Dopóki strzelali do cywilów wszystko było dobrze, a jak dostali odpowiedź powstańców wieją, aż się kurzy.
Moja zona jest w tej chwili w Moskwie i ogląda tamtejsza telewizję. Z ciekawości zaczęła liczyć ile tych batalionów się poddało. Przez tydzień, wg niej i oczywiście propagandy rosyjskie poddało się chyba z pól miliona żołnierzy.
A z drugiej strony, rosyjskim matkom i zonom które szukają swych mężów i dzieci szykanuje się i wyzywa od piątej kolumny.
Gdyby banderowskiej juncie tak dobrze szło w walce w polu jak w obalaniu pomników Lenina i ostrzale artyleryjskim miast, to już dawno "Herojam Slawa!" grałyby zegary Kremla.
-a twoja Żona to w tej Moskwie czasem nie w ramach takiej piątej kolumny? He,he- bo "TV Rosja 24",jest w Polsce dostepna przez satelitę bez problemu.Niestety teraz media informacyjne to propaganda,a u Nas przede wszystkim.
Niech się nasi socjal-zdrajcy uczą od lewicy słowackiej i czeskiej. Ale im imponuje Donek (ojciec Józefa Bąka) - niemiecki kamerdyner. Podejrzewam że także mocno ich korumpuje.
http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/slowacja-przeciw-nowym-antyrosyjskim-sankcjom#
Żona kwaka, z tego co pamiętam, jest Rosjanką.
codziennie zdobywają Donieck albo Ługańsk, likwidują 1000 terrorystów, morale jest świetne
W połowie. 20 lat temu wybrała kim chce być, mimo propozycji darmowych studiów w Rosji dla przyszłych dzieci i coroczne wakacje nad Morzem Czarnym.
O mentalności rosyjskiej świadczy np. taka historia: moja teściowa będą 20 letnią dziewczyna zapytała kiedyś swego ojca (dobrego ponoć człowieka, mimo że był komunistą) tato dlaczego nie mogę kupić rajstop. Ojciec odpowiedział: co tam rajstopy, my wybudowaliśmy następną kopalnię, hutę.
Rosja nigdy nie dbała o swych obywateli. Karmi ich tylko złudna wielkością, podpierana takimi działaniami jak na Ukrainie, wcześniej w Gruzji.
Rosja mówi swym obywatelom: co z tego, że jesteście biedni, ważne że inni się nas boją.
Mam nadzieję, że powstańcy zdobędą szybko Odessę żeby wymierzyć sprawiedliwość ukraińskim rezunom za spalenie ok. 100 osób. Bić rezunów.
.... zaraz rzuca sie na Kwaka
Brawo, to nowy numer - 100
Bylo 3, 000, bylo 38, 46 i pomiedzy.
A tak serio to skad wiadomo ze wogole kogokolwiek spalono
To ze jakis promoskiewski Pawian zamiescil jakies zdjecia nie jest jeszcze zadnym dowodem
Zbrodniarze z Odessy muszą zostać osądzeni. Szkoda Krzysztofie, że SLD wlecze się w ogonie NATO.