to co pisowcy krzyczą od lat. Lepiej późno niż wcale
i gminnych "burmiszczuf i prezydętuf"... to zobaczymy ile Owsik dopłaci do biznesu...
.
Podzielam opinię Fołtyna. Owsiak to cwaniak jak cała ta prywatno -liberalna zgnilizna. Żebractwem naszego zdrowia nie poprawimy. Zgodnie z Konstytucją powinność ta obciąża nasze państwo. I jemu, jeżeli będzie trzeba, powinniśmy pomagać a nie Owsiakowi czy jakiemuś Caritasowi.
No cóż, ja spaliłbym się ze wstydu, gdyby za tekst (jakikolwiek) pochwaliło mnie takie zero jak Złodziej Pracodafca. Fołtynowi gratuluję psychofanów. To kiedy stały felietonik w od rzeczy lub gazecie srolskiej?
Jak zapytają na ulicy w ten dzień to wystarczy powiedzieć, że służba zdrowia powinna być utrzymywana z pieniędzy publicznych, a nie z datków.
Państwo w osobach duetu arłukowicz(ex- LSD) i kopaczka (nie licząc hołoty czynowników z MZ i enefzetu) samo siebie bardziej umniejszyć (czyt. poniżyć - a przy okazji zgnoić ludzi szukających pomocy w tzw. służbie zdrowia) nie może. To się nazywa "abstrahowanie od układu odniesienia", panie F. et consortes.
Pan Fołtyn raczej zatrudni się w waszym nocniku, albowiem od rzeczy, w śmieci czy gazpol już szykują grunt pod (cyt.) "prawdopodobny i logiczny powyborczy sojusz" patriotycznego socjalisty Kaczyńskiego i Krula Korwina. Tak więc ND i Radyjo ostatnia nadzieją lewactwa.
A jego siostrą jest kontrkultura. Rock 'n' liberalizm. Wiadomo nie od dziś że i lewactwo nienawidzi państwa (nie zależnie od ustroju) wszczególności socjalistycznego bo dla takiego anarcho coś tam socjalizm = biurokracja. Etatyzm to faszyzm więc "rób ta co chce ta" Miłość, muzyka, Wolny rynek...
Żelazne fakty i dane są takie, że państwo kieruje do służby zdrowia 1000-krotnie większe środki, niż WOŚP. Na sam sprzęt służba zdrowia wydaje blisko 10 mld zł rocznie źródło: http://www.paiz.gov.pl/files/?id_plik=17140, czyli nawet więcej niż napisałem w tekście, i aż 200-krotnie więcej niż wydaje WOŚP… Ale do opinii publicznej jest kierowany komunikat, ze strony WOŚP i mediów, jakoby to WOŚP kupował wręcz cały sprzęt jaki jest w służbie zdrowia… Mi nie chodzi o nic innego niż o ustalenie faktycznych "zasług" dla ochrony zdrowia w Polsce. Zasługi WOŚP są wtedy pomijalne… To żadne dobroczynność- pieniądze nie trafiają do potrzebujących, a kupowanie sprzętu ma na celu auto-promocję fundacji- czyli tak sztuka dla sztuki. Ale społeczeństwo też chce takiej autolaurki, Owsiak i media zawsze oddtrąbiają światowy rekord dobroczynności...
państwach socjalnych wośp nie jest potrzebny, tzw.dobroczynność to listek figowy neoliberalizmu
W Polsce też WOŚP nie jest potrzebny, to bardzo rozbuchany mit o tym, że WOŚP ma duże znaczenie dla polskiej służby zdrowia- nie ma żadnego- a jeżeli jest, to znikomy- 0.1%! Na sprzęt, który kupuje WOŚP, spokojnie polską służbę zdrowia jest stać...
Pan eksploatuje ten temat po raz drugi lub po raz trzeci. O ile generalnie z punktu widzenia wydatków państwa, wydatki WOŚP to tyle, co nic, o tyle cały happening ma jednak jakieś znaczenie dla budowania zaufania w Polsce, w kraju, gdzie zaufanie to rzadkość. A że WOŚP to konkurent Caritasu, to nie dziwi jego krytyka w prawackiej publicystyce. My jednak, wraz z Panem, winniśmy ustosunkować się do WOŚP neutralnie, a gdy jest wyszydzany i zohydzany przez pewne reakcyjne dziennikarzyny, winniśmy stanąć nawet w obronie Owsiaka i jego WOŚP. Trzeba też pamiętać o innych pozytywnych aspektach działalności Owsiaka, takich jak sprowadzenie do Polski ruchu Hare Kryszna oraz jego progresywne poglądy na eutanazję. Bądź co, ruchy takie mogą zdemonopolizować polską sferę religijną i polityczną, pozbawiając ośrodki kościelne tej pozycji niemal monopolistycznej, którą mają obecnie.
>Pracodawco - pisem mnie nie wystraszysz.
a kto tu straszy? ja sie ciesze ze lewica czasem coś sensownego potrafi wymyśleć. Nawet jeśli prawica wymyśliła to już lata temu.
Oksymoron roku, ze wskazaniem na "moron".
Panie Luke zaś - skoro w państwie polskim jest tak dobrze, to czemu jest tak źle?
i jej rzeczywistej "przydatności/niezbędności" w ratowaniu życia i leczeniu dzieci poprzez dostarczanie sprzętu medycznego - od początku była SŁUSZNA.
Ja nie daję na WOŚP od przeszło 10 lat z wyjątkiem sytuacji kiedy zmarznięte dziewczątka zapukały do moich drzwi(!) podstawiając PUSZKĘ z prośbą o datek (ok. 9 i 5 lat temu). Ty drążyłeś zawsze wątek bezzasadności zbiórek, wyliczając, że jest to ułamek ułamka wobec realizowanych przez Państwo zakupów. Mnie natomiast od zawsze mierziła obrzydliwa hucpa Owsika, wrzask w telewizji (jeszcze oglądałam), szoł na poziomie bazaru i pchlego targu oraz robienie z miernoty posługującego się knajackim językiem, bohatera i dobroczyńcy.
Ale czas Owsika chyba się kończy. Komuś podpadł, znudził się, za dużo chciał, podskakiwał? Nawet mendia (onet) napisały w czwartek o jego "dresiarzach" wyrzucających niewygodnego dziennikarza zadającego niewygodne pytania. I pokazującego Owsika nazywającego kolegę po fachu, bo też dziennikarza za jakiego Owsik (a jakże!) się uważa - "żulikiem" i "miszczem" i insynuującego mu chęć wyłudzenia odeń pieniędzy. Zamieściły również komentarze internautów, którzy dosłownie wdeptują "kręcioła" w glebę. Do tej pory rzecz nie do pomyślenia.
To tam natknęłam się na informację o procesie jaki ten bezczelny cham wytoczył blogerowi MatkaKurka o zniewagę, obrazę, pomówienia i inne zbrodnie przeciw guru. I rzecz niesłychana - guru przegrał, chociaż niezrównane GwnoWybiórcze napisało, że "wygrał chociaż przegrał" albo na opak.
Zaczęłam "studia" od uzasadnienia przez sąd wyroku i tak mnie to wciągnęło, że czytałam, słuchałam i oglądałam kolejne odnośniki i już wiem dlaczego mendia odsuwają się od guru. Ten jego WOŚP to jeden z większych przekrętów ostatniego dwudziestolecia. Owsik gdyby miał więcej instynktu samozachowawczego i odrobinę oleju w głowie, powinien już dawno "dyplomatycznie" obrazić się na niewdzięcznych Polaków, spakować zabawki i udać się na z góry upatrzone pozycje, najlepiej do ciepłych krajów będących zarazem rajami podatkowymi. Ale głupek nadal rżnie głupa i sądzi, że jest nietykalny.
Oglądanie tego procesu, na którym oskarżający Owsik staje się po kilku minutach oskarżonym, to wyjątkowa frajda. Palant myślał, że "oskarża" jakiegoś nierozgarniętego małolata, a sąd stanie na baczność przed JEGO MAJESTATEM, a tu... trafiła kosa na kamień. Sąd zachował się profesjonalnie, a bloger usadził na miejscu chłoptasia w śmiesznych okularkach. Bo to Owsik siedział na sali sądowej jak niedorozwinięty, niegramotny, potulny ciućmok, a jego "mecenas" jak jego prawie wierna kopia...
Serdecznie pozdrawiam.
(*_*)
wiesz że Cię lubię, ale nie życzę sobie byś nazywał mnie psychofanką kogokolwiek, jego "et consortes", czytającą gazety srolkie, wasze nocniki, od rzeczy, w śmieci czy gazpole, bo tam widzisz Fołtyna, którego ja też czytam i także lubię.
Jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego "skoro w państwie polskim jest tak dobrze, to czemu jest tak źle?" to wejdź w linki podane przeze mnie niżej i wszystko przeczytaj i obejrzyj. WSZYSTKO, naprawdę polecam.
Nie musisz, bo tego jest naprawdę dużo, chociaż i tak niewielka część tego co sama pochłonęłam, ale SPECJALNIE DLA CIEBIE JE WYBRAŁAM I PRZEKLEJAM. Jak przeczytasz, w co powątpiewam, wtedy możesz sobie do woli kpić ze mnie, Luke i innych krytyków Owsika i jego "charytatywy".
A może otworzą ci się oczy i dowiesz się dlaczego "skoro w państwie polskim jest tak dobrze, to czemu jest tak źle"? Podpowiem: bo to jest państwo dla owsików, bagsików, kolczyków i innych transformacyjnych performensów, a nie dla Ciebie, mnie i chorych dzieci. Dlatego trzeba zacząć od "rozpierdolenia" (tak mówi Owsik) tego państwa. Wtedy będzie lepiej...
Uzasadnienie wyroku:
http://kontrowersje.net/uzasadnienie_wyroku_matka_kurka_pisa_o_faktach_zeznania_owsiaka_dobiesa_i_pilarskiej_niewiarygodne
MatkaKurka v.s Owsiak - proces w 4-ech odcinkach oraz wyrok:
https://www.youtube.com/watch?v=nKimU3wiciY
https://www.youtube.com/watch?v=1JMVpHVgAsE
https://www.youtube.com/watch?v=7Kzddryo5OI
https://www.youtube.com/watch?v=f4kS3A_qGZg
https://www.youtube.com/watch?v=aCFiX7lNFN8
MatkaKurka/Piotr Wielgucki o procesie z Owsiakiem (w Klubie Ronina):
https://www.youtube.com/watch?v=g2lAfro1PS4
Piotr Wielgucki/MarkaKurka podczas promocji swojej książki "Berek" (w TV Republika):
https://www.youtube.com/watch?v=W6NSkDcwqOI
To zaczynaj, możesz na raty.
.
Bo wiesz niby mamy demo(n)kracje ale jak krytykujesz czy masz odmienne zdanie to jesteś be.
przytocz jeszcze z rzeczonego portalu wypowiedzi ziemkiewicza, cenckiewicza, wiplera, etc. Nie ma wroga na prawicy!
NFZ nie finansuje urządzeń medycznych. To leży w gestii zarządów szpitali i ich organów założycielskich.
(*_*)
Tedy pomóż mi rozwiązać zagadkę, kaj się pedzieły moje posty o hajerstrajuku na grubach Kompanii Węglowej. Cud albo kery z redachtórów na bania upod.
Ja o miłości do Owsika - najbardziej lewicowego z lewicujących lewaków polskich!
Co do strajków górniczych... Przeważyła zielona lewicowa opcja redakcyjna, wg której w kaflokach trza palić skrzydłami wiatraków. Stąd cenzura, bo węgiel smrodzi i śmierdzi zielonym. Jak znowu pizdnie metan, wtedy na pewno puszczą ci wszystkie posty, bo zwycięży normalna, "plebejska" opcja lewicowa w Redakcji...
.
Facet o nieprzeciętnej inteligencji, z dobrym piórem, dawny zaprzysięgły antypisior o zajadłości niesiołoszczupaka, od kilku lat antyleming, celnie punktujący waltero-michnikowe widzenie świata. Z żebrakiem-jąkałą od dawna ma na pieńku ...
Wtedy gdy MK był tzw. antypisorem, w waszej kwakmowie nazywano go "żydomasońskim lemingiem". Teraz awansował na "nieprzeciętnego inteligenta". No drugi towarzysz Pietrzak po prostu.
Hyjdlo - na owsiki bierze się mebendazol :) coby rzyć nie swyndziała.
Bo od twego tradycyjnego kłapania paszczęką herbata nie robi się słodsza...
swoim latte ze Starbunia.
Płot zaraz padnie.