Chociaż źle, że do takich spraw (mam na myśli likwidację miejsc zatrudnienia - celowo nie piszę o tej konkretnej kopalni czy innym zakładzie pracy) dochodzi ale tym bardziej trzeba o nich informować. Konsekwentnie.
Niestety ostatnie słowa p. Ziętka to obietnice bez pokrycia. Nie w Polsce.
Nietrudno znaleźć w internecie informacje, że mieszkańcy Sosnowca ratunek widzą już tylko w akcesji do Federacji Rosyjskiej.
A już myślałem, że ten kraj zamieszkują tylko geje, lesbijki, nielegalni emigranci, cyganie oraz ofiraty Polskiej: ksenofobi, rasizmu i antysemityzmu.
A tu popatrz: są i górnicy.
Czy Tu czyjesz sie "pedałów"? Cholera ale ludzie o prawicowym światopoglądzie mają obsesje. Jak nie komuchy to "pedaly" czy imne "nieroby" co to roboty nie mają, Jego Wysokość JKM naprawi Ojczyzne i górnikom prace da na umowę zlecenie
Jego Wysokość JKM naprawi Ojczyzne i górnikom prace da....
... aby sami mogli na siebie zarobić.
Nie będzie bredni o globalnym ociepleniu nie będzie zwolnień w górnictwie.
A z doniesień wynika że wszystkie związki mówią w tej sprawie jednym głosem. Pracownicy nie poddadzą się bez walki. Oczywiście muszą uważać na "rozbijaczy" jak 35 lat temu.
musi nadrobić zaniedbania:
http://wyborcza.pl/1,75248,16655100,Pracownicy_Biedronek_szykuja_sie_do_protestu__Za_duzo.html
takie protesty są nieodpowiedzialne!
LEWICA ANTYTOTALITARNA
Kolejne wywiady na kolanach przeprowadziły z tym osobnikiem Wprostak (to mnie nie dziwi) i Od Rzeczy (zaraz, kto to mówił o "prosocjalnym" PIS?). Gościu niedługo zostanie uznany za wzorzec z Sevres.
Gayetsky z ....
" Mgławicy Psów Gończych" zobacz np:
od 1 maja 2004 wchodził (Balcerowicz) z urzędu w skład Rady Ogólnej Europejskiego Banku Centralnego.
W czerwcu 2008 został przewodniczącym rady nadzorczej europejskiego think tanku Bruegel. W październiku tego samego roku został wiceprezydentem International Atlantic Economic Society[11] oraz członkiem grupy roboczej Unii Europejskiej mającej szukać sposobów wyjścia z kryzysu ekonomicznego[12].
http://pl.wikipedia.org/wiki/Leszek_Balcerowicz
autor: Rebel2, data nadania: 2014-09-10 02:10:43, suma postów tego autora: 1960
...wszyscy znajdą u nas zatrudnienie. Oczywiście będą się musieli przebranżowić, przekwalifikować, zapłacimy za to, ale nikogo nie zostawimy samego na placu boju. A w sytuacji, jaka jest na rynku pracy w Polsce, chyba to jest najważniejsze" – powiedział Roman Łój.
Kopalnia Kazimierz-Juliusz zatrudnia ponad 1000 osób. Na dobę wydobywa ok. 1200 ton węgla. "Nie możemy dalej prowadzić eksploatacji w takim wymiarze w kopalni, która ma 5 szybów, 3 poziomy eksploatacyjne, bo to najdroższy węgiel może nawet nie w Europie, a na świecie. Te 1200 ton na Murcki Staszic czy Wesoła może zrobić jedna załoga, na jednej zmianie, na jednej ścianie.
http://biznes.onet.pl/khw-wszyscy-pracownicy-kazimierza-juliusza-beda-mi,18512,5656820,1,news-detal
Wystarczyłyby 2 plutony ZOMO!
Co do Sumcia, to niech idzie opłakiwać Yaruzela na miejsce pochówku proszków tego ostatniego.
Wielka Brytania lat 80 pod rządami Margaret Thatcher (oblubienica Janusza KURWINA Mikke he he he), kraj wstrząsają strajki górników. "Wśród osób poszkodowanych w 1984 roku większość stanowili górnicy. Zamykano i sprzedawano kopalnie, tym samym pozbawiając ludzi podstawowego źródła dochodu. Wielu protestujących przeciwko polityce rządu Thatcher było brutalnie represjonowanych i umieszczanych w więzieniach." Całość http://trzyczesciowygarnitur.blogspot.com/2013/02/lesbijki-i-geje-wspieraja-gornikow.html
Chciałbym, widzieć twoja minę...
Litości nie mam wiec masakruje dalej...
http://wladzarobotnicza.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3142:strajk-brytjskich-gornikow-i-spoeczno-lgbt-solidarno-wykuta-w-walce&catid=41:wiat&Itemid=57
To właśnie (krypto?)prawicowe, ci wszyscy frustraci co głosują na K(napę).N.P., fetyszyzują "żołnierzy" wyklętych nie pamiętając o tych co odbudowali kraj po wojnie... Macie pretensje do feministek, LGBT że zajmują się duperelami, a mam pytanie ile fan club IPN/PiS zablokował eksmisji???
kto to jest Gadomski?
Bla bla bla
pierdu pierdu pierdu
to bylo 30 lat temu w UK
Przeczytales ze nikt nie zostanie na lodzie pod warunkiem ze sie za darmo przekwalifikuje
Czyzby to byl problem?
i co, znalazł jakiś sposób na wyjście UE z kryzysu? :D
KTO?????
Spij dalej
w tym tempie postępu demencji za tydzień spyta, kto to jest Rebel.
podczas swojej kadencji pozbawiła miejsc pracy 100000 górników. Ile etatów zostało do całkowitej likwidacji górnictwa w Polsce?
Najwyrazniej Gadomski nalezy do twojego ale napewno nie do mojego kregu znajomych
nie wiesz również, kto zacz Hitler, Einstein, Chaplin czy Niemen, ponieważ to nie twoi znajomi. Można i tak.
a komu po co kopalnie jako miejsca pracy, za pare lat będą zupełnie zautomatyzowane tak czy siak (przez... roboty, hehe)
twoja logika jest jak twoje klapanie paszczeka - BEZSENSOWNE
Historia wróci jako farsa?
Rebelku - widzę, że dostałeś w miękkie podbrzusze, skoro nie masz nic merytorycznego do powiedzenia. A wystarczało napisać, iż nie zgadzasz się z linią Wybiórczej, Wprostaka, Korwina i Ziemkiewicza.
Jak mozna merytorycznie odpowidziec na stek bzdur.
Najlepiej machnac teka bi odwersarz jest zbyt prywitywny i itak nie zrozumie
i na pewno z niej skorzystam.
Nareszcie posluchales mojej rady
BRAWO!
mój prymitywny i nic nie rozumiejący adwersarzu.
"Zdaję sobie sprawę, że niektórzy mogą być niezadowoleni z obecnej sytuacji, ale wyrok na tę kopalnię wydał nie zarząd holdingu, tylko historia. Tam się skończyło złoże, w tej chwili miesięcznie dopłacamy do działalności operacyjnej 2-3 mln zł i w sytuacji, gdzie jeszcze większość środków zajmują komornicy, musimy szukać rozwiązań, które przede wszystkim będą miały na uwadze to, co najcenniejsze w każdej firmie, czyli załogę. Tej załodze gwarantujemy przejście do pracy w innych kopalniach holdingu, gdzie na pewno nie będą mieli żadnych problemów z wynagrodzeniami" – zaznaczył Roman Łój.
Kopalnia Kazimierz-Juliusz zatrudnia ponad 1000 osób. Na dobę wydobywa ok. 1200 ton węgla. "Nie możemy dalej prowadzić eksploatacji w takim wymiarze w kopalni, która ma 5 szybów, 3 poziomy eksploatacyjne, bo to najdroższy węgiel może nawet nie w Europie, a na świecie. Te 1200 ton na Murcki Staszic czy Wesoła może zrobić jedna załoga, na jednej zmianie, na jednej ścianie.
http://biznes.onet.pl/khw-wszyscy-pracownicy-kazimierza-juliusza-beda-mi,18512,5656820,1,news-detal
Napisz jeszcze coś o warchołach oraz roszczeniowej hołocie i nie zapomnij dodać, że od Putlera kupujemy najlepszy karbon na świecie. Wprawdzie ma jakość psiego łajna, ale rachunek ekonomiczny - rzecz święta.