że polska czy nawet amerykańska broń bez najemnej obsługi im nie pomoże. Uratować ich zatem może tylko zgoda na pełną suwerenność ludowych republik. Pewnie po to u ich boku nagle stanęła Merkel z Hollandem. No dobrze. Będziemy bezpieczniejsi.
Kosovo je Srbija. Donbas je Ukrajina.
przemilczy to tak jak represje wobec protestujących matek ukraińskich żółnierzy
że "Donbas je Ukraina".
Ludność Donbasu uważa inaczej. Dała temu wyraz w referendum 11.05.2014 roku, a teraz potwierdza to zbrojnie.
Po terrorystycznej akcji kijowskich bandziorów Donbas już nigdy nie będzie ukraiński. Nacjonaliści i faszyści przesrali Ukrainę, który dostali od "komuchów". To efekt majdaniarskiego przewrotu i wprzęgnięcia Ukrainy do antyrosyjskiego rydwanu zachodniego imperializmu. Ukraina rozpadnie się w pizdu. Krym i Donbas to początek.
gonić psy Putina!
PRAWDZIWY MATERIALISTA DIALEKTYCZNY
to nie spaliłeś się ze wstydu, po tym jak poparłeś psy Putina w Grecji?
Referendum to się odbyło wczoraj w Polsce. Dotyczyło kwestii czy Mazowsze ma się oddzielić od Polski. Wynik jest taki, że Mazowsze pozostaje w Polsce. Za takim rozwiązaniem głosowało 100 proc. głosujących, czyli ja, bo głosowałem tylko ja. Ale to nie miało znaczenia, bo jeżeli głosów byłoby więcej i byłyby jakieś przeciw to bym je wyjął z urny i zniszczył, zanim bym zaczął liczyć. Kapujesz?
Mogą komuniści organizować popierdułkę, mogę i ja.
P.S. Dodam, że żadne mainstre'amowe jadące na pasku USA i Zachodu media o referendum nie poinformowały.
http://coub.com/view/4pchk
A dlaczego to za wiarygodne uznajesz głosowania zorganizowane przez Jaceniuka, którego do władzy wyniósł przewrót pod groźbą pistoletów a nie chcesz za takie uznać głosowań zorganizowanych spontanicznie przez ludzi, którzy ten przewrót słusznie potraktowali jak zamach stanu, bo pozbawił władzy człowieka, którego wybrali? Czyżbyś przestępców cenił wyżej niż nie przestępców?
Ponieważ referendum "separatystów" nie spełniało żadnych standardów. Nie mieli nawet pełnych spisów wyborców, można było oddać wiele głosów w różnych punktach wyborczych etc.
konczyki, nikity, rebele i cała ta zgraja burżuazyjnej lewicy to zaplute karzełki reakcji.
Komuniści mają tendencje do odtwarzania Cesarstwa Rzymskiego. Tak jest w Korei u Kimów, tak był w Rumunii za Ceaușescu. A my nie potrzebujemy nowego Cezara.
A kto i kiedy te standardy, na które się powołujesz ustalił? Zachód? Otóż zechciej przyjąć do wiadomości, że zbiorową wolę od czasów greckich wyrazić można w formie dowolnej, byle była przez każdego zrozumiała. A ta była, bo potwierdzały ją kilometrowe kolejki przed urnami. Takich Jaceniuk nawet przy pomocy pistoletów zorganizować jednak nie zdołał.
Pyskaty tak, ale bystrzak to ty nie jestes jezeli dopiero teraz doszedles do takiej "konkluzji" jezeli chodzi o moja osobe :)))))))
teraz tylko to napisałem. Kapewu?
Kilometrowe kolejki to byly ale do straganow z tanimi ziemniakami, kapusta i marchwia dostepnymi tylko i wylacznie dla tych co PRZESZLI przez punkt wyborczy
To czy glosowali i na kogo to bylo niewazne.
Mimo ze separatysci w najlepszym okresie mieli 10 % poparcia to za secesja "wypowiedzialo sie" 130 %.
Pisalem o tym cudzie, ze mimo ze miliony uciekly z Doniecka tak do Rosji jak i w glab Ukrainy frekwencja byla wieksza niz przed wojna
O wszystkim decyduje walka. Reszta to dekoracja.
jak zawsze od kiedy pamiętam, tylko ruszasz czterema literami, a niczego nie sprawdzisz, miliony uciekły, do Rosji, a do samostijnej na U raptem procent% tej liczby, widocznie nie smakują im wasze hamburgery gmo z cola od których, co widać tutaj, mózg się lasuje :)