To jeszcze obsesja czy już masturbacja mentalna?
Owsiak zaproponował prywatyzację służby zdrowia, lewica powinna zgłosić propozycję znacjonalizowania majątku Owsiaka i WOŚP.
wyleczyć z toksycznej miłości, co byś niepotrzebnie nie stosował mebendazolu - leku stosowanego w zarażeniu obleńcami i niektórymi płazińcami.
.
widzę że w publikacjach na portalu dominuje jednoznaczna perspektywa oceny WOŚP i znaczenia tym podobnych akcji. Moja
ocena jest nieco mniej jednoznaczna, swoją alternatywną dla dominującej na lewica.pl perspektywy w tej materii wyłożyłem tu.
http://nowyobywatel.pl/2014/02/07/panstwo-i-filantropia/
Zachęcam do lektury
Ja już dawno zamknąłem temat. Tobie sugeruję powyżywać się na bucach z Lisweeka, którzy bredzą, że hajerzy "zarabiają po 7 tysięcy". Kto więc jest prawdziwym wrogiem, kogo faktycznie należy wypłazować?
Nie będę wyżywać się na bucach z Lisweeka, bo ich nie czytam. Ostatnio miałam toto w ręku coś rok temu. Znalazłam w poczekalni u ginekologa...
Nie będę też pisać o hajerach, bo z racji pochodzenia podejrzewana jestem o stronniczość. Natomiast Owsik "pasuje" mi pod każdym względem (*_*)
.
Lemingoza i korwińszczyzna nie mają pochodzenia geograficznego, Hyjdlo.... kminisz chyba temat.
że na początku lat 90 kupowała do szpitali sprzęt którego mocno brakowało. Nie z powodu złego, paskudnego kapitalizmu, bo ten panował raptem 3-4 lata, brak nowoczesnego sprzętu w szpitalach to zjawisko które było powszechne już od lat 80.
Tyle, że 4 lata po łewolucji mieliśmy już pędzić drogą ku drugiej Japonii.
A ja posiadam wywiad rzekę z prof. Religą (nie ten przeprowadzony przez osłów z GazWybu, tylko wcześniejszy, z 1992), gdzie nieodżałowany kardiochirurg mówił cokolwiek o arogancji i bezmyślności zarówno czerwonej, jak i nowej styropianowo-kościelnej waadzuni w zakresie medycyny.
>Złodzieju, podpowiem ci że w latach 50-tych też go nie było
czyli socjalizm niewydajny i w wersji zamordystycznej i wersji łągodniejszej? dobrze wiedzieć
>Tyle, że 4 lata po łewolucji mieliśmy już pędzić drogą ku drugiej Japonii.
no skoro tak móisz to pewnie jest to prawda.
>gdzie nieodżałowany kardiochirurg mówił cokolwiek o arogancji i bezmyślności zarówno czerwonej, jak i nowej styropianowo-kościelnej waadzuni w zakresie medycyny.
Masz racje. Państwowa służba zdrowia jak widać to pomyłka.
Prof. Religa był za utrzymaniem powszechnej i dostępnej za free służby zdrowia, co wyraźnie w rzeczonej książce podkreślił. Przynajmniej te ponad 20 lat temu. I nie sądzę, aby radykalnie zmienił zdanie. Oczywiście mówił także o konieczności zmiany systemu finansowania i ubezpieczeń.