niestety, wszyscy jeste¶my dzi¶ skazani na kopaliny ruskie - na szczę¶cie trwa strategiczna reorientacja i już jutro nie będzie się w ogóle prawie niczym handlować z nieobliczalnymi, ruskimi faszystami (chyba że się zmieni±) i nie nas (Zachód) to będzie boleć.
A od kogo miałaby się uzależnić, skoro inni gazu nie wydobywaj±? Chrustu też nie ma a na pierdzeniu trudno cokolwiek ugotować. Ale jest m±drzejszy od naszych i Węgrów na takie niebezpieczeństwo nie naraża.
Jest na Saskiej Kępie sklep z rosyjskimi alkoholami pozyskiwanymi via Berlin. Paliwa rosyjskie także t± drog± będ± nawet tańsze, bo ceny wynegocjowane przez m±drzejszych, silniejszych, bogatszych.
Prawdziwy materialista będzie puszczał dialektyczne b±ki, to i ruski gaz nie będzie potrzebny.
...my to gazu rosyjskiego nie potrzebujemy...wystarczy nam konik i szabelka. wszyscy na kon siędziem ,ja z synowcem na czele ...jako¶ to będzie...
Łeee, ale słabe (piesku putina)
Do Budapesztu z demonstracjami poparcia się nie wybieracie? A były panie takie piękne dni, Orban, Jarozbaw, ja i ty.....
.
Ukraińcy, Niemcy? Zawsze mnie to ciekawiło. Tak samo jak to, dlaczego przeciętny Polak woli krytykować, niż zrobić co¶ samemu.
Normalnie jak postępowy Prawy Sektor ruskim faszystom pod Debalcewem.
nazist± faszysta i drugim Hitlerem? jak sie przytulił z Putinem to nagle dla lewicy m±ż stanu i m±dry polityk?
Czy polska lewica ma jakiekolwiek inne cele polityczne niż tylko wspieranie Rosji?
niż robienie z siebie kompletnego anencefala na lewicapeel? Bo na razie tylko to mu wychodzi....
zamieszczony w Od Rzeczy wywiad z Marie LePutin? :P
A Orban tym się przede wszystkim w stosunku do Rosji wyróżnia.