dziwił mnie brak komentarzy o woli ludu, o chwalebnym braku szacunku dla prawa międzynarodowego... sorry putin nie napadł turcji, psy putina relax i spokój :)
Czasami wrażenie, że na tym portalu nikogo nie interesuje nic oprócz Putina, Noworosji i problemów rządu w Kijowie.
Wcale nie stalinowskiego ZSRR, choć ci co-nieco zapożyczyli. Dziś Turcja R.Erdogana to kraj konserwatywny soft-islamsko z zachodnim modelem kapitalizmu. Dodatkowo sponsorują terroryzm, bo boją się Kurdów. Ankara silnie realizuje interes narodowy kosztem tysięcy ofiar swojej polityki w Syrii i ostatnio Iraku. Putin bardziej szanuje życie swoich sąsiadów, niż Erdogan, bo jest wychowany w tradycji bizantyjskiej.
Zapytaj Fartka
czy w takim razie jesteś cały czas przygotowany na obronę przed rzymskimi kohortami? :)
Kohort rzymskich już dawno nie ma. Ale rzymski herb - orzeł przypomina mi orła amerykańskiego. Jedyną instytucją cesarstwa zachodniorzymskiego która przetrwała jest Kościół katolicki, choć ten Franciszka jest już znacznie inny jak jego dwóch poprzedników - sojuszników lichwy. Tam też trwa walka z lichwą.
nie wierzę, że go przeczytałem
"Orzel amerykanski" to tzw "Bald eagle" ktory w dalszym pod scisla ochrona ciagu zyje na wolnosci
http://en.wikipedia.org/wiki/Bald_eagle
Tak, bardzo się wzruszyłem, ale czemu nie dali w herbie Indianina?