nie mają żadnych wątpliwości co do tortur : są opłacalne i dobre, bo to MY torturujemy... Busz jak wszyscy prezydenci przysięgał na Biblię że będzie strażnikiem praworządności. Młody B. pewnie nawet nie kumał o co chodzi bo marycha działała i mózg mu nie funkcjonuje od dawna.
Zachodnie prawa człowieka w praktyce, uzasadnione teoretycznie.
Talibowie wlasnie zamordowali ok 140 pakistanskich dzieci
Jakie metody powinni stosowac sledczy wobec zlapanych Talibow aby uzyskac informacje prowadzace do zlikwidowania organizatorow tej masakry:
1. Prosic, nawet na kolanach
2. Po amerykansku - mocniejsze metody przesluchiwan(np podtapianie)
3. Pelny zakres tortur (np wyrywanie paznokci)
Pytasz jakie metody powinni po tej tragedii stosować. Otóż żadne z tych, które wymieniłeś. Natomiast na pewno powinni dochowywać większej wierności systemowi wartości, który uznaje większość narodu. Wynika z tego, że nie powinni klęczeć przed zachodnim.
Tylko największe demokratyczne mocarstwo może nas uratować przed agresją Putlera!
LEWICA ANTYTOTALITARNA
nawet prawicowy Amerykanin jakim jesteś chyba już Chenneya nie znosi (bez względu na poglądu, czy lewicowe czy prawicowe), bo chyba go wszyscy już u was nie znoszą. Nie ma co bronić tego gościa. Masz tam Rona P. i chyba on wśród waszej prawicy jest lubiany, prawda?
Masz racje, powinni podziekowc Talibom za wskazanie im wlasciwej drogi
A gdyby tak "Banderowcy" dokonali egzekucji 140 uczni donieckiej szkoly tez mialbys identyczne rady?
Roznica miedzy nami jest taka ,ze dla ciebie najwazniejsze jest kto mowi a dla mnie co mowi
Wg najnowszych sondazy 52% Amerykanow akceptuje metody przesluchan o ktorych mowil Dick Cheney, a 45% zgadza sie na stosowanie ich w przyszlosci
"Talibowie wlasnie zamordowali ok 140 pakistanskich dzieci"
Ci sami których tworzenie wsparło USA? To Ci sami Talibowie?
No to bardzo dużo (chociaż może dlatego, że wasze media nakręcały atmosferę strachu przez tym całym "terroryzmem"). Jest ten sondaż w internecie czy tylko w gazecie jakiejś?
A co do różnicy, że ważne jest dla mnie kto mówi, a nie co to nieprawda (chyba nie sądzisz, że ja mógłbym poprzeć kogoś takiego jak R. Paul, ale np. jego wypowiedzi o tzw. misjach zagranicznych mi się podobały i chyba wielu u was też, przecież jakby on był kandydatem, a nie beznadziejny Rommney to by pewnie wygrał z Obamą, który zawiódł większość swoich wyborców), bo wypowiedzi Chenneya na całkiem inne tematy (krajowe u was) niż tortury też mi się nie podobały.
Czyli wg ciebie to jakby Amerykanie zamordowali te dzieci?
Banderowcy w Doniecku nie byliby u siebie. Moja ocena wynika stąd, że każdy naród ma prawo żyć wedle swego systemu wartości i że inny nie powinien narzucać mu swego.