jest działaniem w interesie oligarchów!
LEWICA ANTYTOTALITARNA
za dobrą dawkę codziennego humoru z rana :)))
oligarchiczno-banderowska nasila represje wobec KPU, wniosek o delegalizację, rozwiązanie frakcji parlamentarnej, niszczenie pomników Lenina, ataki banderowskich terrorystów na biura KPU.
Walkę DRL i ŁRL poparła afgańska lewica socjalistyczna z WPA, jej moskiewskie biuro zagraniczne
DZIENNIKA TRYBUNA, masa ciekawych informacji na temat powstania donbaskiego, sił bojowników
dzienniktrybuna.pl/ofiary-wojny/
W mediach zawsze slyszalem , że powstańcy z Donbasu przegrywają a tu dzisiaj dowiedziałem się, że jest ciezka sytuacja odciętych na poludniu Donbasu 3-5 tys. ukrów. Mysle, żę trzeba to przemnozyc razy 3-5 (oczywiście na minus) i wtedy wyjdzie nam faktyczna sytuacja odciętych wojsk majdanowskim. Słuchając to sądziłem ze mam omamy słuchowe bo było to tak niewiarygodne. I chyba prowadzący program nie był zadowolony z takiej oceny eksperta od spraw wojskowych. Sadze, że myslal ze usłyszy cos innego.
On zawsze największego swego wroga znajdował w komunistach. Miejmy nadzieję, że Ukraińcy właśnie z tych powodów nie pozwolą ich zniszczyć.
"Doniecka Republika Ludowa", "stolica DRL" i inne fikcyjne twory pojawiają się w tym newsie.
To ja z okazji 30-lecia filmu "Akademia Pana Kleksa" (łezka się w oku kręci) zaśpiewam tak:
"Na wyspach Bergamutach
Podobno jest kot w butach
Widziano także osła
Którego mrówka niosła
Jest kura samograjka
Znosząca złote jajka
Na dębach rosną jabłka
W gronostajowych czapkach
Jest i wieloryb stary
Co nosi okulary
Uczone są łososie
W pomidorowym sosie