Ale jak to wytłumaczć Polakom?
Badz laskaw wyjasnic na czym ma polegac ta "lepszosc"
Ale konkretnie nie propagandowe bla, bla bla
Rosja jeszcze długo nas karać, nie należy mieć wobec tego wątpliwości. Ale obecną politykę trzeba zmienić, bo jest nieskuteczna. Rosja jest w stanie przechylić nieba, zwłaszcza krajom małym, na pomoc krajom większym nie bardzo ją stać, choć jakieś koncesje (oczywiście nie za darmo) można uzyskać.
Z punktu widzenia Grecji, gdzie UE naciska na politykę redukcji dobrobytu, pomoc Rosji jest jednym z nielicznych wyjść, gdzie można to pominąć
"Dobrobytu"? Przypominam, że mówimy o Grecji, kraju dotkniętym największą recesją w historii kapitalizmu.
jak triumf psów Putina w Grecji witał Paweł Kończyk:
"Brawo! Czas na partie antysystemowe, czas na niezależność ekonomiczną i prymat demokracji nad dyktatem bankierów. Nie dla obamo-putinowo-bolowego imperializmu!":)))
Rosja moze przychylic nieba Grecji tylko jakim kosztem i na jak dlugo
Szykuje sie wam druga Kuba
Grecja ze względu na położenie geograficzne ze strony Rosji może liczyć co najwyżej na ratunek ale gdyba Polska współpracowała naprawdę blisko z Rosją bylibyśmy Czeczenią Europy Wschodniej. Al Jazeera nie robiła by reportaży przestrzegających przed przykładem Polski i jej "transformacji", tylko kręciła film o Sosnowcu jako nowym Dubaju.
Choćby na tym, że kiedy blisko współpracowaliśmy z Rosją, wszyscy mieli pracę, chleb i dach nad głową, kiedy zaczęliśmy to robić z Zachodem, miliony z nas tych dóbr nie ma a następne miliony musi ich szukać z dala od swego domu. Wystarczy? Moim zdaniem aż nadto.
...ma fiksację zawsze tam, gdzie pojawia się temat Rosji.
A czy ty niewidzisz że kraje takie jak np.RFN czy Słowacja któe robia interesy z Rosją dobrze na tym wychodzą?
RFN płaci za gaz 30%mniej niz zaściankowa Polska więc to juz jest dobry interes.
Gdyby zaściankowa Polska nie byłaby najbardziej antyrosyjkim państwem w europie to polskie firmy np.sadownicze rolno spozywcze mogłby bez przeszkód eksportowac towar do rosji i to też jest dobry biznes takie przykłady mozna wymieniac w nieskończonośc.
USA i UE są fałszywe ale zaslepieni Polacy tego niewidza zwłaczcza ci na górze.
udzieli Grecji kredytu na nieporównywalnie korzystniejszych warunkach niż U$A poprzez swoje agentury. Ot, i cała tajemnica.
A jankeskim szczekaczkom przypominam, że Grecja jest suwerennym krajem i może pieniądze, skąd tylko uzna za stosowne.
"Nie dla obamo-putinowo-bolowego imperializmu!"
Oczywiscie ze tak.
Podobnie jak Ukraina ktora moze sie kumplowac z kim tylko zechce
Oczywiscie ze mielismy prace. Niektorzy tylko dzieki sovietom.
Stocznie budowaly dla nich statki za ktore placili Rublami Transferowymi. Ale nawigacja byla zachodnia i placilismy $$$$.
I zeby je miec pracowalismy zeby eksportowac na zachod jablka, szynke konserwowa, wodki i wiele innych. Termin "Odrzut z eksportu " powstal wlasnie wtedyLiczyl sie kazdy $ kazda DM. Sprzedawalismy to za bezcen zle w koncu czego sie nie robi dla przyjaciol
Kiedy statek przychodzil na przeglad gwarancyjny okazywalo sie ze elektronike gdzies wcielo wiec trzeba bylo zamontowac nowa. I znowu mielismy prace
Kiedy sovieci zaprojektowali Kamaza uzyto w nim najleszego w tym czasie systemu hamulcowego Westinghouse. I nam "przypadl zaszczyt" dostawy tych systemow z tym ze znowu musielismy pracowac zeby kupic licencje za $$$$$$, sprzedajac je za Ruble transferowe
Dlaczego kupilismy licencje Fiat 125? No bo komunisci sovieccy postanowili wspomoc komunistow FIAT-a kupujac licencje na 124 a my kupujac licencje na 125 ($$$$) tez wspomoglismy a oprocz tego znowy przypadl nam zaszczyt dostawy wiele elementow do 124 za Ruble transferowe
Czy wiecie ze w tych czasch otrzymujac przekaz pieniezny od "wujka z Ameryki" mialo sie do wybory dostac go w Bonach PKO albo rownowartosc po panstwowym kusie w Zl.
Dlatego wielu wujkow wysylalo $ w kopertach ktore najczescie dochodzily puste lub wogole nie dochodzily.
Oczywiscie z winy USPS
A jezeli ochodzi o gaz to czy jestescie w stanie wytlumaczyc dlaczego Polska i Czechy placa z gaz wiecej niz Ukraina
W koncu Czechy to moskiewskie d**o lizy a Ukraraincy dokladnie odwrotnie
dlaczego mam wrażenie, że argument jakości stosunków gospodarczych jest używany dla potępienia lub pochwalenia polityi zagranicznej w zależności od chwilowych potrzeb w dyskusji?
jak bezsensowna jest gloryfikacja USmanów widać i słychać po ostatnim "odkryciu" takiego ichniego polityka,że Polska wspólnie z Nazistowskimi Niemcami "zrobiła Żydom holokaust....Przestań wreszcie przynajmniej na tym forum włazić tym półanalfabetom (we wszystkich dziedzinach)włazić w d..ę,bo wstyd że stąd pochodzisz i kalasz moją ojczyznę każdym wpisem traktując czytelników jak stado baranów.Twoje prawo do wysługiwania się swoim panom,ale głupawą propagandę sobie odpuść. Przenieś sie na forum PIS tam są Twoi czytelnicy .
Nie mogac merytorycznie skrytykowac mojego ostatniego postu po raz kolejny puszczasz baka/zaslone dymna.
Gdzie ja wspominam o wyzszosci USA?
To tylko twoje zwidy, rusofilia i dowod na to ze ciebie przynajmniej traktuje prawidlowo
Moja Bacia miala powiedzenie:
"Durny jak lac z lewej nogi"
czyli lewy lac
I miala racje
Pozdrawiam i do nastepnego wpisu :)))
"Rosja
udzieli Grecji kredytu na nieporównywalnie korzystniejszych warunkach"
rosja zażyczyła sobie w praktyce kontrolowanie grecji + dostęp do kilku strategicznych portów
a tu masz prawdziwego Polaka ktory lubi Zydow:
http://www.sfora.pl/polska/Zydzi-chca-scigania-polskiego-pisarza-i-celebryty-a77237
Ja bardzo przepraszam, ale mr Bubel ma fanów także na tym portalu - dość wspomnieć Kubusia Pipsztyckiego czy Pawła Kończyka. Tak więc, jak widzisz, jest tu popyt na jego "golisz się już?" i resztę wyrafinowanej erystyki.
Oj, chyba lewicy antytotalitarnej myli się Rosja z troiką.:) Ja wiem, że to rosyjskie (po waszemu "ruskie") słowo, więc gwoli przypomnienia: troika to UE, EBC, MFW. Znaczy się filary tzw. Wolnego Świata.
czy jeśli trojka chce czegoś od grecji w zamian za pieniądze, to rosja już nie może?
Rosja "chce coś od Grecji" w zamian za pieniądze dla Grecji, troika "chce coś od Grecji" w zamian za pieniądze dla niemieckich i greckich banków.
"niemieckich i francuskich".
zapomniałem że przecież rosja to taka matka teresa normalnie, a gdzie jej armia kroczy tam kwiaty spod ziemi tryskają
wyjaśnij mi przy okazji jaką korzyść dla grecji może przynieść udostępnienie rosji strategicznych portów?
Ale różnicę w przeznaczeniu środków wyjaśniłem ci wcześniej.
Otrzymała? Nie? Rubelków zaczyna brakować Władimirowi Adolfowiczowi?