skoro nie jadą na Ukrainę lecz do ludowych republik ługańskiej i donieckiej? Czy te władze potrafiłyby rzeczowa na to pytanie odpowiedzieć? Wątpię. Dlatego niestety ta tragedia wciąż trwa.
Humanitarne są bombardowania dzielnic mieszkalnych i minowanie dróg!
LEWICA ANTYTOTALITARNA
"Telewizja Rossija-24 poinformowała, że do obwodu donieckiego i ługańskiego jedzie prawie półtora tysiąca ton pomocy humanitarnej: artykułów pierwszej potrzeby, lekarstw, żywności i świątecznych prezentów dla dzieci."
oczywiście nie wioza zupełnie nic innego, pewnie dlatego nie pozwalaja by konwoej podlegały jakiejkolwiek kontroli.
Ludzie zdychają i Rosjanie chcą jak najszybciej dostarczyć im żarcie. Tymczasem - jak doświadczenie poucza - ukraińskie kontrole nie pozwalałyby na to co najmniej przez kilka tygodni. Chciałbyś tego Pracodawco, prawda? Czy na tym polega twój humanitaryzm?
Popatrz, tu maż swoich dzielnych separatystów
https://www.youtube.com/watch?v=Zv39Lc5oSVs
Patrz jak dzielnie wchodzą do budynku mieszkalnego pełnego cywili, ostrzeliwują z okien przeciwnika a potem uciekają. A potem krokodyle łzy i zastanawianie sie, jak ktokolwiek mógł ostrzelać budynek pełen cywili? Zaiste, prawdziwi idole lewicy.
"oczywiście nie wioza zupełnie nic innego" tylko np. kałachy amunicję? Święty Bandera ci się ukazał?
.
.
na ukrainę jada na ukrainę, nie do "republik" stworzonych i zarządzanym przez kgb
bombardowanie cywili jest słuszne. A filmiku niestety nie widziałem. Może cię zdziwię, ale mam ciekawsze rzeczy do roboty niż analiza materiałów prawicowców, których głównym celem w życiu jest trollowanie lewicowych (sic!) stron.
.... jezli fakty sa przeciwko, tym gorzej dla faktow
"Mam ciekawsze rzeczy do roboty niż analiza materiałów prawicowców".
Analogicznie powinien dojść do wniosku, że ma ciekawsze rzeczy do roboty niż dyskusja z "prawicowcami" i czytanie ich postów. Bolo po prostu bawi się w pici-polo.
>>Ludzie zdychają i Rosjanie chcą jak najszybciej dostarczyć im żarcie
Dobroć Rosji zawsze wyciska mi łzy z oczu. Święci, nie ludzie.
>>Tymczasem - jak doświadczenie poucza - ukraińskie kontrole nie pozwalałyby na to co najmniej przez kilka tygodni
kilka tygodni to te konwoje nawet nie jadą. Pierwszy konwój mieli Rosjanie udostępnić do kontroli przedstawicielom Czerwonego Krzyża, udostępnili pierwsze trzy ciężarówki a jak zobaczyli że tamci chcą kontrolowac kolejne, to sie zwinęli i pojechali na inne przejście graniczne gdzie kontroli już nie ma. Od tego czasu konwoje jeżdżą przez przejścia nie kontrolowane przez Ukraine. Takie to doświadczenie
@hyjdla
tak zapowiadali że czerwony krzyć bedzie mógł kontrolować ich konwoje, a tymczasem kontroli unikają jak przewodniczący komitetu wody święconej. Tak sie boją ze ktoś im zajrzy w kasze i kartofle? A zaraz po tym jak konwój dojedzie separatyści zaczną kontrofensywę- pewnie pokrzepieni tą kaszą
@bolo
>A filmiku niestety nie widziałem. Może cię zdziwię
Zapewniam że zdziwiony nie jestem. Jakbyś zobaczył filmik to jeszcze, nie daj Bóg, mógłbyś skonfrontować romantyczne wyobrażenia o separatystach z realiami. A po co psuć taką bajkę. Pomstuj dalej na złych faszystów z Ukrainy, którzy dla zabawy ostrzeliwują domy mieszkalne, z czystej złośliwości i zła
>analiza materiałów prawicowców
hehe, to jest wywiad z rebeliantami nadany na kanale 1 rosyjskiej telewizji. Faktycznie, istna prawicowa, faszystowska prolaganda.
Z kim? Z miłośnikami mordowania cywili?
posty twoje i innych prawaków MUSZĘ czytać, bo uparliście się umieszczać je na tym LEWICOWYM (sic!) portalu. Natomiast analizować wrzucanych przez prawaków linków zewnętrznych - wybacz, ale nie mam zamiaru.
Podobnie jak "dyskutować" z kimś, kto usprawiedliwia ostrzał dzielnic mieszkalnych i palenie cywilów żywcem.