chwilowo zaistnieć - zaistnieje
ale czy zbierze 100 tys. głosów ?
wydaje mi się, że nie
po prostu wysuwające ją partie są mało liczne
ale to nie tylko problem Nowickiej
taki Kukiz chyba raczej nie zbierze 100 tys., chyba że nagle ogłosi trasę koncertową ...
a co jedna, to bardziej lewicowa.
Impreza nabiera rozmachu. Jest coraz zabawniej.
.
Rozproszone działanie lewicy przekłada się oczywiście na słaby program ogólny , na brak zespolonej oferty dla społeczeństwa . Ciągle zastanawiam się ilu działaczy lewicy jest ukrytymi " Walenrodami " wysłanymi tam przez prawicę , a że są ... to mogą sugerować chociażby różne ataki na dr Ogórek . Roztropne działanie byłoby wtedy gdyby wyprzedzająco np w drodze prawyborów wybrano jednego kandydata , gdyby cała lewica go poparła i gdyby wspólny kandydat przyjął wspólny program lewicowy ( jestem przekonany że w mediach byłoby więcej o lewicy niż jest obecnie ) . Ja mam teorię partyjnych grabi , która tu pasuje ( grabić dla partii nie dla społeczeństwa ) . No ale jak widać chyba słoneczne-kosmiczne promieniowanie działa na działaczy i uniemożliwia jedność na lewicy .
Ci, którzy nie zbiorą 100 tys. poprą zapewne Grodzką. Tak czy inaczej ! dość PO-PiS-ów !
Jako jedyna wypowiedziała się krytycznie o TTIP.
Tylu kandydatów - na kogo się zdecydować?!
Jeden prześciga drugiego w tym jak szybko doprowadzi kraj do socjalizmu. Wybrać gołębia, czy jastrzębia? Lepszy marsz spokojny, czy forsowny? Więcej pokoju, czy walki? Trudno zdecydować. Nie? Nic z tych rzeczy? Kandydaci nie prześcigają się w tym, który bardziej socjalistyczny? Nawet nie wspominają o socjalizmie? To co za różnica ten, czy tamten? Jakaś groszowa, trzeciorzędna różnica między tym, a tamtym i tyle zgiełku? Szkoda d... zawracać.
"Unia Pracy. Popierają ją także: Socjaldemokracja RP, Polska Lewica, Unia Lewicy i „Europa Plus”"
No to drużyna A dopiero. Jak poprze ją Mamiński i KPEiR to mamy II turę.
Morał z tej kampanii jest taki, żeby dopieszczać kanapy. W ten sposób duże partie mogą oszczędzić sobie sporo problemów.
UP pewnie nie miałaby nic przeciwko Ogórek. Wystarczyłoby podjęcie przez SLD konsultacji z mniejszym partnerem. Tymczasem Sojusz nie tyle wykazał się arogancją, co po prostu zapomniał o unitach. O tym, że nie muszą automatycznie przyklepywać każdej decyzji SLD.
Kiedyś podobnie wyglądała sytuacja związana z upadkiem LiD. Zamiast negocjacji z SdPL o wspólnym zerwaniu współpracy z PD - jednostronna decyzja Olejniczaka.
krystianwierzbicki.salon24.pl/633179,kandydatow-nigdy-dosc
Ogórek to jest podpucha. I tak ma program bliski Korwinowi.
Lwica ma jedną kandydatkę. Jest nią dr. Magdalena Ogórek! I ona odniesie sukces, bo tylko ją podszczypują prawicowe oszołomy.
samolikwidacja wszystkich organizacji, zebranie się na 3-ligowym stadionie (pod kątem frekwencji starczy w zupełności) i zaczęcie wszystkiego od nowa, bez tęczówki i "socjal"liberałów
"Lwica ma jedną kandydatkę. Jest nią dr. Magdalena Ogórek! I ona odniesie sukces, bo tylko ją podszczypują prawicowe oszołomy. "
JJC version hard.
Co pięć lat jest wielka impreza i co najmniej pięciu kandydatów toczy boje o to, kto bardziej prawicowy. To co, kandydaci na lewicy są gorsi ? Niech też się bawią !;-)