kim innym jest związana ?
Strach się bać, co urodzi się w głowie redaktora Sz.
Też mnie to ciekawi. Tym bardziej, że ludzie mówią, iż Bóg zesłał z nieba Messiego, żeby pogonił brukselską nierządnicę.