jest pełny talerz, dach nad głową a także odzież i buty na zimę ......
Pozdrawiam.
jacekx marksista chrześcijański
z SLD
Ps. Czy nie czas na bony żywnościowe, bony ubraniowe i mieszkania socjalne dla najbiedniejszych w RP ?
Myślę, że na takie działania powinna być stworzona rezerwa w budżecie i to na cito w najbliższych latach ...... nawet w najbliższym budżecie
a nie na wydatki około 40 mld na zbrojenia.
(którzy, no wyobraźcie sobie, nie potrafią nawet zarobić na dekoder Polsatu!) odwracają uwagę od zbrodni Putlera!
SFORA NARODU
Bez pacy dla każdego nigdy z tych poniżających praktyk się nie wydobędziemy. A tej, przy zachowaniu dominacji prywatnej własności, każdemu nie zapewnimy. Lamentowanie zatem z tego powodu jest niczym innym jak laniem krodylich łez.
Dodatkowe 3 miliony taniej siły roboczej, he he.
POLAK KAPITALISTA
Lepiej siedzieć na bezrobociu, niż w łagrze.
POLAK LEWICOWOWOLNOŚCIOWY
Trzeba było się uczyć.
POLAK MŁODY, WYKSZTAŁCONY, Z DUŻEGO MIASTA
PRAWDZIWY BOLAK
Wiem że musisz godnie reprezentowac poziom prawicowej paranoi po odejściu ABCD vel Wotan vel Porta Nigra vel C^$# wie co jeszcze ale napisz o co Ci chodziło serio bo naprawdę napisałeś tak abstrakcyjny i "ironiczny" komentarz że rozumiesz chyba go tylko Ty i Twoje rozdwojone jestestwo.
Adresat wpisu wie, o co kaman :)
plebs nie poznał się na wysmakowanej ironii luminarza prawicowej paranoi... :D
Istnieje też druga możliwość - to nie miała być ironia. Wszyscy wiemy, że p. Narodu - wierny funkcjonariusz aparatu III RP - uważa, że to biedni, poprzez swoją niezaradność, są winni swemu ubóstwu. Z niejasnych powodów postanowił widocznie zamanifestować te poglądy kolejny raz.
A w tej sekcie skrajne ubóstwo owieczek to cnota. Informacja powinna brzmieć - aż 2/3 społeczeństwa katolandu nie żyje jeszcze w skrajnej biedzie i tym problemem rządzący katoprawacy powinni się bezzwłocznie zająć. Choć trzeba im przyznać, próbują z całych sił.
I jeszcze Cię boluchna od plebsu wyzwał ...
nieposiadanie dekodera Polsatu.
Ktoś sprowadzi nieboraka na Ziemię?
wpisu wybitnego reprezentanta prawicowej paranoi się ujawni i wyjawi, co tenże miał na myśli?
którego to Narodu jest Sumieniem ten dziwny samozwańczy osobnik ? Jeszcze go nie odwołali z tego stanowiska? pewnie to ostatni z nieznanego jeszcze naukowcom plemienia ? Mam nadzieję że "ten sumień" nie uważa się za przedstawiciela Polaków, bo jeśli tak ,to niech się sam odwoła i wstydu sobie oszczędzi jako "podróbka"bez certyfikatu .
adresat wpisu się nie ujawnił. Prawdziwa jest więc niestety diagnoza, zgodnie z którą komentarze SN rozumie tylko on sam i jego rozdwojone jestestwo...
Mylisz się. Sumienie Narodu nie oznacza "sumienia narodu". To po prostu imię i nazwisko. Wiem, że to - mówiąc eufemistycznie - dość oryginalne. Ale przecież w innym wypadku nie ganiłby innych za "anonimowość". ;)
"Żyrinowski jest hecarzem, człowiekiem, który się wyżywa w straszliwych radykalizmach słownych o treści zabawowej, niepoważnej. Branie pod uwagę tego, co mówi, to pomylenie form przekazu: ktoś mówi żartem, jest licencjonowanym błaznem, a traktuje się go w Polsce poważnie i odpowiada urzędowo na jego błazeństwa. On występuje w mediach jako taki zabawowy przerywnik".
No i wszystko się zgadza - ciągnie błazna do błazna. Parafrazując stare powiedzenie, wart pajac pajaca.
Niestety bieda dotyka nie tylko "sieroty po komunie" ale o zgrozo dzieci i młodzież co to PRL znają z IPN... My starsi mamy porównanie i osąd a nastolatki kult Żołnierzy Wyklętych... Mam nadzieje że bunt (sterowany przez Kościół i prawicę) minie wraz wiekiem, kiedy będą podejmować pierwszą prace.
Ale jak to, druga japonia, zielona wyspa, orzeł może?
Tylko zaraz: przecież z sałatą i majątkiem w ogóle jest jak w fizyce: nic nie ginie i nic nie powstaje z niczego. A zatem dostosowujemy się do trendów światowych - ktoś biednieje, aby bogacił się ktoś, to są zwyczajne dzieje.. Czyli tym razem Shakespeare (?) górą. I hańba dla wszystkich nierządów od 25, 70 i 95 lat.
jest ostatnio wyjątkowo aktywny. I nawet przypomniał sobie kim jest Zyrinowski!
Oj, będzie mu się ten Żyrinowski śnił po nocach :)
ciebie i siebie też miałem na myśli, więc może nie tańcz tak radośnie
tym bardziej że teraz pasożytujesz na moim poście i wycierasz sobie usta jednym z niego słowem co ci się akurat spodobało
to było tylko kilka dni nieobecności. A już się martwiłem, że prawicowy paranoik nie będzie już dostarczał nam rozrywki...
Jeśli tak, to czy może mi wyjaśnić, czemu według jednego błazna ma mi się śnić jakiś inny?
dostał kosza.
boluchna, naprawdę tak mocno odpłynąłeś? :)
który rozumie tylko jego autor...
chwili kryzysu ?
Tak by ubodzy mogli go przetrwać ten kryzys.
Chodzi mi o to by wymusić na władzach minimum opieki socjalnej dla ubogich:
Czy nie czas na bony żywnościowe, bony ubraniowe i mieszkania socjalne dla najbiedniejszych w RP ?
Myślę, że na takie działania powinna być stworzona rezerwa w budżecie i to na cito w najbliższych latach ...... nawet w najbliższym budżecie
a nie na wydatki około 40 mld na zbrojenia.
Co jest złego steff w bonach żywnościowych, bonach ubraniowych i mieszkania socjalnych dla najbiedniejszych w RP?
Określam to, jako potrzebę chwili i tego powinniśmy żądać od ludzi trzymających władzę w RP - niech zorganizują kasę i system takiej pomocy w RP w czasie kryzysu, który się będzie się zapewne jeszcze pogłębiał.
To lepiej pierdzieć w stołki komputerów komentując durnie artykuły ..... steff jak i bolki a także inni ultra lewicowcy na lewica.pl .
jacekx marksista chrześcijański
z SLD
Ps. Chcesz czekać steff na rewolucję o ona jak przyjdzie to za circa 100 lat ...... a do tego czasu nieco ubogich ubędzie głównie w niebyt ...... :(