Jak Putler przejął Krym bez jednego wystrzału, to dopiero było ludobójstwo.
Terroryści ze wschodniej Ukrainy zestrzelili samolot. Zginęło 295 osób, w tym 80 dzieci. Pewnie chcieli zestrzelić "faszystę" z Zachodniej Ukrainy.
http://fakty.interia.pl/swiat/news-sbu-publikuje-dowod-separatysci-przyznaja-sie-ze-zestrzelili,nId,1470389#iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=30139&iwa_block=newsOfTheDay
Wskazała w ten sposób sprawcę tej zbrodni. Oczywiście na osiągnięciu tego celu z całą pewnością nie zależało separatystom. Nie oni więc nimi byli. Zależeć mogło na tym tylko Kijowowi. Tam też niewątpliwie znajdują się jej inspiratorzy. Amen.
że ci wszyscy ludzie by żyli, gdyby nie banderowski przewrót...
na cywilne loty nad strefą wojny powinien stanąć przed sądem.
Jak Putina nienawidzę, to jest jeszcze coś takiego jak ataki pod fałszywą flagą... Skąd już teraz wiesz, że nie zrobili tego Ukraińcy, żeby zrzucić winę na "terrorystów" prorosyjskich?
Wersja o sprawstwie separatystów obowiązywała wczoraj, o czym miała świadczyć ich rzekoma rozmowa. Dziś obowiązuje już inna - samolot zdjęto strzałem z Rosji. Ja uprzedzę już wersję jutrzejszą - guzik osobiście wcisnął Putin.
nad tymi obydwoma koszmarami.
wyskorbała Wołodię ...
.
"Zupełnie ignorowaliśmy fakty". Dziennikarka Russia Today nie chce dłużej kłamać. Odchodzi
- Odeszłam dziś z RT. Szanuję mój zespół, ale nie chcę kłamać - napisała na Twitterze Sara Firth. To jej reakcja na sposób relacjonowania przez RT katastrofy malezyjskiego samolotu. To już kolejna dziennikarka, która zrezygnowała z pracy dla międzynarodowej telewizji finansowanej przez Kreml.
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,16347176,Dziennikarka_Russia_Today_nie_chce_dluzej_klamac_.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_TokFm
http://wpolityce.pl/swiat/205281-zbrodnia-na-ukrainie-separatysci-prorosyjscy-zameczyli-dwoch-duchownych-i-dwoch-wiernych-baptystow
Jak widać Izrael może już bezkarnie pacyfikować nieposłuszne getta.
To majdanowskie wojsko stracilo samolot. Takie nagrania można bardzo łatwo sfabrykować i puścić w swiat. sadze, że wielu z nas na tym portalu potrafiłoby zrobić lepsze "rozmowy".
Sprawą powinna komisja międzynarodowa w skład której powinna wchodzić również Rosja. Uprzejmie przypominam, że is fecit cui prodest ( uczynił ten, komu to przyniosło korzyść) a wiec wśród podejrzanych jest również rząd z Kijowa. Na terenie, które w mediach określa sie jako zajęte przez powstańców, operują oddziały rządu kijowskiego które również mogły świadomie zestrzelić samolot. To jest bardzo na rękę rządowi kijowskiemu który pokazał, że dla niego życie ludzkie nie ma wielkiego znaczenia. Żołnierze rządu kijowskiego walczą z powstańcami atakując ludność cywilną żeby wywołać bunt przeciwko powstańcom.
W sowieckiej Rusi, III Rzeszy i Wielkiej Polsce Katolickiej aborcja była/będzie surowo zakazana. Dorobimy się i my kolejnych putlerów, tusków, kaczyńskich i sumików.
który leciał z Amsterdamu na autopilocie ...
napisz lepiej o tym, jak to północnokoreańska TV kłamała o mundialu.:)))
a drudzy w putin's denial. Na jednych i drugich leję sikiem prostym.
co taka skromna baza źródłowa? Przecież jest tego więcej: gazeta.pl, niezalezna.pl, tvn24.pl...
eksponowane okładki The Sun, Daily Mirror etc. z pełnymi oburzenia tytułami o tragedii malezyjskiego samolotu. Te same czasopisma, Wybiórcza i POlityka jeszcze niedawno wyzywały od najgorszych szmat, w związku z nielegalnymi podsłuchami i włamaniami do kont e-mailowych. Święty Kali, módl się za nami.
Daj spokój, szkoda twojej fatygi. Zauważ, że lemingi są już tak wytresowane, że potrafią interpretować każdą sytuację "po linii i na bazie" jeszcze zanim usłyszą oficjalną wersję propagandową. Ledwo usłyszeli, że spadł samolot i od razu wiedzieli, że "to Putin". A ty o jakimś śledztwie...
wy tu pierdu pierdu kto zestrzelił samolot nad ukrainą.
a tu kolejna radosna wiadomość, że żydzi robią porządek w sąsiednich obejściach.
Bolesław Piecha wytłumaczy ci jak restrykcyjnie to działało.
i nordyk jak Ławrow.
Lewica.pl jak dotąd nie zauważyła zestrzelania samolotu pasażerskiego. Znowu redaktor Gursztyn będzie dowcipkował w programie "Ja panu nie przerywałem". ;)
Konkretniej w stalinowskiej (1936-1955).
Teren wokół katastrofy niezabezpieczony, komisja nie może spokojnie pracować, bo separatysty stoją z karabinami, ciała gdzieś są wywożone, nie wiadomo gdzie są czarne skrzynki. Będzie "śledztwo" po rosyjsku?
Jak podasz przykład to stawiam ci to, co lubisz najbardziej, czyli flaszkę. A nawet dwie - będziesz mógł się napić ze szczupakiem, który wierzy, że w ZSRR nie przeprowadzano aborcji.
(dla nielotów: zwyczajowe określenie Benka 777) zginęło 80 transgenderowców to miałbyś newsa jak w banku. Osiemdziesięcioro holenderskich i malezyjskich dzieci to jednak nie to samo.
nasz ekspert od problematyki północnokoreańskiej, zaraz zacznie nas przekonywać, że tych ludzi zamordował Putin "tak jak naszego Prezydenta w Smoleńsku".
co oznacza 4 flaszki ...
Ja znam wersję, że morderstwo pasażerów samolotu to była "hucpa" Barcka Obamy wspólnie z Jaceniukiem i Poroszenko. Ta wersja jest obecnie trendy-lewicowa.
Bolo nie przypadkowo przywołał północnokoreańską TV. Wielu lewicowców wierzy w to, że Korea Północna to raj na ziemi, a wszystko co złe się mówi o tym kraju to wymysł zachodniej imperialistycznej propagandy. A że nie można swobodnie podróżować po tym kraju i słit-focie zrobione w tym kraju musi zatwierdzić cenzura? To konieczna ochrona przed imperialistycznym zagrożeniem.
wiedza o reżimie Kimów nie jest pełna bez znajomości faktu podawania przez tamtejszą TV wiadomości o triumfie Korei Płn. na mundialu. Jak trzeba, Sum Le Ming prześle odpowiednie linki.
umiejętności erystycznych Sum Le Minga: imputowanie adwersarzom alkoholizmu i "upadku na główkę podczas chrztu". Skromny? Może i skromny, ale jaki zabawny! No, przynajmniej dla Pawełka.
A przede wszystkim pytanie: komu mogło zleżeć na tej zbrodni, bo zawsze je się stawia w takiej sytuacji. Zachód nawet nie próbuje wskazać motywów separatystów. Zachód wraz z Kijowem po prostu twierdzi, że to oni i basta. I ten tupet moim zdaniem wystarczy, by twierdzić, że sprawcą tej zbrodni jest właśnie Kijów, bo tylko non miał interes w awanturze, jaka się wokół niej rozwija. .
Błogosławiony Chazan ma w temacie większą wiedzę. W końcu doktoryzował się z wyników swoich skrobanek.
A co do historii to Miś podał ci na tacy wiedzę podstawową.
swoich wygibasów na temat niedokonywania aborcji w PRL i ZSRR.
A skoro szanujesz źródła wiedzy Misia B. to łyknij także i z tego: http://herstoria.blox.pl/2011/06/Aborcja-w-ZSRR.html
0,5 miliona aborcji w samym 1940 r.
by się na tym forum znalazło. Boluchna akurat do tego grona się nie zalicza.
wypominał Zyniowi "pisanie "po ciężkim kielichu". Uszanujmy jego prywatnośc i pozwólmy przeżywać mu "Dzień świstaka" takim, jakim go zapamiętał.
Nic nie widzi,
nic nie slyszy
a wszystkiego sie czepia
Pozostaje mieć nadzieję, że w przeciwieństwie do Zyzia i Bubla Sum Le Ming nie zrejteruje i będzie nam wciąż dostarczał rozrywki.
..."historią pewnego zmanipulowanego zdjęcia". Ot, separatysta trzyma na zdjęcia miśka - małpkę z rozbitego samolotu. Rzekomo zdjęcie zostało zmanipulowane, bo miało sugerować, że separatysta grabi ciała ofiar, podczas gdy w rzeczywistości ów przeżegnał się pokazując dziennikarzom, że zginęli cywile, w tym małe dziecko.
Skąd się wzięło w lewackich głowach przekonanie, że zdjęcie miało służyć manipulacji? Tego nie wiadomo.
Nie zauważyłem, żeby ktokolwiek z moich lewicowych znajomych tym żył. A więc teraz, niczym jakiś narodowiec, pogardliwie określasz swoich rozmówców epitetem 'lewacy'. Jakże daleką drogę przeszedł były członek redakcji lewica.pl....
To wszystko przez oglądanie rozmów red. Szumlewicza z red. Gursztynem.
że ten ideowy pobratymca ungerna pokazuje prawdziwą twarz, nie?
Epitet "lewak" został przeze mnie użyty w znaczeniu: lewus, nie zna się, plecie farmazony.
Nie ma to jak wiedza z "ynterneta".
Jak bowiem powszechnie wiadomo, w Sajuzie aborcja była czołowym problemem. A ja głupi myślałem, że to raczej stalinowski terror.
Dryfować trzeba umieć, drogi szczerszeniu.
Osobliwe rozumienie słowa 'lewak'. A tego programu przecież nie musisz oglądać. Ja tego nie robię. No, chyba, że tak mocno kibicujesz Gursztynowi. Tak mocno jak kibicowałeś Zychowiczowi?